19.04.11
13:18
Ще кандидатствам в гранична полиция - днеска ходих да си правя медицинско, но преди да ме пратят ми мериха кръвното - 140/90 било в горните граници.
Дайте съвети утре да е в норми, че пак ще ходя и ако не е нормално “съм в гърба”
Липсата на течности понижава кръвното, както и малко количество алкохол, което в твоя случай може би не е подходящо. Не пий кафе сутринта, както и никакви течности. Иначе може да вземеш някакъв бета блокер, но без да ти е назначен от лекар няма да е разумно.
19.04.11
13:57
Вода пия по 2-3 литра на ден, алкохол не съм близвал дори от много време. Значи утре като стана да не пия кафе, да не ям може би също(?) както и вода да не пия така ли.
А днес какво да правя - да намаля ли водата ?
Да, намали я. Колкото по-малко течности имаш в организма, толкова по-ниско е кръвното. Най-добре си го премери у вас, а и не е зле да се консултираш с кардиолог. Наистина ти е височко, но може да е било така само тогава. Гледай да не си задъхан преди да влезеш да ти го мерят.
Мнението беше редактирано от Anthony на 19.04.11 14:27.
19.04.11
14:44
Аз като бивш хипертоник НЕ хороничен, мога да кажа, че 140/90 е нормално кръвно, наистина на ръба си на горната граниац от 110/70 до 140/90 се води абсулютно нормално кръвно налягане.Ако спортуваш, не пиеш алкохол и не пушиш, и се храниш правилно не би трябвало да имаш никъв проблем с кръвното освен ако: взимаш добавки които повишават кръвното, имаш повишен холестерол, кръвното може да имаш от много неща, най-честата причина е бъбреци, ако всичко друго ти е наред, сърце на твойте години невярвам.Креатинови матрици пиеш ли?И колко често си мериш кръвното, ако инцидентно ти е било високо само вчера не е никъв проблем :)
19.04.11
14:52
От две седмици не пия добавки, преди това бяха size on max perf, jack3d i 100 gold standard
19.04.11
16:12
Евнтуално може добавките да са причината ако всичко по-горе в поста ми, което изборих ти е наред, попринципно фитнеса понижава доста кръвното налягане, хората които трерат или се занимават с бодиболдинг и тренриат натурално обикновенно с ниско крвно, кръвното се повишава по време на тренировка само, но това е добро покачване след това спада и под нормалните граници, за редовно тренищи натурално не би трябвало да имат никъв пробелм с кръвното, ако няма друга болест която да го предизвиква.За добавките които пиеш не мога да кажа компетентно мненеи, защото не знам какво садържат, тряба да видя етикета.Ако има креатин в тях може да е от него той вдига кръвното или ако имаш моментно претоварване на бъбреците също възможна причина.Но така само си говориме на изуст и гадаеме, мерси си кръвното 1 седмица всеки ден, и ако постни резултати и ще видиме тогава :) Успех :)