Мнение за Режим след НВД

21.04.11
11:44

Здравейте колеги и колежки. Бих искал да се посъветвам с вас за хранителният ми режим на който смятам да мина след 2 седмици (когато ми свършва НВД-то). Ето малко инфо и за мен за да имате отправна точка.

Ръст 190 см
Тегло: 95 кг
мазнини - 12-13%
BMR - около 2700 кал дневно
Стаж: 3 год+

Цел на хранителния режим: Задържане на % мазнини + малко но чиста маса

Хранителният режим съм го разделил на 2 части: За тренировъчни и нетренировъчни дни (сплита по-който смятам да тренирам ще е 4 дневен, интензивни и кратки тренировки, сутрин 1-1:30 часа след закуската). 

Добавки към режима: BCAA, Glutamine, Creatine EE, Fish Oil, CLA, Tribulus

Забележки:
*Ще кача диетата като снимка тъй като съм я правил в ексел и ми е по-лесно да я постна.
* В някои от нетренировъчните дни ( 2 от тях) ще има кардио сутрин по 20 минути (затова е сложена суроватката сутрин)

Очаквам вашите коментари и предложения.

Поздрави.

21.04.11
14:35

хареса ми режима,но много се стискаш за тия жълтъци...яж 2-3-4 нищо няма да ти стане...и били пуснал да ти видим в момента как ти е нвд-то,тъй като рязката промяна в приема на храна не се отразява добре...

21.04.11
16:39

За жълтъците се стискам понеже повече обичам ядки (орехи, бадеми) :) и там често вместо 30 гр стават 50 гр, а то се компенсира.

НВД-то в момента ми е горе долу следно:

Понеделник-Вторник-Сряда-Петък-Събота

Протеин: 3.5-4 гр/кг
Мазнини: 1гр/кг
Въгл: 1 гр/кг

около 2400-2500 кал (-10% дефицит)

Четв-Неделя

Протеин: 2 гр/кг
Мазнини: почти никакви (20 гр макс)
Въгл: 5-6 гр/кг

Около 2700-2900 кал
Поздрави

21.04.11
19:02

ми не ми харесва НВД-то ти също де...2 зареждащи дни в седмица...прави само неделята и по 2-2.5 гр.кг не по 6…напиши примерно меню

21.04.11
19:24

Моите уважения Трайко но дай обосновка което точно не ти харесва и защо. Нека водим обоснована дискусия базираща се на факти, иначе критиката ти просто виси във въздуха :) .

1. Защо да не зареждам в 2 дни през седмицата, особено когато имаш тежки тренировки и доста кардио?
2. Защо точно 2-2.5 гр въгл/кг?
3. Другите калории до 2800 от къде? Ако 800-1000 кал са от въгл., това прави около 30% от дневния прием а това не е типичен зареждащ ден.

Поздрави

21.04.11
19:55

тука в форума има много теми за НВД.ако искаш напиши в търсачката “нисковъгл....” и ще видиш владо кво е писал.а също така първата тема в форум/хранителни режими е за нвд.пише “важна” влез и виж какво пише. 2.5-3 гр въгл. на кг в зареждащ ден,като ако използваш cheat meals(сладко например) се прави веднъж на седмица,ако си без cheat meals можеш и веднъж на 4-5 дни :)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1