Обезкосмяване

Прескочи до:

16.04.11
22:34

Може ли да се поддържа гладко тяло с кола маска или епилатор ? И ако може то тогава г/д на колко време ходите на кола маска за възможно най добър ефект ?

Темата беше редактирана от Кольо Пияндето на 17.04.11 09:12.

АЧ

16.04.11
22:48

Аз лятото си бръсна краката с бикчета, не им бия контра, защото така има възможност да се обърне косъма и не е добре. Само някои път на бедрата бия контра ама по-рядко. Забелязвам, че когато се бръсна около бедрата ми излизат червени гнойни пъпки и ми се махат после след 2-3 дена.

16.04.11
23:01

Може да се поддържа гладно тяло с епилатор, стига да издържиш болката първите няколко пъти. С бръснене впоследствие става лошо за космите, че ще станеш като чубака, но ако си решил да се поддържаш става. Има и едни кремчета на Веет, бързо и лесно става с тях, нз отризателния им ефект, ама 1оо% има :) .... аз лично си обезкосмявам само краката и то само лятото - да имам кво да ме грее през зимата :Д ... Както и да е - ако си твърдо решен да се поддържаш нон стоп ти препоръчвам да си купиш машинка за тяло. Май е най-добре.Дано да съм ти помогнал

16.04.11
23:16

Не одобрявам епилацията на мъжете, ако не е належащо. Пичове, сигурно сте големи изроди и нерези, но просто не виждам причина мъж да си бръсне краката. Отделно, по темата бих ти препоръчал коламаска ( стига да не става въпрос за интимните части).Има ефект, държи дълго време и кожата е гладка. Възможни са пъпки и други такива, ако не си внимава по време на епилацията.

16.04.11
23:33

Секи с неговата гледна точка- аз примерно не обичам да се разхождам по басеини и по море с космати крака, друг е въпроса, че ако си с добре развити крака, ако си обезкосмен ще си личи мн повече ! А относно пъпките - ако си мн космат и ти е 1ви път със сигурност ще ти се появат.

П.П : най-добрият вариант е лазерната епилазия, ако те интересува :Д ама излиза скъпо...

Мнението беше редактирано от Hellyz на 16.04.11 23:34.

17.04.11
00:23

аз се бях заинтересувал наскоро за тази лазерна епилация и горе долу ме насочиха на нещо от типа на 150-300 лева за 1 процедура,но за да има по-добър ефект се правят около 6-7.Държи около 1-2 години и космите стават руси след периода и с времето пак си почерняват,ако не ги епилираш.

Мнението беше редактирано от Daniel Dimitrov на 17.04.11 00:23.

17.04.11
01:13

Аз мислих да пробвам с коламаска но незнем дали може да се паддържа гладко с нея защотото все пак трябва да израснат до някаква степен космите и нз дали няма да е гадно ... а иначе за оптимален ефект може би на 2-3 седмици се ходи на коламаска ?

10

17.04.11
01:29

Хващай бика за рогата. Пъртвият път на контра, а след това по посока на косъма (докато са по-къси космите, ако става въпрос за краката де).

17.04.11
04:44

За цяло тяло става въпрос ...

17.04.11
15:53

Щом си решен да се поддържаш - купи си 1 машинка и се стрижи като овца :Д г/д през 1 месец

17.04.11
18:18

Това според мен ще е най-лошия вариант от всички :)

17.04.11
19:08

Защо реши така ? Мислиш,че с бръснач е по-добре ?! Точно обратното - по зле е . Кола маската наистина е по ефективна ама пък боли .... а ти щом искаш редовно .... същото е и с епилатора. Абе ти си знаеш :) направи си 1 коламаска и пиши пак тука да ни споделиш за напред как ще се обескосмяваш

17.04.11
19:27

Хаха ... еми затова питам... дали е добре с кола маска или с епилатор... за да мога да взема решение,.. но никой който си е правил не ми отговори конкретно на въпроса...

АЧ

17.04.11

Защо с бръснач да е лошо ?

17.04.11
20:08

казано от Ачо на 17.04.11, 19:27:

Защо с бръснач да е лошо ?

С бръснач е по-добре е :D с епилатор БОЛИИИИИИИИИИИ ;(

Мнението беше редактирано от Пламака на 17.04.11 20:08.

17.04.11
20:13

Защото космите стават груби и ефекта е краткотраен...

17.04.11
23:59

Явно никой няма да ми отовори конкретно на въпроса :) мерси все пак

18.04.11
00:30

Ами ако въпроса е дали с епилатор или кола маска - > ако ти 1ви път давай с кола маската. Ако са ти мн дълги или просто са мн - > пак с колата ... Епилатора само като космите свикнат на скубането и не са толкова, че да задръстят машинката. :) дано съм ти бил полезен

22.04.11
23:59

Ами културистите с какво се обезкосмяват ? Някои знае ли ?

YA

23.04.11
10:22

Аз миналото лято си правих кола маска на краката - честно казано си е голяма болка. Като ти лепнат хартийките и като ги дръпнат после боли много - не искам да те плаша, аз лично не казах и една дума ама само аз си знаех за какво става дума. Целият се затопляш заради болката, ама все пак се издържа.
После краката ми бяха гладки, а вечер като си лягах под чаршафа чувството е много странно :) Но после се свиква.
Не помня колко месеца нямах косми, но беше достатъчно. Май месец отново отивам на кола маска, просто лятото без косми на краката е супер, дори обмислям това лято и за ръцете да направя една процедура :)

23.04.11
12:13

Аз на краката си правя отдавна болката я знам и не ме плаши много , но просто и аз се чудя дали мога да поддържам... с кола маска галдко тяло нагоре... цялото ...

23.04.11
12:55

Културистите май се обезкосмяват с лазерна епилация. А ти щом си се минавал няколко пати с кола маска, давай с епилатор - няма да те боли толкова.

23.04.11
13:00

Принципно вариант е да махнеш всичко с кола маска и да поддържаш с епилатор, макар, че епилаторът според мен ги обръща и принципно кола маската си е най-доброто. Факт е, че трябва да ги чакаш да порснат, за да и изскубеш пак. Според мен бонусът ти при порастването след кола маска е, че стават по-тънки и меки, докато като ги махаш без корените, т.е. бръсначи, машинки, депилатоарни кремове и други такива, след порастването стават боцкащи. Но сега това са моите наблюдения, истината е, че никога не съм су бръснала краката, цял живот с кола маска действам и понякога с епилатор. Та мисълта ми беше, че каквото и да ползваш има един момент, който няма как да избегнеш - когато са пораснали мъничко. Лично аз ти препоръчвам, отново, да ги махнеш с кола маска - да, боли, мъжете особено ги боли, но ако попаднеш на добър козметик, ще те опука на бързо и ще мине. После можеш да си избираш или да поддържаш пак с кола или да си купиш епилаторче :) Мога да ти препоръчам наистина добър козметик.

23.04.11
13:12

Ами точно това е че трябва да пораснат... за това говора... а незнам горе доло колко може да са най-малките за да ги хване колата маска.... защото все пак на краката може и да се отпуснеш малко... не по час но ... нагоре по тялото няма ли да изглежда много грозно ?

23.04.11
13:21

Ми и аз по едно време мислих да се обезкосмява (краката, гърдите, около пъпа) Казаха ми, че за около пъпа и гърдите с епилатор не е добре, с кола маска е по-добре. За краката ми казаха да ги мина веднъж с кола маска и после с епилаторче. Още не съм се обезкосмил, но определено мисля да го направя в скоро време.

Т&

23.04.11
13:23

Най добър ефект се постига с епилатор, изиква се системно и трайно използване, след време окосмяването губи силата си, знам го лично от сериозен  навътре в занаята плажен билдър.

23.04.11
13:24

Е около пъпа няма ли да е много болезнено с епилатор, пък и може да стане нещо с космите (да растат навътре и т.н)?

23.04.11
13:41

Добре ще питам директно с колата маска постига ли се добър ...гладък и красив ефект или трябва това да стане с епилатора ?

23.04.11
13:44

Абе ти и с една контра можеш да го постигнеш това :)

23.04.11
13:44

Мой ... ти тъп ли си. Казхаа ти, че и с двете се постига добър ефект. Ако са ти дълги космите или за първи път ще се обезкосмяваш - кола маска. А след колата маска епилатор. Стига си задавал един и същи въпрос. Иди и пробвай и сам ще видиш !

23.04.11
13:47

Ами ти не си правил нито едно от двете.... незнам как толкова добре знаеш....по-добре е да ми отговори някои които знае... за какво става въпрос :)

АЧ

23.04.11
13:47

казано от Калоян Цонев на 23.04.11, 13:44:

Абе ти и с една контра можеш да го постигнеш това :)

Ако се бръснете с бръснач и биете контра не е много добре, защото може да се обърне косъма.

23.04.11
13:49

Но имам приятелка, която е правила и двете. Така че - пробвай и ще видиш. На мен ми харесва с кола маска как се получава - ръце, крака всичко е гладко.

23.04.11
13:52

казано от slabi4uk на 23.04.11, 13:12:

Ами точно това е че трябва да пораснат... за това говора... а незнам горе доло колко може да са най-малките за да ги хване колата маска.... защото все пак на краката може и да се отпуснеш малко... не по час но ... нагоре по тялото няма ли да изглежда много грозно ?

ами, чак грозно... с каквото и да е - трябва да изчакваш да пораснат малко. Друго, за което се сетих в полза на кола маската с оглед на твоите цели е, че ако ги махнеш наведнъж с кола, после растат по правило равномерно, докато, по мои няблюдения с епилатор, наистина можеш да махаш досат по-често, там всеки косъм, който сърнеш, че е пораснал, но пък растат неравномерно и адски се врастват, особено на бедрата и корема. Относно епилатора на корема, така де около пъпа - по принцип съм чувала, нямам личен опит ( слава Богу, нали :D :D :D), че боли доста, а съм чела и козметичката ми е казвала, че не е и много хубаво.

Щом си ги дърпал с кола - махни ги пак с кола, ако никога не си ги бръснал, те оредяват и изтъняват. И после прецени, питай козметичката като ги махнеш, колко трябва да пораснат, за да ги дръпне пак с кола. Наистина не мисля, че трябва да израснат кой знае колко, за да са готови за махане. Те не трява да се върнат в изходно положение, т.е. да пораснат колкото са сега. Върти ми се из главата, но не претендирам за точност, че трябваше да станат към 3-4 мм, за да могат да се дръпнат чисто, което не е много. Та като ги махнеш прецени според това, което тя ти каже дали ще поддържаш с кола или с епилатор. Това което сериозно не ти препоръвам е да играе брсъначът, смятам, че е автогол :D

казано от slabi4uk на 23.04.11, 13:41:

Добре ще питам директно с колата маска постига ли се добър ...гладък и красив ефект или трябва това да стане с епилатора ?

казано от slabi4uk на 23.04.11, 13:47:

..по-добре е да ми отговори някои които знае... за какво става въпрос :)

Определено съм “за” коламаската, както разбрахме :) С колата боли по-малко, ефектът е същият - махат всичко и двете, с колата става по-бързо, рискът от врастване е по-малък, стига козметикът да е добър естествено. За поддръжката - епилаторът е по-лесен - виждаш косъм - махаш го, при кола маската - трябва да идеш да ти ги махнат и да са пораснали всички, но за да трябва да махаш отделни косми, значи ще са пораснали неравномерно, което става с епилатор, затова той ще ти е нужен за поддръжка, ако си махнал с кола, обикновено, както азах горе, растат равномерно и не е нужда да махаш “косъм който видиш”, защото обикновено или са там всички, или ги няма, в смисъл растат заедно.

Мнението беше редактирано от karfi4ka на 23.04.11 14:00.

23.04.11
14:03

Аз все на кола съм ходил ... не е чак такава драма. Първият път боли - факт, но не е нетърпимо. Различните хора различно го усещат, имат и различни по-чувствителни зони. След 1-2 ходения се свиква, отделно, че и космите стават доста по-редки и доста по-тънки - т.е. вече не боли толкова.
Трябва да пораснат малко, за да може да се дръпнат пак, но то е доста малко - смисъл - не е като да станеш отново мега-космат, а и косъмчетата са тънки - нищо общо с оставащото след бръснач - там са доста по-дебели и се виждат много повече :)
Относно реакцията - ако имаш по-чувствителна кожа е възможно особено първите пъти да имаш доста червени пъпки, които минават за няколко дни, има и кремчета, с които става още по-бързо. Веднага след процедурата кожата е загрята и се чувстваш все едно имаш лека температура, но минава за час-два.
Доколкото съм чувал, с епилатор боли повече и става и дооооста по-бавно :) Да не говорим за задръстени машинки, трудни стойки и тн.
Доста хора ползват и машинки, но не до кожата - така косъма не ставал по-дебел, но си ходиш винаги с леко видими косъмчета.

Като теглим чертата - аз съм ползвал бръснач и кола - препоръчвам колата, говорил съм с приятели пробвали епилатор първия път - по-техните описания е било доста по-болезнено и бавно от колата.

23.04.11
14:12

Да питам аз една процедура крака, корем, гърди колко пари излиза? Приблизително говоря, знам че при всички е различно.

23.04.11
14:20

казано от anxiety на 23.04.11, 14:12:

Да питам аз една процедура крака, корем, гърди колко пари излиза? Приблизително говоря, знам че при всички е различно.

Ами, да, много зависи къде, кой и с КАКВО. Моята козметичка взима доколкото помня за тази процедура (цели крака, гърди, корем) плюс гръб - 30 или 35.

Мнението беше редактирано от karfi4ka на 23.04.11 14:21.

23.04.11
14:32

Е значи, другата година като дойда в София, ще и стана клиент. Дано и във Варна са подобни цените.

23.04.11
14:37

казано от anxiety на 23.04.11, 14:32:

Е значи, другата година като дойда в София, ще и стана клиент. Дано и във Варна са подобни цените.

Задължително те пращаме при нея :D

23.04.11

Благодаря за мнението карфичке и ваката :) маи ще почвам с кола и това е :) дано да е красивоо ... С пожелания за весели празници :)

23.04.11
19:31

А твойта козметичка къде в София се намира точно ?

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1