Сушено яйце?

21.04.11
22:13

Братя, какво е това сушено яйце? Как става тоя номер в разликата в протеина при свареното и при сушеното!?
http://www.bb-team.org/hrani/id/534966_yaytse-tsyalo-susheno
http://www.bb-team.org/hrani/id/757297_yaytse-beltak-gotven-tvardo-svaren
За 100гр. 47гр. белтък.. как става това “изсушава” ли да го нарека, как да го нарека и аз незнам. Питах майка си, баба си, дядо си - никой незнае братче.. :D някаква грешка ли има или тва е някво злато !? Обяснете, че съм в шок.. :D

21.04.11
22:17

Не ми се вярва да има такова нещо... Иначе изяждам 1 кора яйца и после цел месец няма да ям протеин :D Или пък говорим за щраусово яйце...

Мнението беше редактирано от Юли на 21.04.11 22:19.

21.04.11
22:23

То и за динозавърско яйце да говорим кво от това като търсачката показва стоиностите за 100г =/ ... Това 1оо% е някаква грешка...

21.04.11
22:26

Светна ми в очите и се сетих, че явно за едно 100гр. варено яйце трябват около 2яйца. А за 100гр. сушено - трябват повече от 3яйца. Явно затова протеина става толкова.. но пак не разбирам как така се “суши” яйцето!?

21.04.11
22:37

Знаеш ли какво- в този случай може и да си прав :Д но се пак не знам как се прави сушено яйце... или пък колко яйца са нужни за да се достигнат 1оо г.

21.04.11
22:56

Добър великденски подарък ще направите ако кажете как да варим тия яйца особенно ако тва се преглъща лесно, така че моля тоя който знае нека сподели.

Сушеното яйце е промишлен продукт. Доколкото ми е известно, яйчният прах например е вид сушено яйце. Не става дума за изсушаване по подобие на плодовете.

29.04.11
15:12

Сушените яйца (само белтък, само жълтък или меланж - цяло яйце) са индустриална суровина за сладкарството. Специално за белтъка, т.к. в суровото яйце има доста вода, за да възстановите 1 кг белтък на прах, се добавят някъде към 7 кг вода (нещо от сорта, ако искате, ще ви проверя по-щателно). С една дума, сухият белтък си е вид протеинов концентрат.

29.04.11
16:55

Цаката е да успееш да го нарежеш на филийки в сурово състояние, после е лесно нареждаш ги в тава и сушиш на слънце :D

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1