18.04.11
14:29
Здравейте !
Проблемът ми е в изкривена стойка в раменния пояс. Понеже гърдите са по-развити и те “придърпват” рамене напред и се получава тази визия наречена “свлечени рамене. За да си коригирам стойката какво точно трябва да направя ?
Мисля че проблемът може да се реши като акцентирам върху долния и средния дял на трапеца, който не се тренирал, но нито знам дали така ще го реша проблема, нито знам как точно да го натоваря този мускул. Отворен съм към всякакви предложения ...
Темата беше редактирана от Кольо Пияндето на 18.04.11 18:31.
18.04.11
14:59
И аз имам такъв проблем. Ще следя темата :) Но един от начините за оправяне е да седим по-изпъчени, без да ги отпускаме да падат ;) Аз г/д така си оправих и лекото прегърбване + набиранията, като цяло тренировките .. ;)
Тук има описани някой от проблемите свързани с правилната стойка:
http://www.exrx.net/ExInfo/Posture.html
може да са от полза!
Мнението беше редактирано от djordje на 18.04.11 15:25.
18.04.11
15:10
Преди бях като тоя втория от дясната страна, но с тренировки и “наперването” съм по-добре. Преди корема ми беше по-издут... :D
Ачо това с изпъчването го правя, но немога винаги да съм концентрирам и да мисля само за стойката си и като се отпусна се връщам към обратното състояние :D Набирания си правя, но не ме изправят, само тягата. Може би, защото еректорите ми са слаби, а коремните мускули по-силни и се получава изгърбването.
djordje много ти благодаря за сайта. Мисля че кифозата е моят случай. Много термини има, които незнам и може би се бъркам.
Мнението беше редактирано от Overlord на 18.04.11 16:35.
18.04.11
19:43
Да, кифоза е май при теб и при мен ;) Но, пробвай така както ти казвам. С времето забравяш и стоиш по-изправен.
правете клякания с щагна над глава и изпънати ръце, и клякания с щанга пред врат
и раменни преси с щанга пред врат, повдигане на дъмбели встрани при наклон напред за задно рамо
и ще се оправите
първите две може да се окажат много трудни в началото! правете само с празен лост (20 кг)