Съвет за протеин

26.04.11
19:01

Здравейте,

Тренирам от около година и спазвам стриктен режим (доколкото мога, студент съм) - ходя по 4 пъти на седмица на фитнес и отделно ритам 2 пъти (в най-лошия случай ходя 3 пъти и ритам 1). Забелязавам сериозен напредък на гърдите, гърба, рамото, и на крака (поприцнип те са ми най-силни), но при ръцете нещатата стоят по-различно. Бицепса ми специално почти няма напредък в последните 4-5 месеца, а трицепсът има много лек напредък. Предмишницата си е ОК. Започнах в последните 2 месеца да тренирам по 2 пъти в седмицата ръцете си (заедно с гръб/трицепс и гърди/бицепс и петък отделно)
До сега не съм пил никакви протеини или взимал добавки. Режимът ми на хранене включва - риба, ориз, пиле, яйца, мляко и т.н. и почти никаква мазнина.

Въпросът ми е следният - дали да взема някакъв протеин с още нещо? Преди си спомням един приятел ме посъветва BCAA (hot blood) и протеин (напрк. muscle tech или universal). Не съм много запознат с протеини и т.н. затова искам да попитам тук в МОЯ конкретен случаи кое е най-добро. За инфо - 183-4 и тежа 81-2 кг - 19г.

Темата беше редактирана от Alexander Georgiev на 26.04.11 19:05.

Протеин си вземи един суроватъчен и си ок. Ако избираш фирма за добавките според мен нека да е Scitec. :)
BCAA и хот блууд са две различни(или поне още не съм срещал БЦАА хот блууд)
Едното е азотен буустер (хот блууд),а БЦАА - аминокиселини.

26.04.11
19:25

Започни с протеин - после чети, интересувай се и тогава пазарувай още ако решиш, че има смисъл.
Протеин - марки много - Optimum, Gaspari, Universal, MuscleTech (малко надути цени имат последните :) ).

26.04.11
21:02

Съвет от мен - тренирай ръцете (разбирай бицепс и трицепс) веднъж седмично с не повече от 3 упражнения (за група)

26.04.11
21:22

Благодаря много на отзовалите се.

Колкото до ръцете в началото ги тренирах така, с повече маса и по-малко повторения (10,8,6), а сега пробвам да ги тренирам по 2 пъти в седмциата. Дори последната седмица реших коренно да променя и да правя с по малко маса и повече повторения, защото наистина не виждам ефект.

Колкото до протеините - просто ме интересува кой е качествен, за цената ще го обмисля.

Предполагам е моя грешката за БЦАА, просто си спомням, че трябваше него да взимам и някакъв протеин.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1