Как да тренирам на лостове?

21.04.11
14:49

Първо да попитам, може ли да се направи, някъква програма примерно:
един ден да тренирам за издръжливост
втори ден сила
трети ден експлозивност и примерно да почивам 1 ден

Нямам идея, какви упражнения трябва да правя за тази цел и как да ги изпълнявам
Искам да правя силовото като за начало :)

Нивото ми, ако изобщо може да става дума за такова е :
4х10 стриктни набирания със секунда забавяне в мъртва точка
3х20 кофи (това ми е и тренировката, за около 20 мин, целия се изпомпвам и повече нищо немога да направя след тая тренировка :Х)

Моите впечатления са, че нямам нужната експлозивност и здравина на хвата нещо такова.
187 съм висок  70 кг (незнам но имам чувството, че на по-ниските им е по лесно :) )

Давайте съвети!!!

АЧ

21.04.11
14:59

1,2,3 ден такова на лостовете се прави в 1 тренировка. Като за начало си прави набиранията и кофите. Добави към тях лицеви опори, упражнения за корем и за крака или бягане.  Силовото ще го научиш по-натам като набереш сила и малко опит. Силовото е повече до техниката, но си иска и силица де ;)

http://vbox7.com/play:5524bfe7 Виж това клипче за силовото.

22.04.11
18:16

Благодаря за клипчето на Йордан.

Ачо по колко пъти да тренирам в седмицата? едно и също ли да правя всеки път както до сега? След тези кофи как да правя лицеви като трицепса ще ми се пръсне?

С тази тема искам да кажа, че нещо в тренировките ми куца, издражливост може би?
Дай малко по-сериозен коментар ако мислиш, че разбираш и можеш да помогнеш.

АЧ

22.04.11
21:15

Тренирай през ден или два. Всяка тренировка прави по-различни упражнения от предишната. Като след кофите нямаш сила, направи първо лицевите. Тренирай всичко в един ден- цялото тяло- кофи, набирания,лицеви,корем,крака. От всичко по-малко :)

23.04.11
00:36

мерси, Ачо!

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1