20.04.11
09:50
Всички знаем, че алкохола е калоричен и вреден и възпрепятства отслабването и добрата форма? НО...
когато излизам ми е приятно да пиина вино, ром, някой и друг шот, бира.. Не го правя, защото иначе не мога да се впиша сред другите ми приятели, а защото ми е приятно да разпусна през почивните дни. Та въпроса ми е следния, вие колко често си позволявате алкохол(ако въобще го правите), в какво количество и какъв? Не искам да се лишавам от него, но да бъде в разумни граници, така че да няма негативни ефекти върху формата ми :)
Различно, но да речем няколко пъти месечно- може и в една седмица да е концентрирано, а може и не. Като цяло бира избягвам вече или поне гледам да не са повече от 1 и предпочитам водката- като ще пия да пия, а не де се тъпча с оцветители и ароматизатори. Ако не прекаляваш и като количество и като честота не мисля, че пречи толкова. И по правило с много вода пия и без никакви разредителни коли/шаркове и тем подобни боклуци- само чиста вода.
20.04.11
10:00
Чувала съм, че една чаша вино е дори препоръчителна вечер(но ЕДНА). И аз вече избягвам бирата, а я обожавам... Иначе пия ром със сода или чист. Но аз като изляза и почна да пия много ги мешам... сигурно поне веднъж в седмицата пия..Понякога и по-често, когато се случи да се отбия в някой бар да се видя с някого, но ако е през седмицата, пия една бира или един ром да речем
20.04.11
10:01
Аз пия всяка вечер по чаша вино и много често на обяд и по чаша бира. Летния сезон по-често на мястото на виното е бира. Всичко това, разбира се, ако не ми предстои шофиране в същия ден.
Алкохолът е калоричен и вреден е твърдение на хората, които прекаляват. И обикновено прекаляването им не е само с втора чашка, а и с втора порция, трета порция...петнадесета филия и т.н. Ако един човек обича шоколад винаги може да си направи така диетата, че да яде всеки ден шоколад. Ако обича алкохол - да пие по 1-2 чашки. И т.н. Твърдения от рода на ‘това е вредно’ и ‘от това се отслабва’ са нелепи. Всяка храна е отделно дърво в гората на режима. А много хора не виждат гората от дърветата...
Алкохолът в малки дози е полезен, което е и причината да го пия. Съвсем наскоро излезе хубава статия за бирата в изданието.
20.04.11
10:08
казано от Oranje на 20.04.11, 10:01:
Аз пия всяка вечер по чаша вино и много често на обяд и по чаша бира. Летния сезон по-често на мястото на виното е бира. Всичко това, разбира се, ако не ми предстои шофиране в същия ден.
Алкохолът е калоричен и вреден е твърдение на хората, които прекаляват. И обикновено прекаляването им не е само с втора чашка, а и с втора порция, трета порция...петнадесета филия и т.н. Ако един човек обича шоколад винаги може да си направи така диетата, че да яде всеки ден шоколад. Ако обича алкохол - да пие по 1-2 чашки. И т.н. Твърдения от рода на ‘това е вредно’ и ‘от това се отслабва’ са нелепи. Всяка храна е отделно дърво в гората на режима. А много хора не виждат гората от дърветата...
Алкохолът в малки дози е полезен, което е и причината да го пия. Съвсем наскоро излезе хубава статия за бирата в изданието.
Хей, доста бе обнадежди с твоя пост. Значи мога да не се вталясвам толкова. И аз си пия винце вечер за удоволствие, бира наистина обожавам. Явно си е вярна максимата, че всяко нещо с мярка може да бъде полезно и приятно :)
A, то с тази тема ще се успокоят всички любители на чашката накрая :D
Мерките на различните хора са различни...
Аз пия само когато излизам някъде, дори и това не е сигурно. Вино или твърд алкохол в много разумни количества. Причината е, че обикновено на следващия ден имам тренировка, а е просто абсурд да не се чувствам във форма, защото предишната вечер съм изпила 300 гр. водка например. И никога не смесвам алкохол. И като СКОТА - с много, много вода. С времето дори се научих да пия бяло вино, което изобщо не обичам.
20.04.11
11:10
Алкохолът в по-големи количества засилва активността на ензима ароматаза, който превръща тестостерона в женски хормони. За мен това е главният проблем.
Ето тук може да прочетете една много добра и информативна статия на тема алкохол, мускули и мазнини —> http://www.leangains.com/2010/07/truth-about-alcohol-fat-loss-and-muscle.html
Концентриран алкохол пия не повече от 3-4 пъти годишно, и после винаги ме е яд, защото се чувствам адски зле, дни наред.
Вино и бира много обичам и си пийвам редовно (примерно веднъж на 3 дни) по чашка-две.
Аз лично не пия алкохол. 2 чаши вино годишно едва ли може да се нарече пиене :D Но за хората, които обичат, 1 чаша вино вечер мисля, че не е проблем, още повече, че виното и светлата бира се водят най-нискокалоричните алкохоли. По-важно е какво е мезето към бирата ;)
Аз пия алкохол само в дните, когато на следващия ден не тренирам. Дори и с лек махмурлук, тренировката ми става невъзможна. Според мен лишенията от всичко “вредно” и пълното им отричане, е толкова зле, колкото и прекаляването с тях. Всичко е въпрос на баланс.
20.04.11
15:18
И аз пия рядко на качествено не се лишавам от алкохол, кога има поводи си пия, да речем ако тая седмица има 3 рожденни дни пия и на 3 си махам главата, иначе 1 път месечно като излизам на дискотека си пия 400-500гр концентрат биричка зависи к’во се пие.Презд другото врене 3- 4 пъти седмично с вечерята зимата задължително чаша червено вино, лятото чаша бира, сега лятото пия повечко бира 3-4 пъти седмично вечер по 2 3 бири навън с приятели :) Много е относително аз съм на периоди, има и 2 3 месеца не близвам повече от 1 бира 1 път седминчно, имам месеци дето 5 6 пъти в месеца къркам яко концентрати по 400-500гр. вечер :D Като ида на кафе в 20:00 до 24:00 съм думнал 5 бири, после в дискотеката 4 5 големи усикита и си се права прилично хахаха.
Много рядко, но задължително 2 пъти в годината се правя на талпа! (giggle) Само с хубав алкохол и на другия ден ми няма нищо, даже понякога ходя да тренирам!
Мнението беше редактирано от x_3_mar на 20.04.11 21:45.
ЛИЧЕН ПРИЯТЕЛ НА MAYASY
Стараете са да не близвате бира?! Сто грама твърдак за цял месец?! Абе, мъже ли сте, хаха?
Та аз сега ще обясня как се пие полезно. Най-чистото- водка, а за омекотител към нея- лед. Уверявам от личен опит, че такъв елексир може да се консумира и по 2 литра на седмица. Отивате на сбирка и се чудите дали да пиете. Ако се втелясвате за 100 грама- не го правете. Алкохолът не е за вас. Само го хабите и “подяждате” хора, подобно мен. 100 грама?!! Ама това е алкохолишка работа. Доста по-добре е да си пияница. Все пак, предполагам, че ще се съгласите с мен, че е по-добре да си известен пияница, отколкото анонимен алкохолик. Или цялото шише, или не се бутайте при мъжете.
Мнението беше редактирано от Мая на 22.04.11 12:05.
За тази година съм се напивал само 2 пъти :D утре ми е рожден ден, така че съм се заредил със 1 литър уиски, 2 литра джин, 2 литра водка, 4 големи бири и ще се почерпиме за мое здраве :P
Като съм в България пия почти всяка вечер по чаша червено вино зимата или чаша бира/бяло вино лятото + много вода.
Като знам,че вечерта ще пия на обяд ограничавам въглехидратите вечерта също. Като съм дискотека джин с тоник много го моря.
Според мен червеното винце в нормални количества е полезно и не пречи на нито една диета :)
22.04.11
22:29
Аз пия в момента 7-мата си бира, преди малко пих 2 водки.
казано от mayasy на 22.04.11, 12:01:
ЛИЧЕН ПРИЯТЕЛ НА MAYASY
Стараете са да не близвате бира?! Сто грама твърдак за цял месец?! Абе, мъже ли сте, хаха?
Та аз сега ще обясня как се пие полезно. Най-чистото- водка, а за омекотител към нея- лед. Уверявам от личен опит, че такъв елексир може да се консумира и по 2 литра на седмица. Отивате на сбирка и се чудите дали да пиете. Ако се втелясвате за 100 грама- не го правете. Алкохолът не е за вас. Само го хабите и “подяждате” хора, подобно мен. 100 грама?!! Ама това е алкохолишка работа. Доста по-добре е да си пияница. Все пак, предполагам, че ще се съгласите с мен, че е по-добре да си известен пияница, отколкото анонимен алкохолик. Или цялото шише, или не се бутайте при мъжете.
И к’во, това че пиеш те прави мъж ли?!?Хахахаха...
Мнението беше редактирано от Андриан К на 22.04.11 23:35.
Всъщност, ако прекаляваш, те прави по-малко мъж ;)
Както и да е, не е като да не съм пил навремето, нито съм ревностен въздържател и в момента, но като цяло не виждам смисъл да пия.
Алкохола не ми дава нищо полезно.
Сега пиша от мое име :)
С каквото и да прекаляваш , не е на добре...дори и с водата , хах
Но пълното въздържание не го разбирам (wasntme)
Да се почерпиш 1 - 2 пъти седмично е ок , или да консумираш 20 - 40гр алкохол (демек 50 - 100гр концентрат/300мл вино/2 бири ) на ден също е допустимо , ако ти понася :)
А за моя познат - не му се връзвайте - той е перко (в добрия смисъл)...нито алкохола , нито щангите правят някого МЪЖ
Има си други критерии ;) поздрави