Леки болки в крака - след бягане

05.04.11
18:28

Преди 1 месец започнах редовно да бягам по 30-40 мин(всеки ден без вторник и неделя), събота играя мач и там се пада яко бягане...(МИНАЛАТА СЕДМИЦА НЕ СЪМ ХОДИЛ ДА БЯГАМ, САМО СЪБОТА РИТАХ И ТОЛКОВА).  ВЧЕРА ХОДИХ ПАК И ПАК ИМАХ ТАЗИ ЛЕКА БОЛКА...)

Та имам един проблем - редовно след бягане усещам някаква болка(много лека, но все пак се усеща, че нещо боли?) Много лека е болката...

Качих и снимка и съм оградил точните места, където усещам болката(поне там усещам, че ме боли) болката се усеща ВЪТРЕ в крака, не мисля че ме боли някаква кост(като стисна отпреде кокъла и пак усещам болка) и т.н., вътре нещо леко ме боли след бягане и така не мога да разбера, защо?

Това е на десния крак, а на левия проблема също съм го заградил на същата снимка(долу), а там проблема е все1 искам да “пукна кост”, за да ми мине, но и колкото пъти и да “пукам” не се оправя, но това там не е голям проблем, той понякога боли, най-вече когато стъпвам, по-големия проблем е този на десния крак както обесних, нещо отвътре след бягане постоянно се усеща лека болка... МНОГО ЛЕКА БОЛКА

ДОРИ СЛЕД КАТО СЪМ ПОБЯГАЛ ОКОЛО 15 мин започва да се усеща болката, но си продължавам да бягам до 30-тата или 40-тата мин(различно)

МОЖЕ ДА ВИ СЕ СТОРИ МАЛКО СТРАННО НО КОГАТО СИ МЪРДАМ НА ГОРЕ И НА ДОЛУ ГЛЕЗЕНА(ЛЯВ КРАК) И “ЩРАКА” ЯКО???  НА ДЕСНИЯ КРАК НЯМАМ ТАКОВА НЕЩО :)

Темата беше редактирана от nbstw на 05.04.11 20:54.

05.04.11
20:55

Аз имам същия проблем като тоя на десния ти крак, но при мене се появи 1во когато играх баскет, скачах и след падането ме болеше, но предишната седмица нито бях тренирал в залата нито баскет- като цяло само се наливах в 1 вила .... и там също от време на време се появяваше болка и не мога да си обясня от какво.... според мене в костта е проблема но не съм сигурен ( днес тренирах крака и нямах проблеми)

05.04.11
21:08

Аз не мисля, че проблема е в коста, някаде вътре в крака го усещам, не знам точно и аз... тя е много лека болка, но все пак не е добре да ме боли... Иначе когато много стисна този голям кокал отпреде ме боли доста и кокала(на това място точно, което ме боли) ... Не знам... Някой ако ми помогне... Малко по надолу от прасеца е...

Мнението беше редактирано от nbstw на 05.04.11 21:15.

05.04.11
21:15

При мене не е мн лека болката - в началото беше слаба, но понякога като ме заболи едва се движа... при мене то4но на определено място като натисна и ме заболява ... нз... аз днес трябваше да ходя до лекаря за да ме види, но нямах време а утре най-вероятно  пак няма да имам.... дано да отшуми скоро

05.04.11
21:26

Такава болка едва да се движа нямам... Както казах след 15-тата мин като побягам започва да боли, но аз продължавам да бягам и не се усеща... Когато свърша бягането, се започва отново :) Но болката е много лека както казах.

Някой би ли помогнал, 100% знаещ :?

Модерация: Ако още веднъж се наложи да ти намалям шрифта ще има санкции!;)

Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 06.04.11 09:35.

05.04.11
22:15

Не е кост това, което те боли. Сухожилие е. Вероятно е претоварване и не добра разгрявка. Също така, ако ви карат да тичате по цимент и асфалт, може да се получи същата болка от набиване. При мен също се е появявала подобна болка, но отминава. Може да пробваш с бандаж около глезена. Най-вероятно е набиване и преумора на глезена. Ако си го изкълчвал скоро също може. Това може да бъде причинено и от неудобни обувки.

Защо просто не отидеш на лекар, който има нужните знания и умения, за да ти помогне, вместо да ни караш да се конкурираме с Ванга и да гадаем какво аджеба те боли вътре в крака, отпред ама не точно, при стискане ама не точно ;)

22.04.11
14:33

Преди около 3 години проблема се появи и при мен (междувременно тренирах баскет). Отидох на ортопед и той ми каза да сведа до минимум натоварването, т.е 2 пъти седмично макс! Взимах Калций + Витамин D + стабилно загряване в рамките на 10-15 мин. и да чукам на дърво се оправих. Пробвай!

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1