Относно Essential Fatty Acids...

16.05.05
22:45

Интересува ме кои храни съдържат Essential Fatty Acids (EFAs) демек нужните на организма мазнини (не наситени)? Рових из нета и навсякъде пише, че най-много ги има във flaxseed oil, но нямам и представа как се превежда. Идеи?

Мерси предварително.

16.05.05
23:41

ами в ориз фасул грах леща нахут до колкото знам или така наречените растителни мазнини
пропуснах ядките там са може ди най-полезните мазнини

16.05.05
23:55

flaxseed oil - масло от ленено семе
а маргарина???? :wink:

17.05.05
01:07

Ленено олио, сусамов тахан, фъстъчено масло и т.н. Почти всички разтителни мазнини са ненаситени, но това са източнитците на най-необходимите за човек. Най-важните ненаситени мазнини ги има в лена и сусама. Хубаво е да са смлени. Най-важното е да не са минали химична обработка, като рафиниране например на слънчогледовото олио, тогава може да станат и вредни до известна степен. Точно за това се предпочита зехтина пред олиото.

17.05.05
03:30

Фъстъченото масло както и маргарина са изключително богати на транс-настиени мазнини (хидрогенизирани као не ме лъже паметта), чийто дневен прем не трябва да надвишава, тук е интересния момент, 0.0гр на ден...

RE

17.05.05
08:17

в рибата има също
а може да вземаш рибе масло 200 перлички са 1.70

17.05.05
09:23

Ядки (бадеми, лешници от сорта), олио (сусамово, ленено и там каквото още са измислили), зехтин, маслини

17.05.05
11:37

Мерси много :D

17.05.05
23:35

[quote author=“NoDude!”]Фъстъченото масло както и маргарина са изключително богати на транс-настиени мазнини (хидрогенизирани као не ме лъже паметта), чийто дневен прем не трябва да надвишава, тук е интересния момент, 0.0гр на ден...

Даа, както някой беше казал - маргарина трябва да го забранят със закон...

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1