23.04.11
14:30
Здравейте!
Направих си следното меню на РБД:
1 хранене:прясно мляко,хляб,2 яйца,ядки
2 хранене:хляб,топено сирене,2 яйца
3 хранене:хляб,овесени ядки,шопска салата
4 хранене:хляб с масло,прясно мляко,банан
5 хранене:хляб,топено сирене,шопска салата
Не определих грамажите,понеже ми се стои доста трудно!
Обределих само Калорийния ми баланс(КБ) 2930,5
Ето я и програмата ми:
*повдигане на щанга от лег - 3 серии по 10 повторения
* избутване на дъмбели от полулег - 3 серии по 10 повторения
* придърпване на вертикален скрипец - 3 серии 10 повторения
* придърпване на хоризонтален скрипец - 3 серии 10 повторения
* раменно разтваряне встрани - 3 серии по 10 повторения
* трицепсово разгъване на скрипец - 3 серии по 10 повторения
* бицепсово сгъване с щанга - 3 серии 10 повторения
* повдигане на пръсти на калф машина - 3 серии по 15 повторения
* кoремни преси - 3 серии по 20 повторения
* повдигане на краката от лег - 3 серии по 20 повторения
Моля,дайте някакви мнения или съвети!
23.04.11
15:41
Пффф то това с толко хляб си е направо ВВД по време на РБД според мен е по удачно въглехидратите да ти идват от кафяв ориз и картофи хляба е гняс за мене + това по 2 филии да ядеш на ядене това са кам 350-400 гр тесто което е кам 250гр въглехидрати и то не какви да е ами бързи и също така имаш в едното ядене хляб с овесени ядки WTF това е като да ядеш хляб с хляб :О да не говорим че протеина ти е адски малко а въглехидратите са ти почти по 3+гр/кг а в РБД тряя са макс по 2гр/кг
23.04.11
16:26
Ето и малко редакция:
1 хранене:прясно мляко,2 яйца,ябълка,банан
3 хранене:хляб,топено сирене,шопска салата
4 хранене:ядки,прясно мляко,банан
5 хранене:кафяв ориз/картофи,шопска салата,хляб с масло(само една филия)
23.04.11
16:41
Добре де, човек. Бива ли да си такава скръндза откъм информация? Кажи на колко си години, колко си висок, колко тежиш, тренировъчен стаж и най-вече - целта на режима?!? Хубаво, че е РБД, но с РБД можеш да трупаш килограми, а можеш и да сваляш. Направо ми спира дъха като видя такива теми. И да, определянето на грамажите на храните изисква малко мисловни напъни, но без тях няма да минеш. Как иначе да разберем дали е добре режима? И аз мога да препиша част от храните, за които пише, че са подходящи за РБД, да ги групирам в няколко хранения. Това обаче дали ще означава, че ще си набавям необходимото количество белтъчини? А въглехидратите и мазнините дали ще са в подходящо съотношение и баланс? Дали това ще се вписва в отредените калории? Без грамажи няма да стане. Ако мислиш да караш по калкулиран режим - започвай да смяташ. Ако пък мислиш просто да се храниш с правилните храни ни кажи, за да гледаме по-повърхностно на нещата. Капиш? :)
23.04.11
19:51
Прокс добре ти каза че не си дал никаква информация за себе си а също така и за грамажите ,но въпреки това ще коментирам храненето отново:
казано от sinan ibrqm на 23.04.11, 16:26:
Ето и малко редакция:
1 хранене:прясно мляко,2 яйца,ябълка,банан
3 хранене:хляб,топено сирене,шопска салата
4 хранене:ядки,прясно мляко,банан
5 хранене:кафяв ориз/картофи,шопска салата,хляб с масло(само една филия)
1.Преобладават много въглехидратите да кажем че са 4 пъти повече от протеина
2.тука положението е малко по изравнено освен ако не ядеш по повече от 2 филии хляб
3.тука положението е като при първото яко зле
4.тука е що годе добре ама пак не е добре
5.тва хранене е трагично принципно при РБД постепенно трябва да се намаляват въглехидратите през деня като най-много са сутрин и постепенно намаляват ,но Това за мене си е чисто ВВД даже и така не може да се нарече ,защото ти ядеш само въглехидрати...
В целия ден нема МЕСО,ИЗВАРА това са жизнено важни източници на протеин.За да е добър един хранителен режим трябва в 5 от 7 хранения да има МЕСО (лично мнение) .Това не е хранителен режим ами е отбиване на номера.Да кажеш че уж имаш режим а то си е страшна трагедия.
23.04.11
20:14
Малеее,направо се ме хвана срам!
Ето и малко информация: аз съм на 14год,160см висок и 60 кг тежък.Новак съм във фитнеса,нямам никакъв стаж и целя покачване на мускулна маса!
Сега ще се опитам да си направя и грамажи,но нямам къде да меря грамовете?Въпреки това почвам да се трудя.
Благодаря за отговорите!
Според мен не трябва да качваш маса, ами да се оформяш .. я скивай това - http://www.bb-team.org/articles/1550_dieti-za-oformyane-prilozhimost-i-osobenosti#axzz1KOCxBjRV
24.04.11
08:43
Оффф,не мога!
Мисля да се храня само с правилните храни!
24.04.11
11:57
казано от Fitnes Mania на 24.04.11, 01:48:
Според мен не трябва да качваш маса, ами да се оформяш .. я скивай това - http://www.bb-team.org/articles/1550_dieti-za-oformyane-prilozhimost-i-osobenosti#axzz1KOCxBjRV
Стига глупости бе човек той няма никаква качествена маса (мускули) ти ще му говориш за оформяне к’во ще оформи ? Тряя да качи поне още 10-15кг постепенно докато расте и чак тогава да си мисли за оформяне .
Към Автора:Погледни дневника ми там ще намериш режим за покачване на маса само трябва да се намалят пропорциите според твоите килограми. :)
Много ми е интересно, като някой напише програмата си по този начин, и покаже кои упражнения прави. Интересно ми е да попитам, точно тези упражнения по колко пъти ги правиш?? В смисъл едни и същи упражнения по няколко пъти в месеца ги правиш на всяка тренировка без да ги сменяш ? Просто ми е любопитно, защото аз никога не правя 2 пъти поред едни и същи... Защото втория път се едно не съм тренирал :) (говоря, както за кръговите тренирвоки, така и за сплитовете)
Мнението беше редактирано от Юли на 24.04.11 19:34.
24.04.11
20:14
Еми,следвам тази програма 2 седмици,като правя едни и същи упражнения всеки път.
24.04.11
20:49
Хмм...
Ето още един вариант:
6.00-Закуска: 100гр ядки с 1 кофичка кисело мляко и 2 яйца
10.35-Междинно Хранене:100гр печени фъстъци
15.00-Обяд:2 кебапчета с 200гр картофено пюре и шопска салата , 1 ябълка
17.00-Следобедна закуска:2 кебапчета,прясно мляко и 1 портокал
18.30-Плодов шейк
19.00-Прясно мляко с 1 банан и 2 прахчета нескуик
20.00-Вечеря : 3 яйца,картофено пюре и зеленчуци
21.00-200гр извара
И това ако не свърши работа,не знам кое ще стане...
Още нещо:
не съставих диетата сам,”откраднах” я от дневника на Филип Буцев и я редактирах малко.
Благодаря ти много Филипе!
Мнението беше редактирано от ronaldo .. на 24.04.11 21:23.
24.04.11
22:07
казано от sinan ibrqm на 24.04.11, 20:49:
Хмм...
Ето още един вариант:
18.30-Плодов шейк
19.00-Прясно мляко с 1 банан и 2 прахчета нескуик
21.00-200гр извара
И това ако не свърши работа,не знам кое ще стане...
Още нещо:
не съставих диетата сам,”откраднах” я от дневника на Филип Буцев и я редактирах малко.
Благодаря ти много Филипе!
Сега е доста по-добре само тоз самички плодов шейк го замени с 1 кисело мляко и прясното мляко с банана и 2те прахчета нескуик тряя да добавиш примерно 2 варени яйца там :)
25.04.11
08:48
18.30-1 кофичка кисело мляко
19.00-Прясно мляко с 1 банан и 2 прахчета нескуик,2 яйца
21.00-200гр извара
Готово!
Мнението беше редактирано от ronaldo .. на 25.04.11 08:49.
25.04.11
11:50
Екстра :)
25.04.11
12:17
В тези кебапчета има ли месо ?? Само ако си смелил някво месо и си го направил на кебапчета става иначе не стават
25.04.11
12:49
Благодаря Филип,без теб нямаше да се справя!
Мартине,купувам ги от магазина,готови.То остана и да нямат месо!От хляб ли ще са направени?
Ако е от хляб пак добре :D Иначе, имат “месо” - кожа, кокали, хрущяли, оцветители, консерванти, малко соя и есенции за вкус. Общо взето това е.
25.04.11
14:14
И малко от половата система на животните...:D :D :D
25.04.11
14:22
Абе най-си е хубаво да ти ги смелат пред тебе иначе не се знае по добре си взимай пилешки гърди :) или си взимай кайма от месарницата да ти я смели пред тебе и си прави кебабчета ;)
казано от sinan ibrqm на 24.04.11, 08:43:
Оффф,не мога!
Мисля да се храня само с правилните храни!
Гледам минал си през правилното решение, ама после пак си забил в глупостите с режимите и храненето под час и грамаж. От тая работа файда няма, това дето съм го цитирал ти е най-правилното мнение в темата.
Само ще е добре да видиш вече кои са “правилните храни”, че да не стават грешки с кебапчета, нескуик, печени фъстъци и разни подобни. Иначе от тая безумна глупост “хранителен режим” нужда нямаш, и не само ти.
25.04.11
14:41
казано от G33K на 25.04.11, 14:31:
казано от sinan ibrqm на 24.04.11, 08:43:
Оффф,не мога!
Мисля да се храня само с правилните храни!Гледам минал си през правилното решение, ама после пак си забил в глупостите с режимите и храненето под час и грамаж. От тая работа файда няма, това дето съм го цитирал ти е най-правилното мнение в темата.
Само ще е добре да видиш вече кои са “правилните храни”, че да не стават грешки с кебапчета, нескуик, печени фъстъци и разни подобни. Иначе от тая безумна глупост “хранителен режим” нужда нямаш, и не само ти.
Абе не е баш така има си нужда от хранителен режим какво им е на фастъците ? Много хора използват ядките в хранителен режим :),също така след тренировка въглехидратите към протеина трябва да са 4:1 това така че нескуика е перфе да го смесиш с прясно мляко и 1 банан.Пък и като се храни по час метаболизма му ще е на макс постоянно ,по-добре ли е да яде само 3 пъти на ден и да се тъпче тея 3 пъти ? Или да преяде вечер понеже през деня не е ял ?
казано от Филип Буцев на 25.04.11, 14:41:
Абе не е баш така има си нужда от хранителен режим какво им е на фастъците ? Много хора използват ядките в хранителен режим :),също така след тренировка въглехидратите към протеина трябва да са 4:1 това така че нескуика е перфе да го смесиш с прясно мляко и 1 банан.Пък и като се храни по час метаболизма му ще е на макс постоянно ,по-добре ли е да яде само 3 пъти на ден и да се тъпче тея 3 пъти ? Или да преяде вечер понеже през деня не е ял ?
ФЪстъците едно че не са ядки, и второ че шансът “печени фъстъци” да се отнася за пакетче от магазина е нездравословно голям. А и като цяло не са прекалено ценна храна.
4:1, 5:1, 3:2 .. това да не е математика бе човек :D Колко трябва да са точно при твоя организъм след точно конкретната тренировка никой не може да ти каже, което всъщност е тъпото на тия режими и математики. Отделно, че 4:1 ще е доста прекалено в повечето случаи, това само за протокола.
Нескуика е перфе да го смесиш с каквото искаш, стига да не го пиеш след това. И то не говорим само за вкус тук ;)
Колко пъти на ден да се яде отново е индивидуално, като между 3 и 4 пъти при огромната част от хората би било напълно достатъчно и без тъпкане. Преяждането вечер и неяденето през деня нямат общо с неспасзването на почасово хранене, отделно че има хора с доста добри резултати от практикуването им.
Мнението беше редактирано от G33K на 25.04.11 14:52.
25.04.11
15:15
Аз лично говоря от моя личен опит като резултати че с това хранене съм постигнал доста и не само аз ами и други хора така че е силно относително това което ти казваш също ,а до сега не съм видял човек който да се тъпче вечер само и да е постигнал някакъв страшен резултат ,колкото до математиката това са общоприети съотношения така че има значение да че той е по лек и при него ще е по-малко като грамаж да но пак ще е по същия начин.Да се сведем до най-простото за да качва един човек маса трябва да е с положителен калориен баланс и то до 500 калории ,и всички тези калории трябва да идват както е разпределено от протеини въглехидрати и мазнини в някакво съотношение нали така не може само от едното .Според мен колкото по-често се храни толкова по добре .Според теб явно не е така .
1. Аз не казвам нищо за храненето, това че си доволен от резултатите си е най-важното, но докато нямаш база за сравнение на изпробвани няколко (много) неща върху себе си няма как да дискутираме различните варианти. Аз преди 3-4 години блъсках яко, не близвах въглехидрат (яко вм-нвд, стриктен режим), имах доста сила, напредвах си доволно и си виках “ей тва е, оптималната схема - блъскаш масло и спайдър стамини и си машина”. После разцъках още една камара схеми, режими и т.н. и трябва да ти кажа, че освен това да се храниш всеки ден по едно и също време (което е различно от режим, просто приблизително +/- 1 час да си на масата и да има колкото ти се яде на нея - пък какво, колко грама, колко въглехидрати, мазнини и протеин и т.н. са с доста съмнително значение - стига разбира се да ядеш храна, а не химикали) друго с което храната да може да ти помогне за правене на сила и мускули няма. Единствено ако целиш състезателен релеф или нещо подобно (примерно <8% бодифет) може да ти се наложи да поизпипаш количества и състав на храната, което обаче е доста далеч от повечето трениращи така или иначе.
2. Общоприетите съотношения и цифри за плод на така да я наречем “бодибилдинг литературата”, която в огромната си част (не цялата, но точно тази част която формира общоприетите съотношенияо - да) качество на информацията изостава даже от вестник “Уикенд”, още повече че е на същия принцип - 2-3 верни и правилни неща и върху тях се развива цяла митология. Разликите са драстични, и не са само от човек до човек, ами и от седмица до седмица и от тренировка до тренировка при един и същи човек - дали е по-лек или по-тежък човек е много малка част от факторите, които влияят. Да се робува на формули, особено що се отнася до биохимия, е нелепо.
3. За последното - според мен не е така, щото съм пробвал и 2, и 200 и съм видял кога какво става ;) Иначе, щом си удовлетворен от храненето по режим няма лошо да си го правиш, просто по принцип далеч не е необходимо да се стига чак до там.
Мнението беше редактирано от G33K на 25.04.11 15:56.
25.04.11
16:04
Геек,както ти спомена аз освен мускули искам и състезателен релеф-футболът ми е мечта.
Така,че имам още една причина да смятам. :) :) :)
казано от sinan ibrqm на 25.04.11, 16:04:
Геек,както ти спомена аз освен мускули искам и състезателен релеф-футболът ми е мечта.
Така,че имам още една причина да смятам. :) :) :)
При тези данни:
Ето и малко информация: аз съм на 14год,160см висок и 60 кг тежък.Новак съм във фитнеса,нямам никакъв стаж и целя покачване на мускулна маса!
по груби сметки ще имаш причина да започнеш да смяташ след 3-4 години, ако се трудиш старателно в залата през това време ;)
Само не го разбрах това за състезателния релеф и футбола - ставаше въпрос за бодибилдинг, не знам какво общо има футболът със състезателния релеф :D
Мнението беше редактирано от G33K на 25.04.11 16:09.
25.04.11
16:18
казано от G33K на 25.04.11, 16:08:
казано от sinan ibrqm на 25.04.11, 16:04:
Така,че имам още една причина да смятам. :) :) :)При тези данни:
по груби сметки ще имаш причина да започнеш да смяташ след 3-4 години, ако се трудиш старателно в залата през това време ;)
Само не го разбрах това за състезателния релеф и футбола - ставаше въпрос за бодибилдинг, не знам какво общо има футболът със състезателния релеф :D
Виж тука сме на 1 мнение че има бая фурни с “хляб” да изяде докато стигне за състезателен релеф ,а колкото до футбола сиг иска да постигне некав такъв релеф , което е безсмислена глупост .Но сметките винаги са полезни ако не сега поне за после ще му потрябват ако реши някоя по строга диета да пази ;)
25.04.11
18:28
Просто искам по-добро тяло и повече издръжливост!Какво толкова?
25.04.11
18:58
казано от sinan ibrqm на 25.04.11, 18:28:
Просто искам по-добро тяло и повече издръжливост!Какво толкова?
Супер няма лошо ,но доброто тяло става бавно трябва търпение и постоянство :)
25.04.11
19:24
При мен това не липсва! :)
26.04.11
21:06
Ето и още един вариант:
6.00-Закуска: 1 кисело мляко +2 цели яйца +50 гр извара
10.35-100 гр ядки
15.00-Закуска 2:2 кебабчета + шопска салата
17.00-Обяд :прясно мляко с 1 прахче нескуик+ 2 портокала
17.30-Закуска 3: кебабчета + топено сирене + 2 портокала
20.00-Закуска 4:100гр извара с домати
21.00-Закуска 5:Кофичка кисело мляко
21.30-Закуска 6:200гр извара
26.04.11
22:52
от 10.30 до 15.00 са твърде много часове глад това не е хубаво тряя да намериш начин да ядеш
Нещо ми се струва че пича многа го вкарахте във филма по 8 яденета на ден за следващата олимпия ли го готвите. Той на 2рата седмица ще се откаже то баси и аз нямам толкова храненета на ден. А тия кебапчета от магазина и на куче не бих дал. На тая възраст 3 основни храненета и 2 междинни му стигат да спре junkфуда и разните му там коли фанти да гледа да яде храна с повече белтъчини и да не прекалява вечер с въглените.
27.04.11
15:07
Ами ако добавя 1 плодов шейк в12.00?
казано от sinan ibrqm на 27.04.11, 15:07:
Ами ако добавя 1 плодов шейк в12.00?
Това нищо не е, първо, и второ - дупката между 10 и 3 ти е по-малък проблем от количеството кебапчета, което смяташ да си причиниш.
Не е важно колко пъти ядеш, през колко време и колко грама, а какво - и най-точният и стриктен режим на ядене на кебапчета пак не струва. Научи се първо да си подбираш храната, после измисляй схеми на ядене.
Мнението беше редактирано от G33K на 27.04.11 15:23.
28.04.11
16:17
Човече,кебапчетата са единственото месо което мога да ям,защото в село не продават други ГОТОВИ меса,а аз не мога да готвя!
Докато суровините не са на ниво какъвто и режим да изсмяташ и нагласиш е все тая.
Или си намери начин да не ядеш боклуци (дали ще е да си правиш бъркани яйца и да караш на по-малко месо, дали нещо друго, дали ще е да се научиш да си правиш това-онова, примерно аз на твоите години се справях криво-ляво) и после щом те влече - храни се под час и грамаж, или просто не се затормозвай с глупости.
Ти вече колко дена го мислиш, правиш - колко усилия вложи да подредиш някакви яденета в някакви часове, досега можеше да си се научил да работиш с печката.
28.04.11
18:47
Още не!