17.04.11
12:10
Здравейте! От известно време ме вълнува въпросът: до какво води комбинирането на въглехидрати с мазнини и защо е по-добре мазнините да се комбинират с белтъчини. И още нещо, понеже чета различни мнения-комбинацията белтъчини-въглехидрати води ли до нещо като “затрудняване/забавяне” на метаболизма и т.н.?
Предварително ви благодаря.
белтъци+въглехидрати =>ок
белтъци+мазнини=>ок
въглехидрати+мазнини=не е ок
много газове се получават,поне при мен
Комбинирането на въглехидрати с мазнини не е хубаво по една основна причина. Въглехидратите вдигат нивото на кръвната захар в кръва. В отговор от панкреаса се отделя инсулин. Инсулинът е силно антилиполизен хормон и блокира използването на мазнини като енергия. В резултат значително по-малко от приетите и собствените мазнини се използват като енергия.
казано от forbidden на 18.04.11, 23:31:
Комбинирането на въглехидрати с мазнини не е хубаво по една основна причина. Въглехидратите вдигат нивото на кръвната захар в кръва. В отговор от панкреаса се отделя инсулин. Инсулинът е силно антилиполизен хормон и блокира използването на мазнини като енергия. В резултат значително по-малко от приетите и собствените мазнини се използват като енергия.
Абе по-малко, по-малко, ама каква страшна работа става на тренировка след мазни вратни пържоли и картофено пюре с много масло и мляко не е истина.
Доста си ме кефи мен комбинацията, единствено ако някой ден търся изчистване бих се въздържал някои пъти, за всичко друго е доста удовлетворяваща - и вкусово (което е най-важното), и като енергия :)