Сто лицеви опори

18.04.11
00:31

Искам да кача около 5-10 санта в гръдната обикола до август месец, но напоследак се вманиачих на тема лицви упори. Всички по сериозни хора които познавам могат да правят 70+ упори, а аз едва до 37 стигам :( Та въпроса ми е ще ми влиаят ли по някакъв негативен начин по около 200+ лицеви на ден, при положение че не съм тренирал сериозно от около 3-4 месеца?
За увеличаване на гръдната обиколко, освен гърдите кои мускули по гърба взимат участие?

Темата беше редактирана от Тихомир Велев на 18.04.11 17:44.

18.04.11
00:52

Яко лежанка и кофи и си напред с лицевите, иначе ще си зациклиш като пич :D
Ако се напъна 30 тина може да ги ударя на 1 ръка :D

18.04.11
09:51

Урелефявайки правя по 2х50,но ги спрях,понеже ги добавях към основните тренировки,и дясното рамо започна да се обажда,а и постигнах целта си

Иначе,съм на мнение че чудесно орелефяват,особено гърди,и най вече трицепс

За обем на гръден кош няма да ти помогнат брат,тук лечението е лег+клек

10 сантиметра на обиколка на гръден кош за 2 месеца....и на тестостерон Л +клемботерол да си няма да стане

Мнението беше редактирано от Dean Petrov на 18.04.11 09:53.

18.04.11
10:04

Релеф ся няма да ми трябва. Лицевите единствено ги правя само за да им вдигна бройката и ако може да ми кажете дали бихали повлияли негативно по 200 на ден по някакъв начин? претрениране, забаване на растежа от всекидневно трениране ..?

18.04.11
14:53

Целта ти е много сериозна и лицевите няма да те доближат особено до нея. Те са си хубаво нещо, но кой знае каква хипертрофия няма да докарат...виж може 1-2 см :) 5-10cm искат много труд и сериозни занимания и качествена суплементация, като пак няма да стане до август или поне трудно.

18.04.11
15:00

С лицеви май няма да вдигнеш толко маса по-добре лег, аз права без проблем 100 лицеви пък не виждам някъв ефект да има от това.

18.04.11
15:49

Пич, на 14 години си.Искаш, не искаш сега почваш сериозно да се развиваш, допълниш ли с тренировки и качествена храна до края на годината ги имаш 10 сантиметра, ама до август.. доста трудно, или другия вариант да разшириш много гърба (откъдето са повечето сантиметри според мен, не гърдите ;)

18.04.11
20:18

казано от Rikoo на 18.04.11, 15:49:

Пич, на 14 години си.

на 16 съм :D

Може да не сте ми разбрали. Лицевите няма да ги правя за хипертрофия, ами единствено да успея да направя около 100 бройки. За гръдната обиколка и аз смятам, че  повече влиза гърба отколкото гърдите, затова ще наблягам и на двете сериозно. Поне на 5см. ще съм предоволен..
П.С. коя част на гърба влиза в гръдната, може би перките?
П.С. 2 дългите гръбни мускули до гръбнака не са ми много трениране, може ли това да е причина леко да ми изкача гръбнака?

21.04.11
22:58

Да ти изкача гръбнака ?! тва май си е от стойката... За лицевите - не виждам смисъл да ги правиш - да, ще забавиш възстановяването.. и тея бройки за кво са ти ??? прави си тренировката за гърди и те бройките ще се появят след време... 1о санта ми се струва малко множко... наблеги на перките, както ти сам каза, и колкото санта докараш здраве да е :) и 2-3 да са пак е нещо !

23.04.11
21:20

Многото бройки при лицевите опори няма как да ти дойдат сами ако не правиш именно лицеви опори. Мисълта ми е, че само с щанги не става. И за да не лежа на голи думи ще подплътя с пример:
Понеже в училището, където уча имаме и физически изпити, ни се налага да правим лицеви опори като част от тези изпити. Имам колеги, които правят яко само щанги и едвам докараха до 60-70 бройки, а други момчета, които включват опорите в тренировката си направиха по 100+.
А колкото до гръдната обиколка съм съгласен, че лицевите опори не са най-доброто решение. :)  Там ще трябват занимания с тежести :)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1