18.04.11
17:50
Активно спортувам(карате). Наскоро реших да свалям килограми за влизане в категория - сега съм 57кг трябва да стана 53кг. Пробвах с НВД - свалих само 3кг за един месец и спрях да свалям - бях 60кг. и доста ядях. За информация на 16г съм и съм 167см. Как да продължа да свалям за да стигна 53кг.
18.04.11
17:57
Яла си ДОСТА !? Какво означава това? Спазваше ли НВД като хората? Ако си се отчаяла много, посегни към л-карнитини, фет бърнъри, зелени чайове и т.н. .. :)
18.04.11
19:34
Не посягай.
Джогинг 20-25 минути сутрин на гладно.
Въглехидрати-до обяд, вечер-белтъчини.
Спри (ако има) консумацията на мазни и сладки храни.
Намали (не спирай) консумацията на сол.
Храни се често, на малки порции, за да забързаш метаболизма.
Не посягай на добавките яж въглехидрати до 14 часа.Ограничи сладкото и газираното.
Благодаря за съветите! Ще пробвам, а към добавките не мисля да посягам все още!
А може ли някой да ми каже примерно меню за НВД (сутрин съм на училище и незнам какво да закусвам).
19.04.11
15:10
MIss FIght е права послушай я.Аз също тренирам карате от доста годиники, но с него не се свалят много кг, да не кажа никъкви.Каратето е анаеробно натоварване, това е една от причините да не се свалят кг, трябва да имаш доста отрицателен калориен баланс.Прави кардио 20-25мин. 3 пъти седмично, храни се правилно, и резултатите ще дойдат.
Примерно меню:
7:00 (нали си на училище и се предполага, че ставаш рано) 1/2 кисело мляко 60-70гр овес или мюсли, 1 с.л. лененео семе, 1 с.л. мед.
заместтел на тази закъска може да е примерно: 3 яйца, 1 филия Бонус или Вита хляб, 50гр сирене, или овесена пита. 3 варианта на добра закуска.
10:00 Плод 1 банна + 1 портокал
13:00 Обяд: месо 150гр + салата въглехидрати сложни с нисък ГИ (кафяв ориз, верни картофи, хляб без брашно, боб, царевица, грах)
16:00 плдод + ядки сурови. кисело мялко извара
20:30 притеин(месо)100гр. + салата
Въглехидрати след 14:00 НЕ
Въглехидрати 1гр на кг. телесно тегло, мазнини 0.8кг телесно тегло, белтъчини 2гр на кг телсно тегло, вода 30мл на кг. телесно тегло.Джънк фуд НЕ тотално забранен!!!