Клекове + хранителен режим

26.04.11
23:37

Здравейте, на 14 съм, 168 см. висок, 60 кила близо ( 59-60 ) както казах преди 2 - 3 дни. Тренирам последният сплит :
Понеделник : Гърди, Трицепс
Сряда : Гръб, Бицепс
Петък : Рамо, трапец и крака
.. Проблем ли ще е ако правя клекове понеделник и петък, а не само петък, защото искам да натрупам повече маса в краката. Също така видях, че сте сглобили един хранителен режим за качване на мускулна маса на ( sinan ibrqm ), та може ли да го използвам, и нали този режим е един и същ за всеки ден ?

Темата беше редактирана от DEADLIFT на 26.04.11 23:39.

27.04.11
00:35

Няма смисал да тренираш крака в петак и понеделник. Краката са най - голямата мускулна група и им трябва повече време за възстановяване, освен това след гърдите и трицепса няма да имаш сила да направиш качествена тренировка за крака. Тренирай си ги в петак както си ти е по програма, прави клек, лег преса, хакен-клек, бедрено разгъване ........ и ще натрупаш маса в краката ;)

27.04.11
00:44

Мерси много за бързия отговор ! Бедрата са ми доста мускулести, но тънки, странно .. сигурно, защото съм тренирал 2 години футбол ?! А и аз питах, дали е възможно в понеделник да правя само клек, а петък да си направя пълната тренировка за краката.

27.04.11
00:57

Ами според мен няма смисъл в понеделник да правиш само клек, защото ти като си направиш келка кръвта ще ти е навлязла в краката и вместо да я поддържаш там като почнеш с другите упражнения ( лег преса, хакен-клек ... ) , ти ще спреш и кръвта ти ще падне и само дето си се мъчил с тоя клек, а целта е да навлиза повече кръв в мускулите. Според мен няма смисъл. Само ще изморяваш допълнително краката. Като се тренират крака след тренировката трябва едвам да можеш да ходиш. Така, че според меня няма смисъл да правиш само клек в понеделник ;) Аз така мисля, но нека да видим и другите какво ще кажат.

27.04.11
01:08

Целта на тренировките не е да влиза кръв в мускула.
Не е проблем да ги тренираш два пъти седмично, въпроса е как да ги тренираш и колко. Освен това, за твоето ниво сплит с тренировка веднъж седмично за мускулна група не мисля че е най-оптималното. Мина ли вече програмите за начинаещи? ;)

27.04.11
01:27

Ейй аман от специалисти бе :X Абе Петко К как ще не е целта на тренировката да навлиза повече кръв в мускула ? Точно това е целта. Докато правиш упражненята трябва да се стараеш да ги правш с подходящо, с подходящи килограми и подходящи повторения, за да може да навлиза повече кръв в мускула. Така се стимулира разтежа на мускула. А ако ти докато тренираш не се стараеш да вкарваш повече кръв в мускула, значи по добре неходи в залата.

Мнението беше редактирано от cchapo на 27.04.11 01:32.

27.04.11
09:01

Еми хубаво, щом това е целта, помпай си кръв в мускула. Иначе, растежа се стимулира по друг начин, но понеже не съм специалист като теб, няма значение какво мисля.

27.04.11
09:14

Еми добре кажи ми каква е целта на тренировката ? Да помпаш лежанка сас по 3-4 повторения и да не усещаш нищо ли ? Кажи ми ?

cchapo ти говориш за определен метод наречен “флашинг”. Ето и статията по въпроса - http://www.bb-team.org/articles/3453_flashing-ili-metodika-na-zalivaneto#axzz1KdtPvDM9 .

Кофтито в случая е, че това е метод за напреднали, което означава за хора с мноооого дълъг стаж в залата, които също най-вероятно се занимават професионално с нещата, а ти виж на кой обясняваш - на човек тепърва прохождащ в залата. Отделно, че като гледам и ти не си напълно наясно с метода. Както и да е... аз съм съгласен с Петко К. И за мен този метод е малко въздух под налягане и бих залагал на други много по-добре изпитани методи. А вече като привършат и те и спрат да дават резултати ще се насоча към методи за напреднали.

ПС: А кръвта и без да желаеш отива в мускула. Напълно естествено е. И това не е основата на тренировката.

Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 27.04.11 09:37.

27.04.11
10:15

Абе да бе кръвта и без това си отива в мускулите, но аз това искам да обесня на Петко К, че по време на трнировката трябва да чувстваш мускулите си напомпани и направо парещи (изключвам трибойците, защото там се тренира за сила а не за изграждане на мускули). То напомпването на мускула означава, че много кръв навлиза в него. То по принцип си навлиза кръв в мускула, но в залата примерно като правиж лежанка така стимулираш да навлиза повече кръв в гърдите. Сега се надявам да сте ме разбрали ;)

27.04.11
13:48

Относно метода на “флашинг” аз съм го изпробвал върху себе си и е доста добре не е само за сериозно напреднали става и за по начинаещи,там номера е да навлезе колкото се може повече кръв в мускула и то не да го помпаш с много повторения ами да тренираш интензивно по 30 сек почивки между сериите по този начин ако пиеш продукт като Size on навлизат хранителни вещества в мускула и по този начин се стимулира нарастване.Кофтито пи начинаещите е че нямат толкова физическа издръжливост да тренират така интензивно и се получава много бърза умора и претрениране.

А колкото до въпроса на автора на темата.Според мен най-добре в твоя случай е да направиш тренировките на горна и долна част и то на А(горна)А(долна) и Б(горна)Б(долна) по този начин да правиш крака 2 пъти седмично :)

27.04.11
17:35

казано от Филип Буцев на 27.04.11, 13:48:

Относно метода на “флашинг” аз съм го изпробвал върху себе си и е доста добре не е само за сериозно напреднали става и за по начинаещи,там номера е да навлезе колкото се може повече кръв в мускула и то не да го помпаш с много повторения ами да тренираш интензивно по 30 сек почивки между сериите по този начин ако пиеш продукт като Size on навлизат хранителни вещества в мускула и по този начин се стимулира нарастване.Кофтито пи начинаещите е че нямат толкова физическа издръжливост да тренират така интензивно и се получава много бърза умора и претрениране.

А колкото до въпроса на автора на темата.Според мен най-добре в твоя случай е да направиш тренировките на горна и долна част и то на А(горна)А(долна) и Б(горна)Б(долна) по този начин да правиш крака 2 пъти седмично :)

Ако щеш вярвай, нищо не разбрах от това :
- А(горна)А(долна) и Б(горна)Б(долна)
Тогава ми се променя сплита ли, какво, как ще стане ?

А относно до Петко К. :
Първия месец тренираме по една програма за начинаещи, а втория, по друга за начинаещи.

Всъщност нищо не ми казахте за хранителната диета. Всеки ден ли трябва да я спазвам, че гледам е една и съща за всеки ден, явно :) ?! И колко време трябва да я спазвам ?

27.04.11
17:47

А - горна част на тялото. Б - долна част на тялото (крака).
Относно хранителния режим - спазва се всеки ден, до края на живота ти ;) Разбира се, не е задължително а и възможно да се яде едно и също всеки ден и в точно определен час. Именно затова не можеш да вземеш чужд режим и да го ползваш на готово, просто няма да стане.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1