25.04.11
11:50
Здравейте! От доста време не съм имал проблеми като цяло, но напоследък се сблъсквам със следното: Дефекирам по 2 пъти на ден, като нормалното при мен е 1 път на ден. Повод за притеснение е, защото смятам, че не усвоявам всичко нормално и голяма част заминават. Спрял съм да се тъпча и от около 2 месеца поддържам 80кг на 178см ( чистя малко мазно за сметка на мм и така стоя 80 ) и многото храна не е отговор на въпроса. Пия мултивитамини и цинк, но за мен такова поведение на храносмилателната ми система е знак за “Хюстън, имаме проблем!”
Толкова с драмата, сега въпросите ми: Какво мога да взимам за по-добро усвояване на веществата и има ли смисъл да взема нещо за подобряване на перисталтиката? Бях чел за семена от живовляк. Идеи?
25.04.11
11:54
A може би е признак на забързване на метаблизма?
Когато съм на НВД,съчетано със овес и ОСОБЕНО 100 грама зародиш дневно тропкам по 3-4 пъти
Това нещо зависи от хранителния ти режим,прием на фибри,и тнт и тнт.
И далеч не е признак на неусвояване....всичко това разбира се ако нямаш стомашно чревно заболяване ,като типичния колит примерно
Радвай се , че ходиш 2 пъти!
Аз ходя на по 3-4 дена до тоалетна за голяма нужда...много гадно така!
От малък съм така,незнам що...
казано от Иван Манолов на 25.04.11, 12:25:
Радвай се , че ходиш 2 пъти!
Аз ходя на по 3-4 дена до тоалетна за голяма нужда...много гадно така!
От малък съм така,незнам що...
И аз съм така.Според мен е индивидуано за всеки.
25.04.11
13:29
и аз се бях стреснал щото по 3-4 пъти на ден.. :D
казано от Дидо.бб на 25.04.11, 11:50:
Повод за притеснение е, защото смятам, че не усвоявам всичко нормално и голяма част заминават.
Не виждам как това може да е повод за притеснение, дори да е така (макар че се съмнявам да е точно от това) - щом си заминава, а не стои там би трябвало всичко да е наред.
2 пъти на ден ходене до тоалетната е последното нещо, от което бих се притеснявал (така де, дори да не ходех по 3 :D ).
25.04.11
17:18
Според мен това е много хубаво и означава, че ти се е забързал метаболизма. Повод за притеснение трябва да имаш, когато ходиш рядко по голяма нужда, а не обратното :)
п.с. @Иван Манолов, според мен не е нормално да ходиш веднъж на 3-4 дена и определено трябва да вземеш някакви мерки.
Хах, така ме подсещате за неписаният закон, че лошото за един е добро според друг. Зависи през чия призма са пречупени нещата ;). Наистина, хората, които споделиха, че ходят през 3-4 дни трябва да направят нещо по въпроса.
Въпреки всичко, ако някой се сети за нещо, помагащо за по-добро усвояване на хранителните вещества нека сподели.
25.04.11
17:39
За по-добро усвояване на хранителните вещества аз се сещам за ензими(като хранителна добавка). Има доста разнообразие, избери си някакви, които ти допадат като състав, цена и т.н. и ги пробвай :) Ако не искаш да използваш хранителни добавки просто гледай да хапваш повече сурови зеленчуци и плодове (но внимавай с фруктозата).