Чистене с ВМ-НВД

17.04.11
19:37

Добър вечер на всички. Въпроса ми е към по-опитните в този форум.
Искам да изчистя мазнини с ВМ-НВД. Висок съм 1.72 и тежа 77кг на 16 години .

ОКБ - 2914 от тях нека да извадим 414 кцал, стават 2500. Какво да е съотношението на Мазнини:Белтъци:Вългехдирати ?

Малко информация за мен. Тренирам от година и 2 месеца без прекъсване по 5 пъти в седмицата.

Толкова много теми в форума..обърках се много яко.

Благодаря предварително за помоща.
Поздрави :)

Темата беше редактирана от Иван Чолаков на 17.04.11 20:45.

TO

17.04.11
20:27

Чолаков, на мен ми стана ясно, че и ти незнаеш какво изкаш да постигнеш.

17.04.11
20:37

казано от totio на 17.04.11, 20:27:

Чолаков, на мен ми стана ясно, че и ти незнаеш какво изкаш да постигнеш.

Напротив, знам какво иЗкам да постигна. :)

TO

17.04.11
20:40

Тогава като “изкаш и можеш”, защо ни губиш времето?

17.04.11
20:43

казано от Иван Чолаков на 17.04.11, 19:37:

ОКБ - 2914 от тях нека да извадим 414 кцал, стават 2500. Какво да е съотнощението на Мазнини:Белтъци:Вългехдирати ?

Малко информация за мен. Тренирам от година и 2 месеца без прекъсване по 5 пъти в седмицата.

Като сме се захванали за граматиката ... “съотноЩението”, “помоща”  :)

Мнението беше редактирано от Милен Радков на 17.04.11 20:44.

18.04.11
23:10

казано от Иван Чолаков на 17.04.11, 19:37:

ОКБ - 2914 от тях нека да извадим 414 кцал, стават 2500. Какво да е съотношението на Мазнини:Белтъци:Вългехдирати ?

1.6-1.8 грама/кг белтък
<20-30 г - въглехидрати
Останалото - мазнини
25-50 грама въглехидрат преди силовата тренировка (те са за сметка на приетите мазнини.

Това е един вариант ВМ-НВД

Другият вариант -

ВМ-НВД делничните дни
Въглехидратно зареждане почивните.

Мнението беше редактирано от forbidden на 18.04.11 23:12.

19.04.11
15:49

19.04.11
22:11

Става. 3 грама според мен е малко множко белтък, тъй като с този режим ще поддържаш маса, а няма да качваш. Но пък едва ли ще ти стане нещо. Пропорциите са добри, сега действай.

20.04.11
13:07

Аз неискам да поддържам или качвам, а да свалям. ???

20.04.11
21:16

Предполагам не искаш да сваляш за мускулна маса - нея имах предвид при “маса”.

От дневните ти калории 60% да идват от мазнини, 30% от белтъци, 10%-въглехидрати - това за мен е ВМ.
И тук най-важното е какви точно ще са ти източниците на мазнини, не толкова сметките.
Така че сподели менюто:)
Иначе добре си се ориентрал с режима, привърженик съм на тази идея.

ПП: и наистина е малко странно да допускате грешки като “протейн”. Независимо колко бързо пишете...

Мнението беше редактирано от Вероника Налбатска на 21.04.11 00:56.

21.04.11
07:01

казано от veronique на 21.04.11, 00:55:

От дневните ти калории 60% да идват от мазнини, 30% от белтъци, 10%-въглехидрати - това за мен е ВМ.
И тук най-важното е какви точно ще са ти източниците на мазнини, не толкова сметките.
Така че сподели менюто:)
Иначе добре си се ориентрал с режима, привърженик съм на тази идея.

ПП: и наистина е малко странно да допускате грешки като “протейн”. Независимо колко бързо пишете...

Ами за днеска бях измислил следното

Яйца 6 цели, 200 грама пуешка шунка, домашно прясно мляко 500 мл, сирене 100 грама, 100 грама хляб пълнозърнест на ТОНУС, 100 грама кашкавал и 1 шеик преди сън ( 200 извара и 200 прясно мляко)

Общо 122.6 мазнини, 225 протеин, 68.5 въглехидрати

За закуска 250мл прясно мляко с  3 цели яйца това изядох вече. Сега ще отида на училище имам 3 часа.. като се върна ще дооправя менюто за деня :)

2500 кцал 60:30:10 М:Б:В

166 мазнини
187.5 протеин
62.5 въглехидрати

П.С. Двата дена, който правих диетата ядох: картофи варени, пицата, яйца, извара, кашкавал, шунка, свинско месо, мляко. :)

Основното при теб е, че си на 16 - и точно сега ти трябва разнообразна храна. Не съм проверявала дали калориите ти са достатъчни, но сигурно си ги сметнал правилно. Не се старай да заковаваш точно на 2500, не смятай до последния грам :) Сигурна съм, че ще изразходваш всичко.
Та за вида на храната: чудесно, че можеш да си намираш домашно мляко. Бих изключила млечните продукти, и то при чистене, освен ако не са домашни. Но и при такъв вариант, пак бих ги намалила.
Също така внимавай с шунки, колбаси и т.н.
Старай се да не си набавяш въглехидратите от неща като пици:)

Наблягай на свинското и друго мазно месо (може да разнообразяваш с риба понякога), на яйцата; можеш да си правиш омлети с краве масло :)
Мисълта ми е свинско-яйца-масло да са повече от сирене-кашкавал-мляко.
А за въглехидратите - ще усетиш с времето; когато правех стриктен ВМ режим, приемах въглехидрати само от зеленчуци и малко количество ядки. Но ти спокойно можеш да правиш по-разнообразни менюта, просто се старай храната ти да е чиста - да няма пици, баници и тн:)
И внимавай с мазнините, че са толкова вкусни, че лесно се прекалява...

21.04.11
12:25

Домашно, недомашно прясното мляко съдържа 4 г лактоза на 100 г, затова трябва да се има предвид в общите сметки. Иначе съм съгласен с всичко. Пробвай този режим, но не много дълго време. Като постигнеш целите си, започвай БАВНО да увеличаваш въглехидратите и оттам нататък - каквито са ти намеренията.

21.04.11
14:34

forbidden - ако може да обесниш това за лактоза-та, че не съм много запознат с нея. Благодаря предварително.
Също така за режима.. на него ще съм 2 месеца някаде. След това мисля да го сменя с РБД :)
veronique - свинското месо го обичам, ще го ям яко :) За разнообразяването гледам да разнообразявам..кцал понякога са ми 2200 понякога 2800 ...  гледам да компенсирам ако 1 ден преовелича, много рядко се отпускам да хапвам може би 1 път месечно.. сладко наблягам на мед или черен шоколад, ако ми се яде много.. :)  Айде аз отивам на фитнес.. после ще пиша пак :)

Благодаря много пак :)

Мнението беше редактирано от Иван Чолаков на 21.04.11 14:41.

21.04.11
16:17

казано от Иван Чолаков на 21.04.11, 14:34:

forbidden - ако може да обесниш това за лактоза-та, че не съм много запознат с нея. Благодаря предварително.
Също така за режима.. на него ще съм 2 месеца някаде. След това мисля да го сменя с РБД :)
veronique - свинското месо го обичам, ще го ям яко :) За разнообразяването гледам да разнообразявам..кцал понякога са ми 2200 понякога 2800 ...  гледам да компенсирам ако 1 ден преовелича, много рядко се отпускам да хапвам може би 1 път месечно.. сладко наблягам на мед или черен шоколад, ако ми се яде много.. :)  Айде аз отивам на фитнес.. после ще пиша пак :)

Ако ти се яде сладко по-добре разгледай продуктите за диабетици отколкото да ядеш шоколад какъвто и да е той или някакви сладки :) има доста добри предложения аз съм се възползвал много пъти от шоколада без захар (с малтитол) или сладолед без захар (пак с малтитол) :)

21.04.11
17:04

казано от Филип Буцев на 21.04.11, 16:17:

казано от Иван Чолаков на 21.04.11, 14:34:

Ако ти се яде сладко по-добре разгледай продуктите за диабетици отколкото да ядеш шоколад какъвто и да е той или някакви сладки :) има доста добри предложения аз съм се възползвал много пъти от шоколада без захар (с малтитол) или сладолед без захар (пак с малтитол) :)

Каде мога на намеря такива продукти? А за шоколада.. само 1 път си бях купил черен шоколад 200 грама и го ядох 4 дена по 50 грама след фитнес. Пък меда много го ядох  няколко месеца.. на 2 седмици купувах по 1 килограм.. сега последния буркан е повече от половината.. а го ям вече 2 месеца :Д сега с тази диета съм го пребрал да не се изкушавам и така .. даже не ям :)

Не съм съгласна.
По-добре да яде хубав мед и черен шоколад, от колкото да купува продукти за диабетици, където в желанието да се избегне захарта, са слагани куп заместители, съмнителни за мен.
Мед, шоколад, та дори и плодове са по-добрият вариант.

22.04.11
01:11

Лактозата е въглехидрат - дизахарид, който се разгражда на глюкоза и галактоза. Има сравнително нисък гликемичен индекс. При някои хора консумацията на прясно мляко намалява резултатите, но е различно. При ВМ-НВД, ще трябва да намалиш млякото, но пък за сметка на това можеш да ядеш кашкавали и всякакви видове сирена. Във фитнеса можеш да очакваш спад на силата (не означава спад на ММ) поради бедния на въгл. режим. Това може да се компенсира с: въглехидрат преди тренировка или зареждащ уикенд. По-малко хабене на ММ може да се очаква, ако се навлезе в кетоза (въглехидрати

<30-40 грама). Обяснението е просто - мозъкът се адаптира към кетонови тела и нуждата му от глюкоза намалява от 100 на около 30-40 грама, което намалява глюконеогенезата от протеин. При по-големи количества въглехидрати и калориен дефицит трябва да приемаш добро количество протеин. Лично мое мнение е, че кетозата потиска глада за сладко, а крейвингите са по-големи при 100-150 г прием на ден ->

калориен дефицит, но все още въглехидратен компонент на метаболизма =>  крейвинги. Това последното си е лично мое обяснение;). Обобщено ядеш:

- Ядки
- Меса
- Сирена
- Масла (за предпочитане зехтин, ленено), може краве.
- Сметана за готвене, майонеза
- зеленчуци (домати, краставици, салата, зеле, лук и пр.)
- яйца

С въглехидратите - играй си и виж какви количества дават резултат и се чувстваш добре. Аз съм от по-крайните и затова не се наемам да давам съвет.

22.04.11
08:21

Спад в силата не съм осетил..вече 5ти ден ще съм на тази диета. Даже и аз си мислих, че съм отпаднал,но когато отида във фитнеса и си тренирам със същите килограми, същите повторения..даже на лежанката неочаквах да бутна 90кг 8пъти, вярно с помощ...но последно ги бутах 1 път, може би защото не съм пробвал 90кг 2 месеца.. :) Първите 2 дена малко бяше пообъркан режима кантара беше 76.4 после 76.9, а след това пооправих режима сега съм 76.4кг. Килограмите не са ми особенно важни, преди 1 седмица съм се мерил целиа, искам да вида мерките как мърдат. Мисля да ги меря на всеки 2 седмици, какво ще кажете?

Въпрос отностно зареждането.. Не пречи да е 2 дена? Тоест събота и неделя.. ? И Още нещо как трябва да е съотношението на Мазнини : Протеини : Въглехидрати ?

П.С. Вчера си купих 5 кг свински паржоли... Колко гр мазнини да ги смятам на 100 грама? Аз ги смятам 30 грама мазнини 15 протеин и 310 кцал...

Мнението беше редактирано от Иван Чолаков на 22.04.11 08:33.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1