21.04.11
22:13
Братя, какво е това сушено яйце? Как става тоя номер в разликата в протеина при свареното и при сушеното!?
http://www.bb-team.org/hrani/id/534966_yaytse-tsyalo-susheno
http://www.bb-team.org/hrani/id/757297_yaytse-beltak-gotven-tvardo-svaren
За 100гр. 47гр. белтък.. как става това “изсушава” ли да го нарека, как да го нарека и аз незнам. Питах майка си, баба си, дядо си - никой незнае братче.. :D някаква грешка ли има или тва е някво злато !? Обяснете, че съм в шок.. :D
Не ми се вярва да има такова нещо... Иначе изяждам 1 кора яйца и после цел месец няма да ям протеин :D Или пък говорим за щраусово яйце...
Мнението беше редактирано от Юли на 21.04.11 22:19.
То и за динозавърско яйце да говорим кво от това като търсачката показва стоиностите за 100г =/ ... Това 1оо% е някаква грешка...
21.04.11
22:26
#3
Светна ми в очите и се сетих, че явно за едно 100гр. варено яйце трябват около 2яйца. А за 100гр. сушено - трябват повече от 3яйца. Явно затова протеина става толкова.. но пак не разбирам как така се “суши” яйцето!?
Знаеш ли какво- в този случай може и да си прав :Д но се пак не знам как се прави сушено яйце... или пък колко яйца са нужни за да се достигнат 1оо г.
21.04.11
22:56
#5
Добър великденски подарък ще направите ако кажете как да варим тия яйца особенно ако тва се преглъща лесно, така че моля тоя който знае нека сподели.
22.04.11
09:13
#6
Сушеното яйце е промишлен продукт. Доколкото ми е известно, яйчният прах например е вид сушено яйце. Не става дума за изсушаване по подобие на плодовете.
29.04.11
15:12
#7
Сушените яйца (само белтък, само жълтък или меланж - цяло яйце) са индустриална суровина за сладкарството. Специално за белтъка, т.к. в суровото яйце има доста вода, за да възстановите 1 кг белтък на прах, се добавят някъде към 7 кг вода (нещо от сорта, ако искате, ще ви проверя по-щателно). С една дума, сухият белтък си е вид протеинов концентрат.