27.04.11
14:58
Добър ден! От няколко дена при движение на дясната ми ръка усещам прищракване в областта на гърдите, малко по в дясно от врата, около ключицата. Вчера се появи и лека болка в гърба, пак в дясно около лопатката. Изчетох доста неща за подобни болки, но всички бяха за силни болки и доста фрапиращи диагнози. Ще съм много благодарен, ако получа съвет от някой малко по информиран от мен по темата.
ПС : Тренирам основно с собствена тежест (лостове), на 18 години съм.
27.04.11
15:03
Как тренираш ? Колко пъти в седмицата ? Какви упражнения ? Може да си претоварил.. за това най-добре си отпочини няколко дена, докато отшуми болката.
27.04.11
15:14
казано от Ачо на 27.04.11, 15:03:
Как тренираш ? Колко пъти в седмицата ? Какви упражнения ? Може да си претоварил.. за това най-добре си отпочини няколко дена, докато отшуми болката.
Благодаря за бързия отговор!
В последно време тренировките ми са доста монотонни, набирания (10 на серия) с различни захвати, кофички (10 на серия) и това са упражненията, които натоварват ръцете, гърдите и гърба ми като цяло. Тренирам през ден, като стигам до 5 тренировки дневно (2 задължително за корем). Ако времето е лошо тренирам с малко тежести във вкъщи (10-20 кг + лост).
ПС: Броят на сериите зависи от кондицията в която съм. В повечето случай не се прибирам докато не видя, че немога да направя 2 набирания.
27.04.11
15:31
Добре правиш, ама така може и да претренираш и да се стигнат до контузии. Като мъчиш тялото ти до последно да направи по 2 набирания или 2-3 кофи, ЦНС е на предела си и не е добре за теб така ;)
27.04.11
15:44
казано от Ачо на 27.04.11, 15:31:
Добре правиш, ама така може и да претренираш и да се стигнат до контузии. Като мъчиш тялото ти до последно да направи по 2 набирания или 2-3 кофи, ЦНС е на предела си и не е добре за теб така ;)
Замислих се над коментара ти и предполагам, че прекалявам с тренировките. Благодаря за отделеното време, ще се разтърся във форума за някоя програма или ще си направя сегашните тренировки по-леки, но като за начало ще си дам почивка до края на седмицата.