12.04.11
21:54
аз съм на 16 год.,стаж-година,77кг,171см...имам разширени вени на тестисите от бая време и си мислех че е нещо безобидно,но миналия ден нещо ме подразни там и веднага казах на родителите ми.днес посетихме един хирург,който каза че няма проблеми с големи тежести..дрън-дрън..ще е нужна оперативна намеса която може даже лятото да се направи.Но днес след посещението бях на фитнес и си правих моята програма ( 3 серии клек,3 тяга,3 лег,3 раменна преса,3 гребане-програмата сам си я направих.мисля че с по-тежки повторения се горят повече калории и тъй като съм на НВД реших само многоставни,пък може и до си покача силата :),коментирайте и програмата :Д) и в края на тренировката почна леко да ме дразни левия тестис.От варикоцеле има вероятност да станеш стерилен,което не е въобще приятно...питам дали като правя тежки серии е по-вредно и повече кръв навлиза в тестиса,или няма значение...Отново да кажа че оперативна намеса най-вероятно ще има,но незнам още кога.По-скоро или след време !?!
13.04.11
06:27
Доколкото съм чел (защото и аз имам подобен проблем) влиянието на варикоцелето спрямо стерилността не е трайно и след операция всичко влиза отново в нормален режим. Другото е, че примерно след изследвания при мен се оказа, че въобще не влияе на “плодовитостта” ми и дори имам син на 4 години :). Един съвет - може и да го правиш но все пак - носи боксерки, ако може по-широки - така няма почти никакъв дискомфорт и варикоцелето не ти пречи много много...
18.04.11
08:37
И аз бях опериран преди 6 месеца от варикоцеле и сега нямам проблеми (не че преди съм имал, но доцентът настоя да бъде оперирано)
18.04.11
09:32
stoyanskiqq, може ли да споделиш, колко време е възстановяването и за колко време евентуално се спират тренировки и т.н.
Варикоцелето със сигурност ако не се лекува може да доведе до стерилитет, като състоянието след определен момент НЕ е обратимо. Тъй като операцията е елементарна и пациентът се прибира още същият ден в къщи няма никаква причина да се губи време и да се чака за да бъде направена някога си в бъдещето.
18.04.11
23:37
Ами за месеца спрях тренировките. На следващият ден ме изписаха. Възстановането става бързо. След опрацията има само леки болки.
18.04.11
23:37
2 месеца
21.08.15
15:26
Здравейте, преди месец и малко ме оперираха от варикоцеле на левия тестис. И се чудех как бих могъл да се натоварвам без да натоварвам тази част под пъпа. Вече над месец не съм тренирал, и съм се обездвижил и схванал отвсякъде. Дали бихте могли да ми препоръчате нещо, ще съм много благодарен.