Гипсирани спагети

13.04.11
20:42

Не можете да готвите? Добре дошли в клуба! Реших да напиша в няколко реда как дори най-простия човек успя да направи читави билдрески спагети.
Необходими продукти за 5 порции:
1. 500гр пълнозърнести спагети
2. 1кг месо без кост (в моя случай свински бут)
3. 250гр консервирани домати
4. 200мл доматен сок

Начин на приготвяне:
Избираме по-голям съд за спагетите. Пълним го до половината с вода и чакаме тя да заври. Когато това стане изсипваме спагетите и внимателно разбъркваме периодично с дълга лъжица. Спагетите се варят различно (според това колко ви е силен котлона), но ориентировъчно ги оставяте за около 12-15 минути, след което се махат от нагорещения котлон, измиват се със студена вода и се прецеждат.
Нарязваме месото на кубчета и го поставяме в дълбок тиган или малка тенджера. Според това какво месо използвате може да се сипе малко вода, ако то е по-сухо. Поставяте капака и оставяте за 18-20 минути да се задуши. Ще познаете, че е готово, когато при натискане с вилица то се накъсва лесно.
Доматите се режат отново на кубчета, но по-малки от месото и заедно с доматения сок се изсипват при него. Оставя се на бавен огън да къкри за няколко минути, като отново се разбърква с дървена лъжица.
Следва смесване на спагетите и готовия сос. Нищо трудно. Нищо сложно.

Цялото това удоволствие ми струва:
1 пакет спагети = 2лв
1кг месо = 6.70лв
1 буркан домати = 1.30
Общо = 10лв (като аз пазарувах от скъп столичен хипермаркет)

С тези продукти се получиха точно 2.5кг готови спагети. Приемаме че 1 мъжка порция е 500гр... или 2 лв.

Хранителни стойности за 1 порция:
Б:39 (само животинския)
В:77 (добавени са и въглехидратите от доматите)
М:26 (животински и растителни)
калории =  720 (+празните калории)

Това е едно не лошо ядене за тези които са решили да качват килограми.

пп: Забравих да направя снимка на готовата продукция и затова ползвам произволна снимка от нета.

Темата беше редактирана от Fallen на 13.04.11 20:44.

13.04.11
20:46

ооооооооооооооооооо, изглежда прекрааасно рецептата ти! Задължително ще тествам!!! :D Имам сериозен проблем с готвенето, аз ли него не харесвам, то ли мен, не знам :D

Мнението беше редактирано от karfi4ka на 13.04.11 20:48.

16.04.11
12:53

Тези спагети ми изглеждат доста апетитни ще ги пробвам.:)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1