26.04.11
22:56
здравейте,преди около месец започнах да тренирам по следната програма:
понеделник-гърди,предно и средно рамо,корем
вторник-гръб,трапец
сряда-почивка
четвъртак-бицепс,трицепс,предмишница,корем
петък-крака
Та вапроса ми е дали е нормално след всяка тренировка на другия ден да имам мускулна треска,защото при предишната ми програма един мускул се тренираше 2 пъти в седмицата но нямах мускулна треска.Отначало си помислих айде нова е програмката първата 1 седмица ще има треска но вече 1 месец така
Темата беше редактирана от Димитър Михайлов на 27.04.11 08:17.
26.04.11
23:15
вкарай задното рамо при гърба и трапеца,а относно мускулната треска...нищо ти няма :)
Радвай се, че имаш мускулна треска. Това значи, че си тренирал здраво. Лично аз ако на следващия ден от това дали мускулната ми треска е голяма или малка, определям как съм тренирал предния ден и дали трябва да промена нещо. Бях чел, че дори културистите като Ronnie Coleman, Jay Cutler .... имали мускулна треска след тренировка. Смятай :)
Ако тернираш един пьт седмично всеки мускул и цял живот да тренираш винаги ще имаш треска.Тенираи по често и треска няма да има,
27.04.11
09:24
Попринцип е възможно. Както намекнаха по-горе, значи натоварването всяка седмица и всяка тренировка е достатъчно като стимул, за да предизвика онез така желани мускулни микроразкъсвания. А съществува и варианта, за който vatman спомена, да оставяш прекалено много почивка на мускула и той да се деадаптира. Така всяко натоварване му се вижда прекалено голямо.
Ако пък изпълняваш бавно ексцентричната част от упражненията, това със сигурност води до мускулна треска. Повечето хора ги изпълняват така, сякаш това не е част от движението, а именно тази част причинява най-тежките мускулни трески. :)
Да не забравяме и варианта с кофти възстановяване. :)
Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 27.04.11 09:25.
Само да кажа, че даже и да нямаш МТ, не значи че не си направил добра тренировка... (Аз имам МТ, след почти всяка тренировка)