18.04.11
21:20
Здравейте, на 14 съм, 168 висок и тежа 60 кила, искам да кача още малко маса, и ми казаха, че най - вече се качва с лег, клек и мъртва тяга .. лег и мъртва тяга права, когато имам гърди правя лег или когато имам ръце за загрявка пак правя лег, при краката правя мъртвата тяга, но в програмата ми има и клякане с щанга, да почвам ли да клякам, смисъл ептем ли ще ми спре разтежа ?
18.04.11
21:35
Това, което са ти казали са основните базови упражнения във фитнеса + тях бих добавил и раменна преса или военна, сгъване на щанга за бицепс ... Клякай, споко, но виж правилната техника. Порови се в сайта и прочети внимателно. Започни с по-леки тежести, докато усвоиш правилната стойка при клека. ;)
18.04.11
21:43
Аха, мерси .. зачитам мнението ти, но ще изчакам още 2-3 коментара :). Също така добре ли е сега да продължа фитнеса 1-2 месеца, да кача още малко маса, после да почна бокс и да почна стреет фитнес, а в фитнес залата да стъпя 4-5 пъти в месеца :) ?
18.04.11
21:54
Запиши се на боен спорт и комбинирай стрийт фитнес и фитнес ( във фитнеса наблягай на тези базови упражнения ) :)
Клякай няма страшно! Никакъв растеж няма да спреш. А относно плановете ти за напред - аз бих ти препоръчал само фитнес, ама ти го казвам само защото мене тва ме влече и вълнува :) затова ти сам си прецени .
18.04.11
22:28
Аха, мерси .. чувал съм, че от бокса се прави по - хубава предмишница и се заздравява китката, а от фитнеса правя много трудно предмишница .. когато тренирам за предмишница в фитнеса почват да ме болят страшно много китките, и не се търпи. Сега ще си взимам ръкохватки и ще стискам :). Можете ли да ми предложите някакви упражнения за предмишница в фитнеса, и от бокса правили се предмишница и китка ? :)
ПП; така съм чувал ..
18.04.11
22:41
Взимаш дъмбел или диск, хващаш го с прастите си и помпаш предмишницата. Пробвай и сгъване с щанга, но надхват ;)
18.04.11
23:06
Мерси, но съм чувал, че от бокса стават по - големи предмишниците, смисъл и от самия удар, така ли е ?
За бокса нз каква предмишница прави... а за това “по-здрави китки” какво ще рече - 4е при удър няма да те боли толкова ?
А оносно упражненията - http://www.exrx.net/WeightExercises/WristFlexors/BBWristCurl.html ето това 3х надхват + 3х подхват са достатъчни, тея са ти достатъчни за са :)
18.04.11
23:36
Точно от това упражнение ме болят много китките ..
казано от Hanibal Lecter на 18.04.11, 21:20:
смисъл ептем ли ще ми спре разтежа ?
Кое ептем да спре бе, ти на 14 години си 170 санта :D
Надявай се да не дърпаш нагоре с тия темпове още много време и не се товари прекалено на клека, че още ти е меко всичко, 1-2 години по-малки тежести и вече на 16-17 можеш да почваш да катериш сериозно.
Щом те боли - пробваи да не пускаш лоста чак до долу, като сваляш гледай да ти станат успоредни на пода, или ако можеш още малко да пуснеш, и тогава вдигай ! Също така ако си го хванал мн тясно може да те болят. Пробвай с ширина на хвата широк, колкото е лежанката под тебе.
Мнението беше редактирано от Hellyz на 19.04.11 09:53.
19.04.11
11:53
Иване мерси, ще пробвам.
@G33K аз играя върху програма за качване на мускулна маса, затова ще трябва да клякам с тежко, по - малко повторения, ако на клякането с щанга овелича повторенията и намаля тежеста, ще има ли проблем ?
19.04.11
15:39
Клякай си, няма страшно. В залата, където тренираш, просто помоли някой да ти обесни как да клякаш, но гледай да е някой грамотен ; )
19.04.11
16:13
Мерси за бързите отговори. Ще драсна след като видя ефект да се похваля ;п :Д, а и да питам какъв ефект може да очаквам от това, трупа ли се маса на бедрата, че са ми мускулести, но тънки ?
Трупа се да :) ма не очаквай от първата тренировка да ти пораснат с 15 санта... търпение и постоянство и ефекта няма да закъснее !
19.04.11
21:14
казано от Hanibal Lecter на 19.04.11, 16:13:
Мерси за бързите отговори. Ще драсна след като видя ефект да се похваля ;п :Д, а и да питам какъв ефект може да очаквам от това, трупа ли се маса на бедрата, че са ми мускулести, но тънки ?
И мойте крака са така, прасеца ми е супер здрав и може би голям, бедрата мускулести, но... слаби краченца хаах ахаха