21.04.11
08:43
Не само, че са ме гледали странно, но и направо са се чудили как така съм жива - това по отношение на силния ми ВМ период, когато имах по 2 свински пържоли, 10 яйца и доста масло на ден :) В продължение на половин година. Но съм си ОК.
Дейностите ми са такива напоследък, че са свързани със спорт и хранене и хората ме питат съвсем естествено. Разказвам им това, което знам. Не налагам на никой мнение - всеки да си прецени.
Вече всички са посвикнали и не ме закачат. Видяли са, че колкото и да говорят, аз трябва сама да си експериментирам и не слушам много, много :)
Гледали са ме странно преди 2 години, когато в университета си белех яйца по време на лекция, или си отварях кутията с месо и салата, но сега поне още 2-3ма си носят храна! Има надежда, малко късно става при нас, но все пак става.
Гледат ме странно като ям по спирки или превозни средства и като цяло не е хубаво, защото трябва да ядеш в спокойна среда и не на крак, но когато нямаш друг вариант - по-добре така, от колкото да гладуваш или да набиваш пакетирани неща.
Като се замисля, силовия трибой измести по възмущение темата за храненето ми :)))
Аз ли съм с приятели спортисти не знам, но никога не съм се чувствал единак както повечето от вас. Най-много погледи отнасям в работата като ида с 3 кутиики пържоли, една лютеница, половин пълнозърнест хляб и 100 грама сирене за 8 часа работа но не ме интересува. Иначе според мен трябва да можеш да съчетаваш личния си живот със тренировките има време за всичко по малко. Да се прибера от дискотека за да тренирам рано сутринта не бих го направил но вие си знаете. Прекаления светец и Богу не е драг :)
21.04.11
09:38
Абе не бе,хора,какво правите ?! Аз тука съм тръгнал да ставам силен и здрав,вие ще ми образовате масовото население!!??
Всичко е относително,400 тяга не е нищо,ако всеки втори вдига 200,а всеки 5ти - 300.Също така да си в състезателна форма на 60 години не е за хвалба,като средната продължителност на живота стане 80 години,примерно!
Колкото повече са полу-живите подобия на хомо-сапиенс,толкова повече ще изпъквам АЗ! :)
Предлагам вместо да им отговаряте на въпросите (няма да коментирам,че общувате с нисши форми на живот,това е истинската ви лудост и болна надежда) им,по-скоро скриите всичката информация,която намерите и си правете изводи и открития за себе си!След векове ще открият нашите писания и ще четат без да вярват,че такива постижения и форма са в човешките възможности без употреба на напреднали генни изменения ,терапии с медикаменти от 2500-та година и прочие. :) Нещо като древни тайни на суперсилата ,дълголтие и прочие.Ще се носят легенди за нас като за свръхчовеци,втори като които не е имало,няма и да има.Те децата на децата на децата на децата на нашите деца децата им ще са на 20 вида наркотици и 1 на всеки 1000 ще е кадърен,колкото да използва вече готовата технология,всичко е автоматизирано,останалите или ще умират млади ,или ще бъхтят здраво за сиромашки живот и така постепенно еволюцията прави пълен кръг и наново се почва. :)
21.04.11
09:47
А в пряк отговор по темата - вие тука всичките ненормалници ме гледахте странно по едно време...правете си изводи какво става навън. :)
Баща ми щурмува веднъж стаята ми и ми проверяваше ръцете дали не си бия наркотици!
Мнението беше редактирано от BusyMan на 21.04.11 09:48.
Даже понякога много се дразня като почнат ‘’я стегни’‘,’‘глей го тоя какви ръце има’‘,’‘я се съблечи’‘.... общо взето мряза да съм обект на внимание и всички да ме смятат за бати животното :D ваз това не ви ли дразни ?
23.04.11
10:21
При мен тези коментари идват само от охраната във фирмата . По възрастният бивш военен и бивш спортист винаги ме подкрепя и ми помага със съвети . Другият на 32 години 96 килограма като 70 от тях му са в ханша (раненете му са широки не повече от 25-30 см. , а в ханша е доста широк) като ме види и постоянно еи го химика или еи го култориста. Вчера само минах през фирмата и тои ми вика “абе ти иначе си супер гърджав” “?” нешто неможах да го схвана , и ми хвана раката да провери здрава ли е в областта на бицепса и трицепса и нещо маи не му хареса защото видях как си свали самодоволната усмивка от лицето.
Кво повече да говорим има си хора всякакви - искам да кажа че ако тои се осмели да се погледне в огледалото може би ще спре с глупавите коментари , или това неговото е просто завист.
23.04.11
11:57
Повечето хора около мен тренират което е добре ,защото няма такива коментари,но като им кажа как зимата в период за маса ям по 10тина пъти на ден или по време на диета ям 7-8 пъти и се почва ти така нищо не правиш как като ядеш толкова отслабваш и прочие... ноо вече съм свикнал има и друго обаче като ида в залата има Така наречения Инструктор Ключар който хал хабер си няма защо е там ,пък за хранене да не говорим и неговото обкръжение който го слушат и тренират като пенсионери с 5 мин почивки между сериите ,та като ида аз да тренирам и почивам макс по 30секунди почва едно странно гледане почват да ми обясняват как така нищо не ставало и прочие ...Което по някога ме изнервя защото 2/3ти от тях тренират от по 4-5 години а аз за 1 година ги минах всичките....
Като изключим възмущението на родителското тяло как може да ям по 10 яйца на ден, други проблеми нямам. Нито пазя режими, нито занимавам хората около мен с тренировките ми. Често ми се е случвало непознати да ме питат как може да пазя режими и изкавания от типа ‘’оо аз като теб режими не мога да пазя’‘. Иди им обяснявай, че си ям както си ми е вкусно и не се лишавам от нищо, което ми се яде.
23.04.11
12:09
казано от veronique на 21.04.11, 08:43:
Не само, че са ме гледали странно, но и направо са се чудили как така съм жива - това по отношение на силния ми ВМ период, когато имах по 2 свински пържоли, 10 яйца и доста масло на ден :) В продължение на половин година. Но съм си ОК.
Дейностите ми са такива напоследък, че са свързани със спорт и хранене и хората ме питат съвсем естествено. Разказвам им това, което знам. Не налагам на никой мнение - всеки да си прецени.
Вече всички са посвикнали и не ме закачат. Видяли са, че колкото и да говорят, аз трябва сама да си експериментирам и не слушам много, много :)
Гледали са ме странно преди 2 години, когато в университета си белех яйца по време на лекция, или си отварях кутията с месо и салата, но сега поне още 2-3ма си носят храна! Има надежда, малко късно става при нас, но все пак става.
Гледат ме странно като ям по спирки или превозни средства и като цяло не е хубаво, защото трябва да ядеш в спокойна среда и не на крак, но когато нямаш друг вариант - по-добре така, от колкото да гладуваш или да набиваш пакетирани неща.
Като се замисля, силовия трибой измести по възмущение темата за храненето ми :)))
естествено,че ще те гледат странно когато белиш яйца по време на лекции!не бъркай свободата със свободията.
етикецията не е измислена от вчера,а неспазването и не е просто проява на лош вкус,а по скоро несъответствие.
разбира се елемента на относителност е от значение (например ниво на университет,ниво на колеги и т.н.) но някой да ми чопли яйца докато пресмятам формули по корпоративни финанси...
има си столова,има си почивка,ако няма пропускаш част от заниманията и отиваш в столовата,в двора,в кашетата по коридорите..
23.04.11
14:49
казано от ex ungue leonem на 23.04.11, 12:09:
естествено,че ще те гледат странно когато белиш яйца по време на лекции!не бъркай свободата със свободията.
етикецията не е измислена от вчера,а неспазването и не е просто проява на лош вкус,а по скоро несъответствие.
разбира се елемента на относителност е от значение (например ниво на университет,ниво на колеги и т.н.) но някой да ми чопли яйца докато пресмятам формули по корпоративни финанси...
има си столова,има си почивка,ако няма пропускаш част от заниманията и отиваш в столовата,в двора,в кашетата по коридорите..
Явно има и нормални хора тука. Гледали те странно, че ядеш на лекции или в траспортни средства. Колко учудващо. Мен ми е странно, като ме гледат с погнуса, като пикая на стената на някое училище или докато си храча на улицата...
23.04.11
22:09
Не ми знаете ежедневието, че да говорите така. И сравненията ви с пикаенето на стената са абсурдни. Значи ако някой яде пица/сандвич/вафла/сладолед/чипс (почти ежедневно виждам) в транспортно средство или учебно заведение е ОК. Ако хапваш нещо здравословно и донесено от вкъши - не става...
Предпочитам да правя неща, които са в разрез с общоприетия етикет, но да се чувствам добре:)
Когато нямаш друга възможност да ядеш - от към място и време, нагаждаш останалото.
Когато имаш занятия, продължаващи 3-4 часа - ще ядеш. Средата позволява - занимавам се с творчески неща. Не смятам да пропускам лекции, след като съм дала хиляди левове за тях.
Но всъщност няма какво да ви се обяснявам. Всеки сам си преценява:)
За едни е ОК, за други - абсурд, за всички има място под слънцето.
23.04.11
22:24
казано от veronique на 23.04.11, 22:09:
Не ми знаете ежедневието, че да говорите така. И сравненията ви с пикаенето на стената са абсурдни. Значи ако някой яде пица/сандвич/вафла/сладолед/чипс (почти ежедневно виждам) в транспортно средство или учебно заведение е ОК. Ако хапваш нещо здравословно и донесено от вкъши - не става...
Предпочитам да правя неща, които са в разрез с общоприетия етикет, но да се чувствам добре:)
Когато нямаш друга възможност да ядеш - от към място и време, нагаждаш останалото.
Когато имаш занятия, продължаващи 3-4 часа - ще ядеш. Средата позволява - занимавам се с творчески неща. Не смятам да пропускам лекции, след като съм дала хиляди левове за тях.
Но всъщност няма какво да ви се обяснявам. Всеки сам си преценява:)
За едни е ОК, за други - абсурд, за всички има място под слънцето.
Някъде да казах, че е нормално да ядеш дюнер, пица, вафла, протеинова пудра, магданоз и сурови яйца в рейса? Дали ядеш ла*на или здравословна храна на място, където не се яде, е все тая. Но, права си, няма за какво да се обясняваш. Това за теб е нормално, за мен е нормално, но невъзпитано, така че е напълно в реда на нещата, че те гледат странно много хора. Нищо повече от това.
23.04.11
22:30
Не си, но виждам как е нормално да ръфаш дюнер и на никой не му прави впечатление. Дори жените, които сутрин обикалят трамваите с “Топлите гевреци, моля, топлите гевреци!” са си на място. Хората си купуват гевречетата и си ги ядат и никой не им обръща внимание. Но извадиш ли кутийка с месо и си хахо. Ето това ме ядосва по-скоро. Ако нещо ще е странно и невъзпитано - нека да няма изключения :)
23.04.11
22:48
Това е защото сме изостанали.Пример ще дам с Германия когато бях там хората даже в кутийки си носят храна независимо къде в детската градина,училище и на всякаде учат децата си от малки и това е хубаво.Много рядко се вижда някое да си купува нещо повечето си ност салатки с филййка и месо,а не като наще деца тука гледат ме странно че ям ориз с пилешко даже един път се изнервих щях да ударя един дебелак дето тъпче с пици,дюнери,кифли,солети и всички такива боклуци и ми вика ти що си носиш нещо пари ли намяш да си купиш ?? Но бая бързо си тръгна след въпроса :D.Така че не се дразни България просто си е назат с времето и хората са някак си неуки още.
24.04.11
03:07
Повече от 3 години минаха докато спрат да ме зяпат колегите. Закачаха ме доста в началото, че си нося храна. Сега са свикнали и им прави впечатление, когато не си нося. За няколко години успях да накарам няколко колеги да тръгнат на фитнес и да останат там повече от месец /и сега продължават да си ходят/. Външния вид е най-добрата реклама на живота, който водиме.
Спомням си веднъж как избъзиках колега за дюнера му - попитах го “Абе ти знаеш ли какво е държал арабина преди да ти направи дюнера” :D След този случай вече не съм единствения, който си носи храна.
Мнението беше редактирано от head_hunter на 24.04.11 03:07.
24.04.11
23:24
аз съм ходил подпийнал и напушен на фитнес,с пари за трен мушнати в станиола на цигарите,гол до кръста по бегачни шорти,в едната ръка ключове в другата кибритче зебра,но мога ли да отида така на лекции или в градски транспорт ..
тука някои много са се вживели да стават рамбовци и големи берти и да обясняват кое е странно и кое не..
Мнението беше редактирано от donsir на 24.04.11 23:31.
Ебати отвратителния бутон “Препоръчай”. Винаги го нацелвам погрешка.
Обаче това с арабина и дюнера ми отива директно в лексикални запас. Култово!!! :)
А по темата, на мен ми правят забележка, че ям много месо. Даже една колежка тръгнала да ми пуска клипче за тревопасната природа на човека. Ужас, ужас :) Аз и нея ще изям :)
24.04.11
23:52
Всички забравяте, че най-вманиачените са най-много за подиграване, ама айде да не развалям лозунга на изданието
казано от junkhead на 24.04.11, 23:32:
Даже една колежка тръгнала да ми пуска клипче за тревопасната природа на човека.
По този повод, много обичам да разказвам една случка - бебето на братовчедка ми като беше на 3 месеца още, съвсем мъничко (не беше дори захранен мисля)... се беше олигавило бруталноооо и гледаше като малко зверче, докато с нея приготвяхме пържолки в кухнята - заради самия аромат :) Много му се щеше да му дадем да си хапне :) Някакси тогава природата на това човеченце-малко-сладко хич, ама хич не ми се стори тревопасна :D
Това беше малко оффтопик де.
По темата - понякога ме гледат странно, да. Особено като кажа, че ям 5-6 пъти на ден ... чудят се как не съм дебела :) Общо взето всякакви дискусии обикновено са излишни - масово хранително-двигателната култура на хората е ужасно ниска.
25.04.11
01:07
казано от junkhead на 24.04.11, 23:32:
Аз и нея ще изям :)
Абе ако не можеш да я изядеш - просто я изч*кай :D
Мнението беше редактирано от head_hunter на 25.04.11 01:08.
казано от head_hunter на 25.04.11, 01:07:
Не мога - носи твърде много фон дьо тен и ме плаши...
Да си споделя ненавистта към вегетарианците, изобщо не ми пречат, ама са бойни като новопокръстени християни. Чувстват се длъжни да просветят всички в тайните на природосъобразния живот :)
25.04.11
08:46
казано от junkhead на 25.04.11, 08:04:
Да си споделя ненавистта към вегетарианците, изобщо не ми пречат, ама са бойни като новопокръстени християни. Чувстват се длъжни да просветят всички в тайните на природосъобразния живот :)
А в същото време брутално и безмилостно изяждат малките чери доматчета, а после най-вулгарно ги изс*рат! :D
По темата - гледат ме странно предимно като карам колело в ранна пролет - сини кокалчета, червени очи и усмивка :D
25.04.11
10:00
казано от junkhead на 25.04.11, 08:04:
И аз имам едно такова същество в работата, което проповядва ветарианството :D
Май ще стигнеме за радикалното заключение - “Вегетарианките на стават за ч*кане” :D
25.04.11
12:03
Нали знаеш,че може да изкараш селянина от село,ама селото от селянина никога...
Мен ме гледат странно заради начина, по който изглеждам....иначе за храната всички са наясно, че би трябвало да спазвам някакъв режим и ме разпитват за това. Понякога се налага да давам подвеждаща информация, защото не ми вярват като кажа, че не спазвам никакъв...
Но и да спазвах - както съм го правила - винаги гледам да не бия на очи.
В интерес на истината повечето проявяват разбиране.
Не съм под лупата на обществената критика в никакъв случай.