27.04.11
16:30
Здравейте!
Искам препоръки за някаква(някои) добавки за енергия,сила,тонус или както искате така го наречете.Тренирам по 4 пъти в седмицата в момента,но може и да ги намаля на 3 заради естеството на работата ми.Карам почти само нощни смени...по 5-6 една след друга,после почивам 2 дни и така.Зимата почивах и тренировките вървяха идеално....тонус,сила,маса - всичко си имаше :)
От 1 месец насам обаче(след като започнах отново работа) забелязвам постепенно отслабване на мускулите - разбирайте вдигам по-малко килограми.Естествено и режима ми се обърна тотално,да не говорим,че и храненията съм ги намалил сигурно двойно :( .Нямам за цел да качвам още килограми,но поне искам да запазя текущите,като същевременно искам и да имам енергия и желание за тренировка :) Ам....друго - на 22 съм,174 висок,72-73 килограма,ако има някакво значение.Досега не съм взимал добавки.
Едно въпросче извън темата - как се мери гръдна обиколка - в нормално(отпуснато) състояние,поемаш въздух и мериш,поемаш въздух стягаш гърди и гръб лиииии ?Как? :)
Благодаря предварително! :)
Темата беше редактирана от Юлиян Тодоров на 27.04.11 16:32.
27.04.11
16:50
Стратегията, която си възприел, е доста погрешна и обречена на провал. Не се опитвай да компенсираш лошия хранителен режим с добавки - нито е разумно, нито е ефективно, а не е и изгодно. На пазара се предлагат достатъчно енергетици, но те няма да ти решат трайно проблема. Насочи усилията си към оптимизиране на храненето и си осигури възможно най-ефективно възстановяване - от това имаш нужда.
27.04.11
16:58
казано от Кольо Пияндето на 27.04.11, 16:50:
Стратегията, която си възприел, е доста погрешна и обречена на провал. Не се опитвай да компенсираш лошия хранителен режим с добавки - нито е разумно, нито е ефективно, а не е и изгодно. На пазара се предлагат достатъчно енергетици, но те няма да ти решат трайно проблема. Насочи усилията си към оптимизиране на храненето и си осигури възможно най-ефективно възстановяване - от това имаш нужда.
Това имах предвид....че няма как да си оптимизирам режима,днес съм от 8 вечерта на работа,утре от 12 вечерта,на по-следващия ден пак от 8….другата седмица от 8 сутринта.Ти можеш ли да си вкараш режим като всяка седмица си различни смени ? Искам нещо,което поне да ми дава тонус.За режим при този вид работа не може и да се говори....естествено гледам да хапвам поне 3-4 пъти на ден,но е недостатъчно предвид нуждите ми като цяло...
27.04.11
17:14
Аз лесно мога да ти препоръчам енергетик. До къде, обаче, ще стигнеш с него? Той ще ти дава енергия, а ти ще държиш организма си в недостиг заради лошото хранене. Резултатите ще са временни и краткотрайни. Защо? Няма как тялото да задържи едно добро физическо ниво и количество мускулатура, ако няма горивото, градивните елементи и възможността (времето) да го направи. Освен това като вземем предвид натоварения ти работен ден (и нощ), приемането на енергетик, който да държи нервната ти система “на нокти” не е добра идея (няма да обяснявам защо, надявам се, че е ясно).
Какво ти предлагам:
- осигури си достатъчно количество качествена храна, за да се храниш по време на работа. Да - ще трябва да отделиш време, за да я приготвиш и след това ще трябва да си я носиш на работното място. Според мен си струва, обаче.
- постарай се да се наспиваш качествено.
- намали тренировките до не повече от 3 пъти седмично, прецени обема и интензивността им адекватно на храненето и възстановяването, които можеш да подсигуриш.
Няма как при твоето работно време да се спазва режим без много старание. Това ми е ясно. И все пак - имаш ли желание или не? Аз просто не смятам, че енергетик като хранителна добавка е онова, което е добро за теб в случая. Ако някой е на различно мнение, нека ти препоръча енергетик.
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 27.04.11 17:15.
27.04.11
17:19
казано от Кольо Пияндето на 27.04.11, 17:14:
Аз лесно мога да ти препоръчам енергетик. До къде, обаче, ще стигнеш с него? Той ще ти дава енергия, а ти ще държиш организма си в недостиг заради лошото хранене. Резултатите ще са временни и краткотрайни. Защо? Няма как тялото да задържи едно добро физическо ниво и количество мускулатура, ако няма горивото, градивните елементи и възможността (времето) да го направи. Освен това като вземем предвид натоварения ти работен ден (и нощ), приемането на енергетик, който да държи нервната ти система “на нокти” не е добра идея (няма да обяснявам защо, надявам се, че е ясно).
Какво ти предлагам:
- осигури си достатъчно количество качествена храна, за да се храниш по време на работа. Да - ще трябва да отделиш време, за да я приготвиш и след това ще трябва да си я носиш на работното място. Според мен си струва, обаче.
- постарай се да се наспиваш качествено.
- намали тренировките до не повече от 3 пъти седмично, прецени обема и интензивността им адекватно на храненето и възстановяването, които можеш да подсигуриш.Няма как при твоето работно време да се спазва режим без много старание. Това ми е ясно. И все пак - имаш ли желание или не? Аз просто не смятам, че енергетик като хранителна добавка е онова, което е добро за теб в случая. Ако някой е на различно мнение, нека ти препоръча енергетик.
Прав си!Наистина смятам да започна да си нося храна на работното място....не че не ни хранят,но по-добре сам да си избирам храна май...там не мога да си избирам какво да ям :) Не зная дали ми трябва енергетик точно....не разбирам от добавки.Искам нещо,което да подхранва малко или много мускулите ми,сиреч не като отида на тренировка и още след 1-вото упражнение да ме мързи вече и да не ми се тренира.Мисля си за креатин, но .. нека по-разбиращ някой да ме посъветва .