18.04.11
17:20
Имам питане за яйцата, въпросът ми е ,проблемно ли ще е да хапвам запържени яйца (3-4) със жълтъците ,при положение че имам мазнини за чистене по тялото ? Задавам този въпрос за заъпръжените яйца защото само такива мога да ги ям иначе не ги обичам ,даже ми се повръща ако ги ям по друг начин... Четох също така съдаржанието на яйцата и стигам до извода ,че както и да ги ям - те съдържат голям % мазнини? Изобщо вредни ли са мазнините в яйцата? Благодаря предварително, ако някой се захване да обясни малко за яйцата.. :)
18.04.11
19:41
При чистене се препоръчва да се приемат по 1-2 цели яйца дневно. Пробвай да смесиш 1-2 цели яйца с няколко белтъка, извара, може и мааалко прясно мляко и трици примерно (може и без тях ако не искаш въглехидрати). Загрей добре (поне 5 мин да стои на котлона предварително) тефлонов тиган, без мазнина. Когато тигана е зверски горещ, пльосни сместа, разнеси я по тигана и изчакай няколко минути, после обърни.
Получава се много приятен и пухкав омлет с доста по-ниско съдържание на мазнини от пържени яйца.
Дано ти хареса!
18.04.11
20:00
За да гориш мазнини ти трябват мазнини.. :) и протеин.
18.04.11
20:08
Стига да пържиш в масло, не в олио всичко е ок. Можеш и по 10 да ядеш, естествено ако по този начин не превишаваш калорийния баланс. Яйцата са перфектната храна за чистене - качествен(най-качествения даже) протеин и мазнини :)
Напълно съгласен с последните две мнения :) Ся за холестерола в яйцата си има теория, че може да повлияе вътрешния холестерол, но в последно време, като че ли се отхвърля това твърдение...(има спорове). Най-общо може да се каже, че при лица с атеросклероза и липидни отклонения не е хубаво да приемаме много външен холестерол, но за здрави индивиди - не бих казал със сигурност.