Дневник на Делидонче - Слонче

Темата е заключена.

21.04.11
14:55

Както ме посъветва Ausser Haus почвам да надничам във всички дамски дневници и да видя какво правят другите за телата си. Реших да създам и свой, в който се надявам да получа много градивна критика, за да постигна желаната от мен цел. Като начало да си кажа мерките (поне тези, които знам):
Години - 25
Тегло - 70
Ръст - 155
Талия (през пъпа) - 84
Корем - 99
Ханш - 107
Бюст - 102 (подгръдна не съм мерила :D )
Бедро - 64
Доста трагично, смятам!
Та днес ми беше първата тренировка. Досега никога не съм ходила на фитнес (този в Университета не го броя, защото беше под всякаква критика). Програмата беше следната - 20 минути на крос тренажор (не знам още имената на уредите, затова ме извинете), 30 минути на пътека, на велоаргометър отказах да се кача, този уред не го харесвам, защото ми се наръдва голямо Д. След това правихме малко коремни за долна и горна преса (така ми обясни момичето, с което работих). Ами това е за сега. Инструкторката ми сподели, че ще работим така първите 4 - 5 тренировки, предимно кардио, докато горе - долу свикна с уредите, след това ще включим външна и вътрешна част на бедрата и ръце. Вашето мнение ще ми бъде от голяма ползва, както казах по - горе отворена съм за всякаква критика, стига да не се казва само на посоки, а да е защитена с аргументи. Все пак тепърва се уча за какво тече реч. Също ми препоръчаха да си купя течен Л - карнитин и да го пия от 5 до 30 минути преди тренировка, да не ходя съвсем гладна, т.е. мога да изям някакъв плод около час преди това и да пия кафе, след тренировка пак ми каза нещо леко, примерно пак плод. Храната не я коментирам, по простата причина, че тепърва ще чета информацията от сайта и ще си изграждам режим. Едно момиче тук, мисля е беше HelloKitty ми препоръча РБД. Това е от мен за сега. Пожелавам на всички Ви лек ден и весели празници!

Добре са ти казали. Първите тренировки са за да свикнеш с уредите и техниката за изпълнение.
Какви цели гониш? Освен може би понижаване на теглото.

21.04.11
15:52

Здравей и добре дошла!

Хубаво е, че вече си си направила дневник. И аз съм от отслабващите, ще те подкрепям. Хората от форума са отзивчиви и помагат, но за по-добрата си форма си знаем, че трябва да поработим сами :)

Аз лично мисля, че щом не си ходила на фитнес досега, е добра идея да започнеш с кардио - и аз това правя, ама май имам повече кила за сваляне от теб, та не се предоверявай на мнението ми :)) Имам много какво да уча :)

Мен ме посъветваха преди тренировка да хапвам белтъчна храна, не знам защо инструкорката ти е препоръчала плод, но нека  някой друг да сподели мнение.

Успех и не си и помисляй да се отказваш! :)

Весел ден! :)

21.04.11
17:27

Здравей и добре дошла. Пожелавам ти успех и постоянство.
Описвай всеки ден храната и тренировките си (ако има такива) и след една две седмица ще се види, кое как е, дали има нужди от корекции или си на прав път. 
В никакъв случай не трябва да гладуваш и да се залъгваш, че 2 ябълки и една салата са ти напълно достатъчни.
В зависимост от това по кое време на деня ти е тренировката и каква е тя храната преди и след това може да варира.
Пример, ако правиш само кардио и то сутрин, може и на гладно. Но нека първо видим какъв ти е дневният режим и тогава да се коментира :)

21.04.11
17:42

Здравей от и от мен и успех :) Ще следя с интерес :) :) :)

22.04.11
10:30

Христо Веселинов, целта ми на този етап е преди всичко да отслабна. Нямам снимки в цял ръст, за да кача, но общо взето имам здрава мускулатура. Краката ми са доста набити, по мое мнение имам и големи прасци. Така че преди всичко искам да отслабна и по възможност да стана малко по - фина.
На момичетата - много благодаря, всяка една подкрепа би ми била много полезна.
Относно тренировките - на този етап смятам да тренирам сутрин рано, залата отваря в 7 сутринта, смятам да ходя между 8 и 9 и нещо, в 10 най - късно трябва да съм в офиса, затова трябва до 9 и 30 да съм приключила с тренировката. Ще тренирам три дни - Вторник, Четвъртък и Събота. Така смятам да правя поне в началото. Може би ще включа по - нататък и пилатес. Кофтито е, че и той е ВЕторник и Четвъртък.
За храната още не съм подготвена много, чета Ви малко по малко, засега съм готова с изчислението на RMR, както пишеше в една тема във форума:
В покой - 1488,50 ккал
При заседнал начин на живот - 1786,20 ккал
При лека активност - 2046,69 ккал.
Мисля, че би трябвало да избера последното, след като смятам да почна малко по малко да спортувам, как мислите вие? И доколкото разбрах трябва да извадя 500 ккал от тях, за да предизвикам отслабване, нали така беше. Значи трябва да се старая да се храня с около 1546 ккал на ден. Още не знам кои принцип да следвам - РБД или НВД. ДОсега много пъти съм пазили разни диети, преди всичко с мено, без почти или никакви плодове, и според един лекар, на който ходих, това е предизвикало интоксикация на организма ми и затова на този етап свалям бавно. Може би затова сега трудно свалям, каквото и да почна. Чета на различни места (не визирам сайта), че преди тренировка трябва да ям не прости въглехидрати, а сложни, след тренировка също. На друго място четох, че тренировката трябва да е на гладно. От толкова много разнопосочни мнения се обърках. Какво да правя? :(

Тренировка на гладно-абсурд.Правил съм такива и мога да ти кажа че ми се разтреперва цялото тяло докато се прибера вкъщи.
Кръвното ми пада и т.н. , но мойте тренировки разбира се са по тежки.
Кардио на гладно вече е друг въпрос.
Можеш да правиш до 15-20 минути крос примерно на гладно и мисля че ще има добър ефект.

fire.is.my.nature

23.04.11
15:17

Това с тренирането на гладно е “според зависи” . На мен лично ми се отразява супер , по-енергична се чувствам и ми намаля апетита. ( Само където малко по-осезателно топи гръдната обиколка или ми се струва ... нз :D )
Човек трябва да пробва , за да види как му се отразява на него . :)
Във всеки случай това не е най-важното за отслабването . По-добре да се обърне внимание на количеството на храната ( основното ) и подобряване на качеството й (другото основно ) .  Оптимизациите на тренировките и нагаждането им става “в движение” . Трябва да се започне от някъде , от къде - .... не е толкова важно :)
Затова не се обърквай от мненията . Всички режими и тренировки работят . Естествено , имат си своите особености и “екстра ефекти”, но познаването им ще е от полза в по-нататъшен етап. В началото според мен е най-добре човек да си избере един начин и просто да го следва без да мисли много много :)

Мнението беше редактирано от fire.is.my.nature на 23.04.11 15:20.

fire.is.my.nature

23.04.11
15:33

казано от Delyana_Deleva на 22.04.11, 10:30:

ДОсега много пъти съм пазили разни диети, преди всичко с мено, без почти или никакви плодове, и според един лекар, на който ходих, това е предизвикало интоксикация на организма ми и затова на този етап свалям бавно. Може би затова сега трудно свалям, каквото и да почна. Чета на различни места (не визирам сайта), че преди тренировка трябва да ям не прости въглехидрати, а сложни, след тренировка също. На друго място четох, че тренировката трябва да е на гладно. От толкова много разнопосочни мнения се обърках. Какво да правя? :(

А този лекар не е много в час , че ти ги говори тия митове :D Можеш да се интоксикираш с прекомерна консумация на баница,шоколад,инжектирано с хормони пиле, с хляб абе ... в крайна сметка с всичко , което е джънк. Но не може да се интоксикираш от ЛИПСА на плодове. При една разумна , много добре планирана и добре проведена ЛЕЧЕБНА програма ( не през 2 месеца глад - тъпкане ) може евентуално да се детоксикираш с плодове. Но от липсата им ( при това едва ли за толкова дълго и едва ли в отсъствието на известно количество други фибри ) нищо не може да ти стане :)

Така че действай и успех :)

24.04.11
00:24

Поздравления, че си решила да си направиш дневник, много правилна постъпка от твоя страна.Ще те следя с интерес.Почни от утре направо да си описваш храната, за да имаме някаква представа как се храниш.Иначе според мен както бях коментирал и в твоята тема РБД е най-добре за теб, това е мойто мнение в по късен етап може и НВД но поне като свалиш 10кг и 6 месеца свикнеш с по читава храна и храните участващи в РБД.Успех с целите! :)

24.04.11
18:12

Първо Христос Воскресе! На всички Ви желая много здраве, доброто и благоденствие. Нека всичките цели, които сте си поставили относно здравия дух и здравото тяло да постигате с лекото, но и с много търпение!
Благодаря за информацията! Значи по мое впечатление, онзи ден, когато си проведох тренировката почти на гладно - имам предвид, че изядох един банан един час преди това, се чувствах много добре. После след тренировка изядох още два банана, сигурно не е било правилно, но друго не ми се хапваше близките няколко часа. Както казах и в по - горните си постове, храната още не съм я оправила, чудя се какво меню да си изградя, така че хем да ми е вкусно, хем да ми е полезно откъм целта, която съм си поставила, хем да е лесно за изпълнение, заради работния ми график, хем да е достъпно като цена :) Май много условия поставям :D Както казах, сметнах, че трябва да поемам близо 1500 ккал на ден и си мисля да си направя едно подобно меню - на Закуска - 2 - 3 с.л. овесени или ръжени ядки с кисело мляко, за Обяд - салата с яйца (поради наличието на много такива сега), вечер пак салата с месце или любимата ми зелена салата с кисело мляко :) А за следобедна закуска малко бадеми или орехи или една зелена ябълка. Ноо, въпреки че ще отнеса критика, първо смятам да си направя едно малко разтоварване по Дънов след празниците за 5 дни до седмица. През това време многоооо ще чета и ще се уча относно упражнения и относно РБД, което смятам да правя, а и очевидно тези режими изискват смятане на ккал и грамчета. Като си измисля няколко менюта, които да редувам, ще ги постна веднага, за да кажете дали са в реда на РБД. Междувременно продължавам да Ви чета. Приятна почивка на всички!

25.04.11
00:31

Ми това меню което си замислила звучи горе долу добре, мойто мнение е че са малко въглехидратите, просто на обяд към месето салата и яйцата може да добавиш царвица, грах, боб, кафяв ориз, филия хляб Вита или Бонус, идеята ми на обяд да има сложни въглехидрати с нисък ГИ.Другото което е да да има още 2 хранения с малки количества, между закуската и обяда и обяда и вечерята, които може да са ядки, извара, кисело мляко. или марки порции месо.

26.04.11
13:54

Здравейте. Днес ми беше тренировка номер 2. Сутринта не закусвах, нали уж говорех, че ще правя кардио на гладно, в резултат на което изкарах 30 минутки на пътеката, правих около 10 минути едно странно колело с голяма седалка докато се освободи кроса, регистрирах крос тренажора за 5 минути и ми причерня и слязох. 10 минути докато се свестя и после правих малко коремни преси - 3 вида всяка по 3 - 4 серии. След като си взех един душ се свестих и ми мина неразположението. Но повече никакво кардио на гладно, поне по 1 банан сутрин ще изяждам. После нямах време за закуска, защото бързах за работа, хвана ме работното ежедневие и едва сега сядам да закуско - обядвам - 1 банан, 1 кисело мляко и 3 - 4 с.л. пшенични ядки. Объркахме малко работата, ама и ПМС - то ме е хванало (извинявам се за пред мъжете, гледащи тук ;-) ) По - късно не знам кое как ще се развия, яйца само знам, че скоро не искам да поглеждам, от козунаци не се изкушавам. Но днес пак ми предстои едно смятане и съставяне на няколко примерни менюта, които да сменям. Тогава вече ще съм по - подготвена :-)
Пожелавам спорен ден на всички!

fire.is.my.nature

26.04.11
15:16

Ако ще ядеш преди кардиото, вместо банан - грейпфрут или нещо белтъчно ;)

Мнението беше редактирано от fire.is.my.nature на 26.04.11 15:53.

26.04.11
16:02

fire.is.my.nature - грейпфрут ЦЪК (wait), защото много ми дразни стомаха, а и не мисля, че би могъл да ме засити, а за белтъчно може, мерси за мнението все пак ;-)

28.04.11
10:58

Днес проведох тренировка 3 - бях само 20 минути на кроса и 40 минути на пътека, коремните ги пропуснах заради МЦ. За храната от вчера мога да споделя следното. За закуска (отново доста късно, към 10:30 или 11:00) кисело мляко Елена 2 % с 3 с.л. пшенични ядки. За обяд - два домата, две краставици салата с малко зехтин, за следобедна закуска - 5 - 6 бадема и 1 банан, за вечеря - пилешко филе, малко зелена салата и малко варени картофи. Мисля, че картофите не трябваше да ги ям вечерта, но така се получи, просто у дома не готвя аз, а свекърва ми и ми е малко неловко да и казвам какво как да готви, защото съм на диета, но да кажем че в началото докато си наглася режима ще е малко така. Бананът май беше пак късничко з анего.
Днес преди тренировка ядох един банан, за да не ми стане лошо. В събота акто отида, смятам, че ще пробвам с грейпфрута да видя, както ме посъветва fire.is.my.nature да видя дали ще ми подейства зле или не. Сега ще хапна едно мляко с ядки, за обяд имам малко зелена салата и малко картофи варени. За следобеда пак малко ядки - бадеми, за вечеря сигурно пак пилешко филе ще ям със зелена салата. Интересно ми е колко тренировки трябва да направя, докато почна да тренирам по друг начин? Днес питах моята инструкторка и тя ми каза, че предпочита да не ходим на други уреди за сега, защото не иска да почна да правя някакъв мускул примерно на ръцете преди да изчистя мазнините и да намаля малко обиколките.
На всички лек работен ден и дано при вас времето да е по - слънчево, отколкото в мрачния Бургас :(

Аз лично не виждам какъв мускул ще направиш с малко картофки и салатка...
Но след като работиш с инструктор, то трябва да му се довериш. Има много пътища и той (тя в случая) те е повел по един от тях към крайната цел. Ние тук можем да ти кажем още 10 правилни неща, но комбинацията от тях няма да е правилна и работеща.

28.04.11
11:05

Не знам каква е тази инструктурка, която те тренира, но не виждам причина да не тренираш малко по-силово паралелно с отслабването. Все пак никой не е измислил начин все още мазнините да се превръщат в мускули, тъй като предполагам и теб това те притеснява. Дори е задължително да ги тренираш от сега, за да може освен да сваляш, и да стягаш.

28.04.11
19:03

Oranje, картофките днес бяха по изключение, но си мисля окончателно да ги премахна от храненето си, защото ми причиняват неприятно подуване на стомаха. Четох някаква незначителна част от изписаното в сайта и реших да почна да спазвам РБД, изчисих си протеин 560 ккал на ден и съответно въглехидрати и мазнини по 493 ккал на ден мисля че се падат. Ако не се лъжа се падат по 140 г. П, приблизително 120 г. В и 54 г. М. Направила съм си една табличка на Excel, в която си смятам всяка храна в грамаж и съотвените и ккал, П, В, М, но грамажите меря на око, та не знам до колко съм обективна. Но днес по стечение на обстоятелствата нямаше месо в менюто ми, защото ми беше малко натоварен графика и от вчера нямах подготовка. За напред ще се поправя. Уча се и не знам доколко се справям добре, затова ще поствам всичко оттук нататък.
Относно тренировката, инструкторката не мога да я съдя доколко си върши работата, защото досега с друг инструктор/ка не съм работил, но момичето отначало си каза, че когато става дума за отслабване не обича да започва от самото начало със силови тренировки. Просто ми беше интересно кога би било добре да се включи силова тренировка, или да чакам евентуално някакви резултати от кардиото и след това да включа силова тренировка.
Четох някъде че кръговата тренировка също била добър вариант при отслабване, но честно казано никак не ми се изясни това понятие какво означава.

03.05.11
11:00

Снощи уж писах, а нищо не се е публикувало, както и да е :(
Вчера:
Закуска: кисело мляко Елена 2% с овесени ядки 3 с.л
Обяд: салата домати и краставици, зехтин, 2 яйца
Сл.З: 1 зелена ябълка и една шепа бадеми
Вечеря: леща
Днес преди тренировка: 1 филия Бонус с резен сирене
1 час след тренировка: 2 варени яйца цели и чаша кафе
За обяд съм запланувала салата домати и краставици със зехтин и ако може да се намери някакво нормално месо в топлата витрина на близкия магазин, ако не някакво филе
Исках да питам и за фетбърнър или нещо такова, който ми препоръчаха в един магазин за добавки, мисля че името му беше Липодекс на All Star, както и Л - карнитин, колебая се между течен и такъв за дъвчене (така ми каза собственика на магазина). Според вас да си купувам ли разни химии или ми е твърде рано? За Л - карнитина най - верояно ще го купя, но се колебая кой вариант е по - добрия. Според инструкторката ми няма смисъл на този етап, да пробвам само с ЛК, после ако реша нещо, да си купя. Все пак и цените не са “тънки”.
Иначе тренировката си мина по нормалния начин - крос, пътека, коремни 4 вида (не ги знам имат ли наименование) всеки вид по 3 серии по 15 повторения. Това еобщо взето.
Лек ден и повече усмивки! :)

30.01.15
21:25

Защо си спряла да пишеш тук?Смени си профилната,че си момче :)

31.01.15
15:18

казано от S. P. на 30.01.15, 21:25:

Защо си спряла да пишеш тук?Смени си профилната,че си момче :)

ехеее, тема от 2011, но и на мен ми е интересно дамата до къде е стигнала :)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1