21.04.11
17:57
От близо 1 месец имам огромна нужда да хапна по нещо сладко, главно след тренировка или някакво по-интензивно натоварване, а най-гадното е, че се стремя на НВД... А да и ми е доста отпаднало, макар да спя по 8-9 часа. Предполагам умората е от сезона, но гладът за сладко?
Гладът за сладко е самовнушение и чревоугодничество.Просто нямаш воля и си намираш оправдание,за да изядеш поредната шоколадова вафла или бонбон.Аз ядях по две кутии бонбони наведнъж,но като казах ‘’край’’ и спрях сладкото.Същото направих и с алкохолът.Не ми липсва нито едното,нито другото.
21.04.11
18:09
Току-що написах в друга тема, че при НВД трябва да си набавяш достатъчно мазнини и белтъчини. Ти дали го правиш? :)
При мен глада за сладко е най-голям, когато храната ми е малко. Може би нещо в режима ти липсва или НДВ не е за теб?
Купи си протеин който е много сладък ( на Scitec Isolate-a, Малинов сладолед (мммм вкусееен) ) бъркаш го с малко вода и пиеш след тренировка или в такива пристъпи на емоционален глад. Това помага много, а и почти няма въглехидрати в него така че е идеална залъгалка.
Поздрави.
21.04.11
19:11
Щом си на НВД след тренировка можеш да хапваш сладко.Препоръчвам ти да хапваш 2-3 лъжици мед (бърз. въглехидрат),за да не губиш мускули.
Така като си хапваш след тренировка мед или ако нямаш мед банан няма да ти е толкова голяма нуждата за сладко,а и си го избии от главата тва сладко,след като си на НВД.
Може и да спиш по 10-12 часа,но ако храненето ти куца пак ще ти е отпаднало.
Мнението беше редактирано от Александър Илиев на 21.04.11 19:12.
21.04.11
19:15
ха,аз спя по 5 часа(попринцип ако ме остаиш и 20 часа ще спя..5 ми идват бая малко) и аз съм на нвд,но не се чувствам нещо отпаднал...и аз много обичам сладко,затова всяка вечер си правя една купичка с 30-40 гр овес+200 гр кис.мляко+пчелен прашец+пчелно млечице+2-3 лъжици мед и сутрин просто е супер яко на вкус,макар малко да киселее заради пчелния прашец
21.04.11
19:26
Ами не знам как се наспиваш за 5 часа и даже са ти “бая” ама както и да е.
Човек се нуждае най-малко от 8 часа сън.
21.04.11
19:51
ми земи си очила...писал съм “бая малко”...
Вариан е и сладоледите на Mr.Sweets ZERO без захар са и без мазнини.За вкус са ползвали изкуствени подсладители,както в протеините на прах , асцелуфам,аспартам и т.н.
http://www.mrsweet.eu/ice-cream-catalogue/20/47.html
21.04.11
21:46
Виж дали приемаш достатъчно протеин. Особено сутрешното хранене гледай да има доста - яйца/шейк или нещо подобно. Това помага през деня да не искаш сладко. Вечер преди лягане също високопротеиново хранене.
23.03.14
08:13
Според мен сутрин и след тренировка е най-добрия вариант да хапнеш нещо сладко преди да закусиш стабилно но нуждата за сладко като цяло идва от не консумирането на достатачно полезни мазнини