18.04.11
00:31
Искам да кача около 5-10 санта в гръдната обикола до август месец, но напоследак се вманиачих на тема лицви упори. Всички по сериозни хора които познавам могат да правят 70+ упори, а аз едва до 37 стигам :( Та въпроса ми е ще ми влиаят ли по някакъв негативен начин по около 200+ лицеви на ден, при положение че не съм тренирал сериозно от около 3-4 месеца?
За увеличаване на гръдната обиколко, освен гърдите кои мускули по гърба взимат участие?
Темата беше редактирана от Тихомир Велев на 18.04.11 17:44.
Яко лежанка и кофи и си напред с лицевите, иначе ще си зациклиш като пич :D
Ако се напъна 30 тина може да ги ударя на 1 ръка :D
18.04.11
09:51
Урелефявайки правя по 2х50,но ги спрях,понеже ги добавях към основните тренировки,и дясното рамо започна да се обажда,а и постигнах целта си
Иначе,съм на мнение че чудесно орелефяват,особено гърди,и най вече трицепс
За обем на гръден кош няма да ти помогнат брат,тук лечението е лег+клек
10 сантиметра на обиколка на гръден кош за 2 месеца....и на тестостерон Л +клемботерол да си няма да стане
Мнението беше редактирано от Dean Petrov на 18.04.11 09:53.
Релеф ся няма да ми трябва. Лицевите единствено ги правя само за да им вдигна бройката и ако може да ми кажете дали бихали повлияли негативно по 200 на ден по някакъв начин? претрениране, забаване на растежа от всекидневно трениране ..?
Целта ти е много сериозна и лицевите няма да те доближат особено до нея. Те са си хубаво нещо, но кой знае каква хипертрофия няма да докарат...виж може 1-2 см :) 5-10cm искат много труд и сериозни занимания и качествена суплементация, като пак няма да стане до август или поне трудно.
18.04.11
15:00
С лицеви май няма да вдигнеш толко маса по-добре лег, аз права без проблем 100 лицеви пък не виждам някъв ефект да има от това.
Пич, на 14 години си.Искаш, не искаш сега почваш сериозно да се развиваш, допълниш ли с тренировки и качествена храна до края на годината ги имаш 10 сантиметра, ама до август.. доста трудно, или другия вариант да разшириш много гърба (откъдето са повечето сантиметри според мен, не гърдите ;)
казано от Rikoo на 18.04.11, 15:49:
Пич, на 14 години си.
на 16 съм :D
Може да не сте ми разбрали. Лицевите няма да ги правя за хипертрофия, ами единствено да успея да направя около 100 бройки. За гръдната обиколка и аз смятам, че повече влиза гърба отколкото гърдите, затова ще наблягам и на двете сериозно. Поне на 5см. ще съм предоволен..
П.С. коя част на гърба влиза в гръдната, може би перките?
П.С. 2 дългите гръбни мускули до гръбнака не са ми много трениране, може ли това да е причина леко да ми изкача гръбнака?
Да ти изкача гръбнака ?! тва май си е от стойката... За лицевите - не виждам смисъл да ги правиш - да, ще забавиш възстановяването.. и тея бройки за кво са ти ??? прави си тренировката за гърди и те бройките ще се появят след време... 1о санта ми се струва малко множко... наблеги на перките, както ти сам каза, и колкото санта докараш здраве да е :) и 2-3 да са пак е нещо !
23.04.11
21:20
Многото бройки при лицевите опори няма как да ти дойдат сами ако не правиш именно лицеви опори. Мисълта ми е, че само с щанги не става. И за да не лежа на голи думи ще подплътя с пример:
Понеже в училището, където уча имаме и физически изпити, ни се налага да правим лицеви опори като част от тези изпити. Имам колеги, които правят яко само щанги и едвам докараха до 60-70 бройки, а други момчета, които включват опорите в тренировката си направиха по 100+.
А колкото до гръдната обиколка съм съгласен, че лицевите опори не са най-доброто решение. :) Там ще трябват занимания с тежести :)