Претоварвам ли се ?

17.04.11
12:37

Здравейте,ходя на лостове вече от 3 месеца,тази седмица съм ходил 5 пъти и днес ще ми е 6-тия.Въпросът ми е,правилна ли ми е програмата:
3x8 набиране широк хват
3x8 тесен хват
3x8 смесен хват
3x15 хоризонтални набирания
3x8 един друг вид набиране дето не му знам името,но и ми е трудно да го обесня :Д
5x15 кофи
Дайте си мнението дали е правилно да правя по толкова мн упражнения и ако не е моля помогнете да си поправя програмата. На 17 години съм 178 см висок 68 кила.В момента в моите очи съм релефен,но искам повече маса и по-дълбок релеф.

за стрийт фитнес има поне още 10 упражнения бе пич... ти правиш само 2 ?!

17.04.11
12:40

Би ли ми препоръчал още някои ? Може да ги заменя с някои от моите набирания.

силови набирания, набирания, кофички, лицеви във всякакви варианти, корем от вис, Л-стоеж, Л-набирания, бърпита ( кросфит ) напади или клекове с тежести в ръце... виж в дневника на някой як лостаджия ! ;)

17.04.11
14:27

Реално за да изградиш едно мощно тяло на лостове не ти трябва да правиш силови набирания. Обикновените набирания в ралични хватове, кофички, различните видове лицеви + handstand упражнения и везни (предна, задна, планч) е предостатъчно при добро ядене.

Опитай това http://www.vbox7.com/play:56602034 Много е добро, но без да хапваш качествена храна, нищо няма да стане...

17.04.11
15:28

Чудна ти е тренировката братле, само сменях упражненията, да не са едни същи, моита тренировка като натоварване е схохдна, само, че аз я правя с тежести, и правя винаги супер серии и пирамиди.

АЧ

17.04.11
19:23

Като набереш повече сила започни да правиш по-трудни упражнения от горе изброените.

17.04.11
20:18

Не се ограничавай с това 3х8 .. ако 3 пъти поред правиш едни и същи бройки започваш да си губиш времето.
Прави 3 серии, пък днес 8, утре 9, след 3-4 дена 10 и така, иначе споко, далече си от претоварване.

17.04.11
22:32

Добра е програмата ти но трябва да си измислиш хранителен режим.Се пак храната прави борбата.... :D

17.04.11
22:36

“Претоварвам ли се ?” - Никак даже !

АЧ

17.04.11
22:39

А и тялото само ти “казва” дали се претоварваш или не ;)

18.04.11
12:35

За силовото и везните трябва малко стаж. Са кат си направих смеката седмично изпълнявам общо 14 упражнения без различните варияции на лицевите. Увеличи броиката на сериите увеличи сериите или намали почивката между тях или и трите. Храната е също много важна. Към тоя момент си много далеч от каквото и да е пертоварване.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1