16.05.05
21:50
Ситуацията ми е следната. Не съм никак масивен, но с приличен релеф и добра структура. Отлична обща физическа форма. Доста добро здраве/да чукна на дърво/.
Но се очертава следващите дни/седмици/месеци да се занимавам със силно аеробни натоварвания. Което е усложнено и от теплите дни, които предстоят.
3 пъти в седмицата тренирам, може да се каже, за маса и храня доста добре, както и възстановяването се стремя да е отлично.
Интересува ме какво ще ми препоръчате за запазване на маса, като се имат в предвид налични обстоятелства.
Как би се отразил примерно приема на аминокиселини при кардио натоварване?
Или може би протеин с допълнително въглехидрати да “сглобявам”?
Замислям се и за употребата на креатин, но незнам дали ще има желания ефект, сила не ми е нужна в момента. А и се опасявам от акнето, което може да предизвика.
По подразбиране, съм съм и леко затруднен от финансова гледан точка. :D
Мерси за вниманието
ами не знам какво те очаква,ама мен яко ме зове мотиката тия дни и освен с яко въглехидрати не виждам как може да се запази масата,ще наблягам на гейнерчето и това е,като същевременно и ще спра тренировките
Питах се какво би ми помогнало копането или извършването на друга физическа работа да не се отрази на килограмите ми?
tpd, Съжалявам за оффтопика.
[quote author=“freakster”]ами не знам какво те очаква,ама мен яко ме зове мотиката тия дни и освен с яко въглехидрати не виждам как може да се запази масата,ще наблягам на гейнерчето и това е,като същевременно и ще спра тренировките
Да, почти за това става дума, само дето, мойто натоварване ще е предилно с караката. Но принципите са близки.
Въглехидрати, ок, то е ясно, но се чудя за някоя добавка. Че, вече пълен хладилник- меса, яйца, млечни продукти, боб, леща... всичко го стапям за дни и работата не е да добре... :D
Чакам някакви пинизи. :D
Според мен ако успяваш да приемаш допълнително въглехидрати не би трябвало да имаш проблеми. Не се притеснявай за акнето от креатина, това са пълни глупости. И най-важното според мен е да мислиш позитивно. Арнолд навремето е работел като общ работник, като в същото време е успявал да тренира, имайки предвид по колко часа са тренирали на времето!
Да наистина откъде го измисли това акне от креатина..Това не е химия или поне още не е квалифицирана като такава.Това е може би единствения супламент който наистина има ефект.Малък недостатък е че задържа вода,но ако не правиш зареждащи дни и взимаш по5гр на ден,няма да имаш проблем.Хубаво е ако го взимаш да е с прости въглехидрати за по-бързо усвояване