Колко често хапвате "забранени" храни?

18.04.11
19:52

интересно ми е колко често си позволявате да ядете така наречените забранени храни като
чипсове , KFC-та , торти и прочие? И ако не ядете как успявате да се справите с липсата им?

Модерация: Моля, слагайте смислени и ясни заглавия на темите!

Темата беше редактирана от Кольо Пияндето на 18.04.11 19:54.

18.04.11
19:56

Един път седмично горе долу.

MF

18.04.11
19:59

Никога. Ами просто не изпитвам желание да приемам отровни за мен храни, защото такива са те за мен. Старая се всечко, което хапвам да е здравословно, но намирам начини на приготвяне и комбиниране, така че да ми е наистина вкусно. Имам нужда от сладко-сутрин, преди закуска, хапвам суров или сушен плод, слагам мед в ядките си или върху филия.  Основното е да уточниш за себе си от кое точно в така наречените забранени храни имаш нужда и как да си набавиш съответния вкус от алтернативен здравословен източник. Всичко е в главата, няма храна без която не можеш, има самовнушение, което можеш да промениш сам.

18.04.11
20:27

няма да е зле да дадеш още примери как си овкусяваш храните :)

18.04.11
20:39

KFC-то си е 6 точки, само него си позволявам. Останалите боклуци много рядко, може би на 1-2 месеца веднъж

18.04.11
21:42

казано от x_3_mar на 18.04.11, 20:39:

KFC-то си е 6 точки.

Я пак? click Ако съумееш да намериш време, ти предлагам да прочетеш тази статия.

По темата - прекалено често...

18.04.11
21:47

Чипсове не съм ял от близо 3 месеца..КФС-близо година...МкДоналдс- миналата седмица за пръв път от 4 месеца!
Ами не усещам нужда да се храня с тях...не знам защо,но явно организма ми свикна с по-качествената храна и се радвам за това :)

18.04.11
22:12

Сникърс - евентуално веднъж месечно, ако ми се прияде. Пица - пак така. КФЦ - вече не ям, не по причините, посочени в статията на ЛТЛ, не ми е вкусно и ми става лошо. Мак - сега не съм яла от 2 месеца примерно, иначе може би пак веднъж месечно, като “преди” се е случвало да е примерно 2 пъти месечно. Чипс адски мразя, друг тип вредители, от известно време не ми се  прияждат. Общо взето веднъж на две седмици си позволявам нещо сладко - сладолед, шоколад, но ако установя, че наистина ми се яде, а не просто да съм гладна. Въпросът е, че в един момент спират да тис е ядат такива неща. Парче шоколад, млечен, си хапвам понякога след тренировка.

18.04.11
22:12

казано от gips на 18.04.11, 21:42:

казано от x_3_mar на 18.04.11, 20:39:

KFC-то си е 6 точки.

Я пак? click Ако съумееш да намериш време, ти предлагам да прочетеш тази статия.

По темата - прекалено често...

Прочетох я, мерси! Пак съм на същото мнение! Сравнение с всички останали боклуци KFC-то си е най-добре.

18.04.11
22:17

KFC-то си е като другите боклуци, няма какво дори да се спори по въпроса.
Сладолед лятото хапвам два-три пъти в месеца.Като ученик в училище съм доста критикуван как може да не ям това и онова...

18.04.11
22:18

Няма забранени храни, не се филмирайте :)

18.04.11
22:19

Корп, затова е в кавички.

18.04.11
22:19

казано от Андриан К на 18.04.11, 22:17:

Като ученик в училище съм доста критикуван как може да не ям това и онова...

Аз не съм ученик и пак е същото. Все се ми се повтаря, че храната била удоволствие, как съм можела да се съобразявам и да не ям това и онова.

18.04.11
22:20

Просто не ям.Като пречупиш чревоугодничеството един път,после е лесно.Волята или я имаш,или не.Даже пред мен ядат и ми мирише,но въпреки това не ми се яде.

18.04.11
22:23

Аз съм на мнение че наистина няма забранени но нямаме полза от ежедневното им употреба все пак 2-3 пъти в месеца защо не за този когото иска няма да ходи на мистър олимпия даже те ядът бургери,то и мен много ме бъзикат като съм ученик ма мене нщо не ми прави впечатление роднините са ми в чужбина и ми носят носят сладко мн рядко ям имам 2 пълни шкафа трябва да почна да черпя :Д

18.04.11
22:38

За тази година имам изядени една порция пилешки бутчета на KFC без кожата и един Big Mac случват се такива неща,не е болка за умиране :D.
Често си похапвам черен шоколад....обожавам го, също и баклава домашно приготвена с мед :)
Когато ми се прияде пица си забърквам сама тесто от пълнозърнесто брашно,овесени ядки,трици с фибри. Става чудесна,пръстите да си оближеш.
Винаги можеш да намериш вариации на забранените храни,но в по-здравословен начин на приготвяне.

BR

18.04.11
22:43

Толкова отдавна не съм ги ял,че дори не помня кога беше,като цяло тялото няма нужда от боклуци.След известен адаптационен период свикваме и после може въобще да не ги ядем.

MF

18.04.11
23:04

master93, само кажи какво те интересува и съм отворена за съвети. Храната е още по-голямо удоволствие когато знаеш, че даваш на тялото си не само нещо вкусно, но и полезно. Всъщност това е любов към себе си, а не поддаването на някакви странни пристъпи на глад за боклуци.

18.04.11
23:20

Аз - откакто почнах кетогенната, не съм бутвал забранена храна, но и не изпитвам нужда, което може би е най-важното. Понякога ме дразни мононноста на храните, които ям, но си имам причина - не мога да готвя :)

18.04.11
23:25

Чипс, KFC, McDonalds - не обичам и не съм яла от години.
Купен шоколад - преди: всяка седмица по поне 3 пъти; в близките месеци не съм яла изобщо, щото си правя домашен
Нещо от сорта на прясно изпечен кроасан/тарталетка/чийзкейк/торта - 1-2 пъти на месец
Сладолед - 1 или 2 пъти седмично
Печени ядки - 2-3 пъти седмично

18.04.11
23:27

казано от Atom на 18.04.11, 23:25:

Печени ядки - 2-3 пъти седмично

Откога ядките са забранени? Това са основна храна във всеки режим за отслабване:)

18.04.11
23:43

Ами да, ама печените са предимно вкусни и калорични, и не чак толкова полезни :) Най-добре сурови и предварително накиснати във вода :)

18.04.11
23:49

Защо толкова се филмирате не мога да си обясня! Ако не ядете всяко нещо, което е малко или много вредно, то въобще какво ядете?

18.04.11
23:54

Макдоналдс съм опитвал да ям един път като доста по-малък. След това никога не съм се замислял да пробвам И КФЦ, след като миризмата там е също толкова тежка.
Сладки неща не обичам, честно казано като бях по-малък (13-14 години) съм вкарвал чат-пат по някой сладолед, но като цяло от поне 6-7 години не помня да съм помирисвал. Шоколад не обичах и като малък.
Бургер от улицата не съм си взимал трезвен никога, защото знам къде се продава скара на кило за вкъщи, а и в крайна сметка никога не съм чак толкова закъсал за храна че да си причиня точно ТЕЗИ усещания в стомаха. На пияна глава съм го правил 2-3 пъти може би, но предвид че не пия алкохол от 3 години някъде може да се каже, че е било достатъчно отдавна за да не помня точно колко.
Това ще да е за 13-14 години съзнателен живот, и пак ми се вижда много даже.
А как се справям - карай ти 1-2 години само на качествено месо и яйца да свикнеш на храна и после си задай въпроса “абе аз тая пластмасова химия как съм могъл да я преглъщам” и ще видиш ;) Никога няма да изям някоя гадост, защото е “здравословна” и никога няма да върна нещо вкусно, защото е “нездравословно” - аз съм чревоугодник от най-висока степен.
Ама вкус на аптека в устата, айде няма нужда.

Мнението беше редактирано от G33K на 18.04.11 23:55.

18.04.11
23:55

Аз не се чувствам филмирана, ама ще отговоря все пак - ям каквото обичам: пържоли и въобще месо под всякаква форма, палачинки, риба, салати, всякакви плодове, много домашни сладкиши и много ядки (и печени, и сурови), масло, сметана чат-пат, мед.
п.п. А, да - и бая яйца :)

Мнението беше редактирано от Atom на 18.04.11 23:56.

19.04.11
00:21

Вече близо 1 година и половина минава, от както не съм си купувал джънк. Нямам и намерение да си купувам. Иначе много рядко има случаи да хапна нещо сорта на 1 шепа чипс, 1 вафла,солети,бонбони и т.н.(като ги има в нас), газирано никакво не пия, даже ми е гадно да го гледам :D малко странно ме гледат приятелтие, като влезнеме в някой магазин и те си накупуват вафли,коли,снаксове, а аз си взема яйца,извара или овес.

19.04.11
00:30

При мене специално е относително много, принципно 2 пъти седмично си позволявам да бръкна в кацата с меда (wasntme) , но мойта каца с мед с сладкото, аз КФЦ и МАК не пипам, пици. дюнери, китайско съще не пипам, аз се изкушвам от сладки неща и най вече тестени, Шоколад много обичам но странно не ми се яде вече много рядко, хапвам штрудел домашен на мама, милки уей имат едни пурички двойни лелееее уникалните хаха и мекици с сирене и сладко от ягоди общо взето тва са ми изкушенията, също така не ям нищо готвено(манджи) мнооого рядко ям такова нещо :) Когато бръкна в кацата с меда обаче задължително има кардио, че съм много бавен метаболизъм и съм предразположен да пълнея и при мен е много трудно да се подържам в формата в която съм в момента :)

19.04.11
00:41

Трябва да призная- все по-рядко. Пици, дюнери и такива неща не съм ял от месеци- признавам в моменти на глад, а и като гледам другите как се хранят ми се дояжда нещо такова... пак бих ял, но това са по-скоро инциденти. Да речем на 2 седмици ми се случва да преграша... айде, за да не прекалявам- веднъж седмично- предимно сладко- другите неща, като че не ме изкушават толкова...

19.04.11
08:48

Лично моето мнение, е че знаете как да се храните и тренирате стабилно - този тип храна може да се включи с някои модификации. Пример: Ако ядете хамбургер махнете половината хляб. Друг вариант, който правя е да си взема сандвич от Burger King с допълнително парче месо и повече салата. Ако има фибри в самото ядене (зеле и подобни) дори и белият хляб според мен няма да навреди толкова при положение че е комбиниран месо.

казано от entwickler на 19.04.11, 08:48:

...да си взема сандвич от Burger King с допълнително парче месо и повече салата. ..

Като правило и аз “хитрувам” по този начин. От веригите за бързо хранене най-лесно залитам към Burger King и Subway, но KFC едва ли ще опитам повече - последните 2 пъти имах проблеми със стомаха и ми беше тежко повече от 5-6 часа след като ядох тяхна храна. McDonalds са пълен боклук, дори не галят вкуса ми. Наистина рядко се срещат такива храни при мен (веднъж на около 2 месеца, може би), но с малко досетливост дяволът не е чак толкова черен. Вместо картофки или сладолед към хамбургера, нека бъде салата. Наистина няма лошо и в още една допълнителна мръвка. Всяка храна си има момента и количеството.

19.04.11
09:15

именно - не е толкова страшно. Като цяло най-добре да не ти пука за вкуса на храната много много. Аз гледам първо хранителната стойност и след това вече може и пица + салата + пилешко филе или тънка пица (има някои дори и пълнозърнести предлагат) + 2 яйца като екстра отгоре  и т.н. Варианти много - просто човек трябва да мисли.

На мен голямата ми слабост са протеиновите вафли. Вярно е, че са по-малкото зло, но пак не е най-добрата храна. Напоследък на ден си шмугвам по една :(

19.04.11
09:48

Успокоих се ,че не съм единственият изпаткал,от три години не съм вкусвал чипс,газирано,сладко.Пържени измишльотини и хляб мога да изброя пътите в годината на пръстите на едната ми ръка.Даже преди половин година си вземах пица в едно заведение с панирано пилешко и после цял ден стомаха ми се бунтуваше да върне всичко...

Мнението беше редактирано от Тони1 на 19.04.11 09:49.

19.04.11
13:47

казано от master93 на 18.04.11, 19:52:

интересно ми е колко често си позволявате да ядете така наречените забранени храни като
чипсове , KFC-та , торти и прочие? И ако не ядете как успявате да се справите с липсата им

От изброените - не си позволявам. Не защото са забранени, а защото са извън списъка ми с “храни”. Иначе чат-пат си похапвам черен шоколад и обикновени вафли  :P

MF

19.04.11
14:11

Радвам се, че има и други, които не приемат въпросния вид “храна”. Много хора около мен (неспортуващите особено) ме гледат като паднала от небесата, питат ме “а ядеш ли ...”, “а това ядеш ли го”, ама не ти ли се дояжда...”. Ужасно досадно е.

19.04.11
14:30

Хммм..., от както се храня по-разнообразно , хич не ме привличат “забранени” храни от порядъка на вафли , торти , пици , дюнери(аз и никога не съм им била фенка)...
Може би давам на организма си достатъчно (или , поне задоволително) количество пр/м/в...
Това , което си позволявам е любимата ми комбинация мазнини + въглехидрат  - кашкавал в макароните и т.н. , в умерени количества
Като видя пица ми се прияжда , заради комбинацията от разтопен кашкавал и тесто...алтернативата ми е - тричава питка с белтъци , гарнирана , като пица и в скарата :)
Обожавам спагети Карбонара - по - краен заместител ми е карфиол с извара , кашкавал , може и сметана...пилешко...бе , блазнят си ме мазни сиренца - рокфор , бри , камембер...
От сладкото - аз съм по-белия шоколад , сметаната ,кокоса ...най-вкусното нещо , което съм яла - бонбони Рафаело...не ми липсват десертите , ама се чудя , къде мога да втикна един бон бон/парче шоколад , ей така , да се почувствам и аз “бял човек”
И любимите ми трътки :) , махам кожата от бутчето , но трътката си хапвам :)

21.04.11
22:41

Ям когато нямам друго възможно да ям... по добре джънк фууд отколкото никаква... +тва си позволявам да ям сладко доста често стига да е малко... с доста бърз метаболизъм съм.

21.04.11
23:47

Цитат:
“Орторексия нервоза - манията за правилно хранене”.

Цитат:
“Орторексия нервоза или просто орторексия е термин, въведен от д-р Стивън Братман, за да опише състоянието при хора, които са обсебени от идеята за правилно или здравословно хранене.”

Цитат:
“Симптомите на орторексия нервоза включват:
• Мания за правилно хранене.
• Мания към самата храна. Хората с орторексия са обсебени от начина на приготвяне и състава на храните, които консумират, до степен, че това нарушава ежедневните им дейности.
• Отказ от прием на всякаква храна, различна от определения хранителен режим. Орторексията кара човек да спазва диетата независимо на каква цена. Например орторексикът няма да отиде на ресторант или на гости, ако има шанс там да яде некачествена или „нездравословна” храна.
• Тежко чувство за вина при допускане на прегрешение.
• Хранителен дефицит. Силно рестрективната диета, която спазват, ограничава разнообразието от храни и води до недохранване и гладуване.
• Стремеж към перфектност. Повечето орторексици се стремят да постигнат със своята диета определена цел като перфектното здраве, фигура или детоксикация.
• Асоциално поведение и критично отношение към хората, които не се придържат към определения от тях „здравословен” хранителен режим.”

22.04.11
00:12

казано от antov12 на 21.04.11, 23:47:

Цитат:
“Орторексия нервоза - манията за правилно хранене”.

Цитат:
“Орторексия нервоза или просто орторексия е термин, въведен от д-р Стивън Братман, за да опише състоянието при хора, които са обсебени от идеята за правилно или здравословно хранене.”

Цитат:
“Симптомите на орторексия нервоза включват:
• Мания за правилно хранене.
• Мания към самата храна. Хората с орторексия са обсебени от начина на приготвяне и състава на храните, които консумират, до степен, че това нарушава ежедневните им дейности.
• Отказ от прием на всякаква храна, различна от определения хранителен режим. Орторексията кара човек да спазва диетата независимо на каква цена. Например орторексикът няма да отиде на ресторант или на гости, ако има шанс там да яде некачествена или „нездравословна” храна.
• Тежко чувство за вина при допускане на прегрешение.
• Хранителен дефицит. Силно рестрективната диета, която спазват, ограничава разнообразието от храни и води до недохранване и гладуване.
• Стремеж към перфектност. Повечето орторексици се стремят да постигнат със своята диета определена цел като перфектното здраве, фигура или детоксикация.
• Асоциално поведение и критично отношение към хората, които не се придържат към определения от тях „здравословен” хранителен режим.”

Е , така си е...ама моята орторексия си е стъпка на горе :)
Да му мислят тези , които я имат под някаква форма и се “подхлъзнат” към анорексия и/или булимия...
То и аз от орторексия тръгнах (ама , по това време не се споменаваше толкова) и сега се върнах на изходна позиция...дано по друг път да мина , да не стане кръговрат :D , че организмът не деяни толкоз
Та , внимавайте (особено по-младите дами) и не се впрягайте за 1 бон бон , някое парче пица и т.н.
А и всяка храна/напитка има място в диетата , стига да знаеш , кога и как да я вмъкнеш :)
Затъпявам...май трябва да преустановя писането на коментари...1 вафла ще ме оправи , ама пуста орторексия :)

Мнението беше редактирано от Мая на 22.04.11 00:14.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1