Изоставащо рамо

Здравейте, рамото ми изостава и започнах да го тренирам 2 пъти в седмицата (понеделник, четвъртак). Досега не съм имал мускулна треска на рамото. Ето и програмата ми:

1.Раменни преси зад глава
2.Раменни преси пред глава
3.Повдигане на ръце встрани
4.Вертолет
5.Повдигане на дъмбели встрани при наклон напред

Като всеки път се мъча да разменям по някое упражнение, за разнообразие :) Прява 3 серии с по 10 повторения. И пак не расте ..
Ето и една снимка:

http://img225.imageshack.us/i/sdc13407z.jpg/

Темата беше редактирана от Красимир a.k.a JoKs на 19.04.11 15:37.

DM

19.04.11
15:31

Пробвай туистове с по-голяма тежест. Също така в борбата правехме още едно упражнения, след първата серия ти е*ава майката на раменете.
Ще се опитам да го обясня.

Взимаш диск с дупки. Залюляваш го наляво и надясно и вдигаш зад главата и въртиш. (не да въртиш диска в ръцете си ;д) Вдигаш го от едната страна и пада от другата като минава зад главата. Правиш така няколко повторения после обратно.

19.04.11
15:38

Така... не си дал колко стаж имаш в залата, ръст,тегло и т.н. 2 пъти мисля че е много, щот достатачно рамото участва във доста упражнения и мисля че няма смисъл от 2 тренировки седмично. 5 упражнения ми се виждат множко, намали ги на 3 примерно, може и да го пренатоварваш с толкова много упражнения и от там да не ти расте. Може и храната да ти куца както и сън,лоша техника и т.н.

19.04.11
15:39

Aко тренираш рамото с гърба няма смисъл от 2 тренировки седмично за рамо, ще ти дойде в повечко.

Тренирам го отделно :) Стажа ми е 8 месеца, 1.84 съм висок и съм 75 кг.

19.04.11
16:03

Пробвай различни варианти на тренировка - по-малко серии, по-малко повторения, различни упражнения и ще намериш това което те товари. Като цяло последните години зад врат/глава почти всички упражнения ги отричат - раменни преси, скрипец, набирания.
На пръв поглед тези упражнения са ти много. Ако искаш да ги правиш всичките последните 2 упражнения ги прави само по 2 серии, а другите по 3. Или пък махни зад глава и си направи 3 6-ци раменни преси със сериозни килограми + останалите упражнения.

Мнението беше редактирано от entwickler на 19.04.11 16:18.

Две неща, над които да помислиш:
- сигурен ли си, че тренираш рамото, а не трапеца?
- сигурен ли си, че влакната в рамото ти са предимно такива, които искат 10 и повече повторения?
След като ти видях снимката обаче ми се струва, че си прескочил няколко години в бъдещето и бая си поизбързал със сплитовете...

19.04.11
16:12

Качи маса.На тази височина и тези килограми не само рамото ти изостава.Упражненията са много и за тренировка веднъж седмично.

19.04.11
16:30

Абе пробвай раменни преси на ръкохватки надолу с главата на стена, като стигнеш 8 повторения на серия, постни пак снимка на рамото ;) Говориме ако всичко друго ти е наред като хранене и т.н. ако е само до упражненията :)

19.04.11
20:04

ПРИВЕТ И ОТ МЕН,
ЩО СЕ ОТНАСЯ ДО РАМОТО..СПОРЕД МЕН ГО РАЗДЕЛИ И ГО ПРИБАВИ КЪМ ТРЕНИРОВКАТА НА ГРЪБ И ГЪРДИ , И НАМАЛИ УПРАЖНЕНИЯТА/МНОГО  БЕ!!!:)/!
НЕ СИ МИСЛИ ,ЧЕ КАТО ПРАВИШ ПО 25 СЕРИИ РАМЕНА И ЩЕ Я ВТАСАШ...НЕМА ТАКЪВ ФИЛМ!!!

ПОЗДРАВ,
ГЕОРГИ:)

19.04.11
20:26

Махаш 2 упражнения общо да бъдат 3 и изобщо няма смисъл от 2 тренировки седмично
като първо остави раменни преси пред или зад врат(зад не препоръчвам освен ако нямаш здрави рамена  и ти е голям мерак да го правиш така)
като второ хеликоптерили/ повдигане ръце напред въртиш ги през седмица
трето повдигане дъмбели при наклон напред
всичките горни в 3 работни серии по 8-10 повторения
Написаното дотук важи ако тренираш по сплит макар аз на твое място бих изкарал още малко на кръгова.

19.04.11
20:33

Абе много тежки раменни преси и това си е..... И нещо за другите 2 глави и си готов. Няма смисъл от преси, пък после изнасяне напред, хеликоптер - 3 упражнения за предно рамо само са много.

19.04.11
21:05

Имам една много добра книга за фитнес и в момента ползвам една програма за ръце от там и съм много доволен. След това ще започна една програма за рамо и очаквам ад е на същото добро ниво така че можеш да я пробваш и ти:

Пак е с 2 дена рамо така че просто си смени упражненията в твоите дни с тези:

ден1:
4х4 прав с щанга нагоре и правиш лек скок по време на движението
4х4 седнал с щанга нагоре
4х4 гребане (за рамо не за гръб)
4х8 напред
4х8 повдигане на раменете

ден2:
3х8 прав с дъмбели нагоре
3х8 настрани
3х8 наведен настрани
3х8 напред
3х8 повдигане на раменете

Също така препоръчвам колегата от по-горе което каза - раменни преси с главата надолу на стена.

Успех

20.04.11
11:24

Три упражнения за рамо са достатъчни - по 1 за всяка глава. Раменните преси с дъмбели са ми дали много. Разтварянето в страни и това за задно рамо са достатъчни. Изпълнявай с килограми, които да ти позволяват да усещаш натоварването само в рамената, защото много лесно се включва трапец при разтварянията.

20.04.11
11:37

1.повече от 3 упражнения са безмислени при тебе
2.прави базисни упражния за рамо като целта ти трябва да е да качиш сила - като качиш сила ще имаш и обем

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1