19.04.11
20:35
Здравейте.
Тичайки, на спринт може да се каже, стъпих накриво - стъпалото на левия ми крак се изкълчи навътре. Изду се мястото на и около кокалчето на левия крак, но издуването не е кой знае какво. Слагах му лед и за 2 дни почти пълна почивка всякаква болка и трудност за ходене отмина. Сега усещам много рядко лека и то дори не може да се каже болка, а просто усещане.
Имате ли представа дали при такова изкълчване може да има някакво разместване на крака? Защото издутината спадна леко след първите 2 дни, но не намалява оттогава.
Темата беше редактирана от Георги Гайдов на 19.04.11 20:36.
19.04.11
20:41
Изчакай още няколко дена и ще видиш дали има проблем или не :)
19.04.11
20:43
Пък ако толкова се притесняваш - по-добре отиди на лекар :) Според мен ще отмине, но аз не съм лекар така че :)
19.04.11
23:54
До 1 седмица ще мине .
20.04.11
08:25
Оу, аз колко и какви изкълчвания на глезените съм имал...бедна ти е фантазията. След всичките изкълчвания глезените са ми се уголемявали двойно, че и тройно. На лекар при никое от тях не съм ходил. Това, което научих - ако има нещо наистина сериозно, което се нуждае от лекарска намеса, то със сигурност ще го усетиш и сам ще искаш да отидеш на лекар. Примерно като малък ми минаха през глезена с микробус. Такава болка не пожелавам на никого. :D Нуждата от лекар се усеща моментално докато пищиш като малко момиче. :D Ако обаче е просто навехване, то всичко обикновено отминава за половин-един месец. След това наистина го има онова странно усещане, но е напълно нормално. Глезена все още не е на 100% и затова. Ще минат поне още 3-4 седмици докато мине напълно. Предлагам да не го товариш до тогава. Според мен, за да има разместване, то трябва да има поне “пукване” на кост или нещо от сорта. Ако обаче има пукване или чупене, то със сигурност вече щеше да си ходил да те гипсират. Мажи го още известно време с фастум гел или диклак, прави и бабини рецепти - компрес с печен лук. Също можеш, за да го стабилизираш чрез ластичен бинт за още 1-2 седмици. :)
ПС: А за вътрешно успокоение все пак можеш да отидеш на преглед. :)
20.04.11
10:20
Вземи си глезенка,която да държи крака ти стегнат . и аз имах същото изкълчване и въобще не ми беше приятно :D Купих си на BodySculpture за 8 лева и съм много доволен от нея и до ден днешен си я слагам като играя футбол, поне 5 пъти ме спаси от същото изкълчване! А колкото до болката-ще отмине напълно за още 2-3 дена :)
20.04.11
22:31
И аз малко се контузих и ся глезена ми е двоен и доста подут пети ден и нося един гипс , ама сигурно и глезенка ще си купя .
22.04.11
11:25
Разтегнати връзки се оказа присъдата. Казаха ми да го мажа с Лиотон и да го пристягам с ластичен бинт. Явно ще му трябва време просто.
07.05.11
23:27
Преди 6 месеца така стъпих накриво и ми се наду глезена и посиня и аз си казах нищо ми няма ще ми мине до 2-3 дни минаха 2 дни какво ли не го правих и не спадаше накрая отидох в травматологията и ми казаха , че е брутално пукнат и ми сложиха гипс за 25 дена . Така , че по добре отиди на лекар .
Аз имам скромен опит, но нека споделя. За 1 месец на 2 пъти си “изкълчих” левия глезен. Първият път паднах с колело, вторият, съвсем скоро след като проходих, стъпих накриво в залата. И двата пъти лежах по седмица, ходих по какви ли не лекари.. купувах какви ли не мазила.. Ходих с патерици даже. НО ми помогна единствено една чекръкчийка !! Когато лекарите не помагат, те са насреща ! Още след първата минута усетих облекчение в областта на глезена, не ме беше страх да стъпвам на него, като преди това буквално се гърчех от болки, когато го правех. ТЕ помагат. Не се страхувайте да пробвате.
09.05.11
00:48
казано от NRG на 09.05.11, 00:32:
Аз имам скромен опит, но нека споделя. За 1 месец на 2 пъти си “изкълчих” левия глезен. Първият път паднах с колело, вторият, съвсем скоро след като проходих, стъпих накриво в залата. И двата пъти лежах по седмица, ходих по какви ли не лекари.. купувах какви ли не мазила.. Ходих с патерици даже. НО ми помогна единствено една чекръкчийка !! Когато лекарите не помагат, те са насреща ! Още след първата минута усетих облекчение в областта на глезена, не ме беше страх да стъпвам на него, като преди това буквално се гърчех от болки, когато го правех. ТЕ помагат. Не се страхувайте да пробвате.
това че ти е облекчила болката не значи че ти е минало по бързо...