Странно телосложение?

21.04.11
19:36

Първо да кажа здравейте на всички от форума. Нов съм в сайта и ще се радвам в бъдеще да обменяме някакъв опит :)
Така, сега по същество: в момента съм на 17 години. От година тръгнах да се занимавам със спорт и фитнес. Тогава си мислех, че съм дебел и трябва да сваля някой друг килограм. Бях 175 см висок с тегло - 73кг (това си е едно съвсем нормално тегло ако съдим по формулата, че се вади 100 от височината... но бях дебел и реших да отслабна). Почнах да бягам, спазвах диети, а и лятото ходих малко на фитнес и резултатите както ме радваха, така и почнаха да ме плашат. Избих го на височина и свалих много килограми и сега съм 183 см с тегло - 58 кг (сега може да си помислите че съм само кожа и кокали.. да, така е, но проблема ми е, че отново имам някаква мазнина по корема, която ме дразни изключително много, а и обиколката на талията ми мисля че пак е голяма.. погледнато в профил съм добре, но отпред ме плаши, че съм доста широк ... сега не знам дали това ми се е набило като комплекс от преди, но гледам приятели, съученици и т.н със сигурност са с по тънка талия..). Освен това обиколката на ръката ми е изключително малка. Така де.. проблема ми е, че имам малка обиколка на ръката и голяма обиколка на талията + мазнина на корема, а искам да стане обратното.. да си увелича обиколката на ръката, да намаля обиколката на талията, а тази мазнина да я изчистя за да ми се виждат плочките, които така и така вече 100 на 100 съм направил с толкова упражнения, но не се виждат заради малката мазнина.. Може ли да ми кажете нормално ли е това телосложение.. и да ми дадете някакви направления какво да почна да правя (маса ли да почна да правя, да наблегна на кардио ли и дали изобщо е възможно всичко това наведнъж) и да ми дадете някакъв режим на хранене + тренировка. Този проблем ме мъчи от 2-3 години вече... искам да направя тяло, а не знам как. Монтирал съм си лост у нас, имам и лежанка за коремни преси (ако ме разбирате) и тренирам редовно вкъщи .. набирания (още съм изключително слаб и мога само по 1, макс 2), коремни преси и смятам да почна бягане, а хранненто ми е предимно - зелечуци плодове, бяло месо, картофи и от време на време вафли и филии с фъстъчено масло. В момента просто се чувствам много кофти и ме е срам от телосложението ми.

Моля ви да ми помогнете, защото това тяло ме мъчи от доста време, тренирам, доколкото знам какво да правя, но със сигурност трябва да променя начина на тренировка и т.н, а е крайно време вече да се стягам. Ще ви бъда безкрайно благодарен ако ми помогнете !!!

21.04.11
19:58

има хора които тренират и 5 години и нищо не правят,а има хора които за 5 месеца са в бая по добра форма.попрочети как да се храниш в сайта,като виж първо ВВД и след това си направи някаква програма за качване на кг,щото 58 на 183 е много малко....

21.04.11
20:04

Убеден съм, че трябва да кача килограми за маса и ако ям и тренирам както трябва няма да наддам прекалено много, но все пак се притеснявам от това, че съм леко широк отпреде и имам лека мазнина на тези килограми, което не мога да си го обясня ...

Мнението беше редактирано от Insane M на 21.04.11 20:06.

Качи снимки да видим, така може само да гадаем на сляпо.

21.04.11
20:36

Пичага според мен нямаш почти никакви мускули, какви плочки искаш да виждаш. Аз също съм с широк ханш, това си е до структура, не можеш да го промениш, но ако понатрупаш мускулна маса в гърба, раменете, гърдите... ще се поприкрие. С твоя ръст съм и съм 96кг в момента, ако изчистя до 80 предполагам, че ще съм супер релефен и то без да имам кой знае каква мускулна маса, а не мога да си представя ако съм 58кг... Започни да се храниш стабилно и тренирай,иначе ще си хърба със стърчащи кокали и дори и минималното количество мазнина по теб ще те прави отпуснат, просто заради липсата на мускул отдолу.

22.04.11
00:18

Според мене поста ти е гоУем и е за 6 и директно за графа “бисери на форума” Но ти си новак, неразбираш от хранене и тренировки и за това сме ние тука да ти помагаме :) Това първото да не те притеснява (в кръга на шегата) Та първо тялото изобщо не ти е странно :) Може да качиш и някви снимки да видим все пак.Аз лично те съветвам да си направиш дневник, защото това е най-лесния начин да те следим и поправяме в тренировките и храненето.Просто тренирай, храни се правилно и здравословно и резултатите ще дойдат, тайната е това да си постоянен нищо друго не е от чак такова значение, дори и да прегрешаваш с храната някой път или с алкохола дори, ако си постянен и тренираш редовно за 1 2 години, ще станат нещатата.Тяло се прави лесно, трудно се подържа ;)Ти искаш от зад напред да правиш нещата искаш плочки, а правиш едно набиране.Всеки с плочки прави поне по 20 набирания :) плочките са последния етап от завършека на едно добре сложено тяло, първо всичко останало и тогава плочки, другия вариант е плочки и да си 50кг на 180см и да си слагаш камани в джобовете :D :D :D

Мнението беше редактирано от Bojidar Stefchev на 22.04.11 00:20.

Първо малко уточнения:
- В момента си висок 183см. и тежиш 53кг.?
- Спазваш ли някакъв хранителен режим или просто наблягаш на качествени храни? Ако можеш опиши 1-2 примерни твои хранодни.
- Тренираш в домашни условия?
- С какви точно уреди и тежести разполагаш?
- Имаш ли достатъчно тежести, които реално да те затрудняват при вдигането им?
- Имаш ли възможност да ходиш във фитнес зала?
- Има ли около блока ти или в квартала лостове, на които можеш да тренираш (в случай, че не искаш или не можеш да си позволиш фитнес зала)?

Преди да продължи дискусията най-добре се запознай със следната информация:
http://www.bb-team.org/articles/1466_mini-gid-za-dietite-pri-novatsi#axzz1KDrk07J7
http://www.bb-team.org/articles/1463_mini-gid-za-trenirovkite-pri-novatsi#axzz1KDrk07J7
http://www.bb-team.org/forums/viewthread/49742
http://www.bb-team.org/forums/viewthread/51874

Поздрави!

Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 22.04.11 09:01.

22.04.11
16:59

Безкрайно съм ви благодарен за предоставената информация :)
След като прочетох горепосочените статии си съставих хранителен режим и ще си изкарам необходимите храни
Моля да ме поправите ако греша някъде, защото смятам да се задържа на тази диета поне докато не кача 10-12 килограма.
И така за 17 години,59 килограма,184 см. ръст (този път гледах да се измеря) и умерена спортна активност (1-3 пъти седмично спорт= 1.375) получих, че КБ ми е г/д 2318 калории. Тъй като искам да кача маса към тези калории добавих 200 отгоре и общо станаха 2518. В:Б:М като за начало ще си го направя - 50%:30%:20% т.е на ден приема ми да е 314 г. въглехидрати, 188 г. белтъци и 60 г. мазнини. Разделям ги на 4 порции и се получиха работите. Сега ще си направя едно меню, но нещо ме затруднява какви точно продукти да подбера, защото тези стойности са ми доста странни и не съм наясно какво да ям.  :(
И да, както казах още по-горе имам 2 уреда у нас на които си тренирам, започнах с кардио от вчера, а и в близост има и фитнес и лостове :)

Мнението беше редактирано от Insane M на 22.04.11 17:03.

23.04.11
21:52

Направи си дневник и пиши в него..

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1