08.04.11
13:51
Нещо от сорта. Какви тръби да търся? С колко фи и с колко дебелина на самата тръба?
казано от Боян Наков на 08.04.11, 13:51:
Нещо от сорта. Какви тръби да търся? С колко фи и с колко дебелина на самата тръба?
Идеята не е лоша, но товароносимоста на тръбите трябва да я прецениш сам, за да направиш сглобките на полипропилена ще ти е необходим специален пистолет, който принципно е доста скъп, така че варианта е да намериш някой да ти ги сглоби. Тръбите принципно са доста дебели и здрави, и са предназначени да издържат високо налягане. Има и друга система за тръбопроводи,при която общо взето принципът е същия, но вместо инструмент за сглобките се ползва специално лепило. Търси в Youtube - make potato gun, мисля че това което ще видиш там може да ти е от полза. ;)
Мнението беше редактирано от Valdis на 08.04.11 14:06.
08.04.11
14:34
Аз ходих в Практикер да гледам за тръби. Имаше с удобно фи, но като дебелина не ми се видяха надеждни, още повече че еднометрова тръба я огънах с ръце без грижа. А май дебелината беше 1мм или 1.8мм, не помня точно. Там нямаше голям избор, ще търса в някой специализаран магазин за тръби.
Задължително ли трябва да ги залепя? Аз си мислех нещо като разглобяемо да бъде, за да може да се пренася. По принцип имам достатъчно метални тръби, но именно това, че ми трябва да е разглобяемо и преносимо ме кара да се замисля за пвц вариант. Има един от флекском уред за кофияки, но той се фиксира за стена, а това не е вариянт.
Гледал си PVC тръби за канализация, нямат нищо общо с полипропиленовите. Ако не са залепени рискът да си счупиш главата определено е доста голям.
22.04.11
22:57
Колко трябва да е разстоянието между двете успоредни тръби, за които ще се хващам?
23.11.11
14:45
от много време се каня да си сглобя един уред за кофички по подобие на този на снимката от PVC тръби...Боян, стигна ли до някаде и най-важното - намери ли подходящи тръби ?
Мнението беше редактирано от Dexter Morgan на 23.11.11 14:45.
12.01.12
10:06
казано от Боян на 22.04.11, 22:57:
Колко трябва да е разстоянието между двете успоредни тръби, за които ще се хващам?
55см е стандарта.