17.04.11
10:35
Филе от таранка,3.5кг.Става ли за източник на протеин?Бърз , след зала?
17.04.11
10:47
Риба - подходяща, както почти всяка друга.
Prussian carp (Carassius gibelio)
17.04.11
10:51
Нали за Каракуда говорим? Ако да, 3.5 кг си е сериозна Каракуда. :) Хубаво филе е, макар да не се среща често.
Кольо, линкът не е ли за профил на Шаран?
Мнението беше редактирано от Димитър Михайлов на 17.04.11 10:54.
17.04.11
11:02
Кольо, линкът не е ли за профил на Шаран?
Според това, което знам, таранката е каракуда, а каракудите са от семейство Шаранови. Питах Google и той ме насочи към името Prussian carp. Единствените хранителни стойности, които намерих, са тези за... шарана. :) Вероятно не съм съвсем точен, но все пак е някакъв ориентир.
17.04.11
17:09
Момчето питаше за бърз протеин,за след тренировка,и рибата определено не е такъв,особено каракудата
Тя е дънна,мазна и миризлива риба,доста кокалеста,с малки У образни кокалчета и безвкусна(последното е лично мнение).
Интересното при нея е че се размножава чрез спермата на шаранови и червеноперкови мъжки екземпляри,много,много рядко се срещат мъжки каракуди
Та в този ред на мисли,няма как мазно месо да е добро за след тренировка
В рибарниците на Горубляне навремето я слагаха в корита след тези на пъстървовите риби да им изяждат гуаното,а после я преработваха в брашно за животински смески,в природата се храни също така безобразно
Вкусовите и качества определено са под въпрос,именно за това няма да я видите по рафтовете на магазините,поне не толкова често
В САЩ примерно не щат и да чуват за шаран,камо ли каракуда
Вкусовите качества са добри.Недостатъка е малките кости-аз ги гълтам.Мисля го като вариянт вместо свинското да ям.Досега след зала съм ял бут или яйца....просто това са най-евтините вариянти.
18.04.11
12:33
Това най-вероятно са малки филенца.Аз хващам от реката и съм се запасил за риб.забрана,хич не са лоши и знам,че имат 16гр. протеин,шарана и той горе-долу толкова,а кефалът към 18-19.Надявам се да ти е от полза.
така се казва каракудата:
http://en.wikipedia.org/wiki/Crucian_Carp
и за протеина:
Modern research shows that crucian carp is rich in quality protein per 100 grams of black carp, containing up to 20 grams of protein, second only to shrimp, and carp easy digestion and absorption, is the liver and kidney disease, cardiovascular and cerebrovascular diseases in patients with a good source of protein.