Диета + Упражнения

27.04.11
11:58

Здравейте колеги , тук съм , за да се консултирам с вас с една изготвена от мен и за мен програма за сваляне на излишни мазнинки.
На 16 години съм , 173см , 76кг. Няма да си крия , че съм малко тлъстичак особенно корема и отстрани . Целта ми е да сваля тези излишни килограми , че е наистина срамно млад човек да има излишни мазнотии. Изготвил съм си една програма , но исках да се консултирам с някой който , чат пат , разбира работите.
Хранителния режим който искам да спазвам е следния:
Закусна 8:00 -9:00 - някакви пюренца (картофени , доматени и т.н)
Обяд 12:00-13:00 - някаква салатка или плодове (маруля , зеле/ банан , ябълка )
Следобедно 15:00 -15:30 - накякво месце (заешко , пилешко и т.н)
Вечеря 19:00 - 20:00 - кисело мляко + някакъв плод
Към тази диета , мисля да съчетая малко упражнения . Коремни преси , лицеви опори , серийки с щанга (около 25кг),набирания на  лост , клякания , кросчета , а също така има огромен двор който мисля да изчистя и да няма грам тревичка :D . Целта ми не е , да стана супер мускулест звяр , а просто да премахна излишните мазнини , и да си стегна тялото . Ако има нещо за коригиране в замисала ми , моля коригирайте  , че да не поставя здравето си под риск.

Темата беше редактирана от kaloqn popov на 27.04.11 12:01.

С това хранене ще премахнеш излишните си мускули и излишното си здраве много преди да изчезнат излишните ти мазнини.
Прочете малко из форума, особенос статията за диети за начинаещи ;)

27.04.11
13:32

Подкрепям колегата Oranje с 2 ръце и 2 крака така ще направиш всичко друго но няма да свалиш и грам мазнина,вместо да разпитваш из форума за конкретен хранителен режим в сайта има доста хубави статии за различните хранителни режими и това как да ги съставим и какви храни да включват

27.04.11
15:45

Рецептата е друга - белтъчините е добре да преобладават, т.е. меса, яйца, риби, млечни продукти, а въглехидратите да се понамалят. Мазнините може да се поддържат за да ти дават енергия. Кардиото е повече от препоръчително :) Чети и използвай търсачката.

http://www.bb-team.org/articles/1466_mini-gid-za-dietite-pri-novatsi#axzz1KdtPvDM9
http://www.bb-team.org/articles/1463_mini-gid-za-trenirovkite-pri-novatsi#axzz1KdtPvDM9
http://www.bb-team.org/forums/viewthread/49742
http://www.bb-team.org/forums/viewthread/51874

След прочитането им пробвай пак да си направиш меню и тренировъчна програма и се върни да го обсъдим ;)

Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 27.04.11 17:35.

27.04.11
20:41

като ти гледам мерките, нямаш нужда от диета, ами само от повечко спорт. там натисни! и се вслушай в колегата дето тие обяснил за белтъчините>

27.04.11
21:27

Пич Oranje е прав.Според мен трябва да ядеш повече месо яйца кафяв ориз плодове зеленчуци.Така няма да навредиш на здравето си и на мускулите си ;)

08.05.11
12:02

Здравейте отново , малко късно пиша , но сега имам възможност . Вече 1 седмица спазвам диета или не точно диета но спазвам някакъв режим .
Сутрин кисело мляко 2% с 1банан
Обяд - месо (заешко , пилешко редувам ги.)
След обяд плод - ябълка , мандирини и т.н )
Вечеря - Постна супа , маслинки , сирене , кашкавал
Гледам и друго изчислявах колко калории трябва да приемам и за сегашното ми половежение се падат по 2800к. .Гледам на ден максимум да приемам 2000 . Вече 4 - ти ден не ям хляб и направо се побърквам , за това днеска мисля да си взема типов или ръжен.
Сутрин бягам на гладно , упражнията са същите от 1 - вия ми  пост който публикувах . И сега може и да си внушавам , но корема ми вече като че ли спадна , в смисал че не е издут абе има минимална промяна .

08.05.11
17:40

Добре, а защо направо не отскочиш на РБД, или аз греша с нещо ?

08.05.11
20:17

казано от kaloqn popov на 08.05.11, 12:02:

Здравейте отново , малко късно пиша , но сега имам възможност . Вече 1 седмица спазвам диета или не точно диета но спазвам някакъв режим .
Гледам и друго изчислявах колко калории трябва да приемам и за сегашното ми половежение се падат по 2800к. .Гледам на ден максимум да приемам 2000 . Вече 4 - ти ден не ям хляб и направо се побърквам , за това днеска мисля да си взема типов или ръжен.
Сутрин бягам на гладно , упражнията са същите от 1 - вия ми  пост който публикувах . И сега може и да си внушавам , но корема ми вече като че ли спадна , в смисал че не е издут абе има минимална промяна .

Виж са от началото корема ще ти спадне но с това хранене гориш мускул ,това е лошо ,наблягай повече на протеините и яж и след вечерята поне още 2 пъти и гледай да няма сами въглехидрати винаги трябва съотношението да е поне 1.5:1 протеин : въглехидрат

08.05.11
22:11

казано от Филип Буцев на 08.05.11, 20:17:

казано от kaloqn popov на 08.05.11, 12:02:

Виж са от началото корема ще ти спадне но с това хранене гориш мускул ,това е лошо ,наблягай повече на протеините и яж и след вечерята поне още 2 пъти и гледай да няма сами въглехидрати винаги трябва съотношението да е поне 1.5:1 протеин : въглехидрат

След поста ти се разтършувах малко , за да видя кои храни са богати на протеини . Леща , боб , ядки (фъстъци ,слъчоглед и др.) , мляко , яйца , риба , ориз . От растителни храни Банан , гъби , кашу , киви , лимон и много други .
Сутрин ще закусвам с - Прясно мляко , боб илии леща , макарони с мляко
Обяд - Ориз , Бъркани яйца или на очи  , боб или леща зависи какво съм закусвал , може и макарони с мляко
След обедно - плодове богати на протеин ,киви портокали мандарини , лимон и т.н
Вечеря отново боб или леща според зависи .
След вечеря ,  ще чопля слънчоглед или ще си рупам фъстъчки или друг вид бадеми може и прасковени ядки . Ако и това не е подходящ режим , моля някой да ми изгови такъв защото започвам да откачам o_O

Мнението беше редактирано от kaloqn popov на 08.05.11 22:13.

09.05.11
01:16

Май са забравил най-важния източник на протеин - месото ;)

Ако ти е толкова трудно, ето ти примерна схема как да се храниш:

Сутрин - яйца, овесени ядки с кисело мляко, плодове
Обяд - пържола със салата (примерно зеленчуци+сирене+зехтин), плод
Следобяд - пак яйца или в краен случай сурови ядки+кисело мляко
Вечеря - пържола със салата
След вечеря  (преди лягане) - протеин или извара

Количествата са според нуждите ти. Храни се така 2-3 седмици и според резултата намали или увеличи количествата, без да променяш коренно състава на храната.

09.05.11
14:29

казано от Петко К на 09.05.11, 01:16:

Количествата са според нуждите ти. Храни се така 2-3 седмици и според резултата намали или увеличи количествата, без да променяш коренно състава на храната.

Окейче. А нали не бърка като изпълнявам твоята , да я съчетавам с моята , като сменям пържолата с ориз или друго от моите , заащото всеки ден пържоли да ям , малко трудно :D , дохода ми е 20-30лв  на седмица  . След месец , два ще пиша , за да съобщя какъв е ефекта.

Мнението беше редактирано от kaloqn popov на 09.05.11 14:30.

09.05.11
19:01

казано от kaloqn popov на 09.05.11, 14:29:

казано от Петко К на 09.05.11, 01:16:

Окейче. А нали не бърка като изпълнявам твоята , да я съчетавам с моята , като сменям пържолата с ориз или друго от моите , заащото всеки ден пържоли да ям , малко трудно :D , дохода ми е 20-30лв  на седмица  . След месец , два ще пиша , за да съобщя какъв е ефекта.

... Как вместо пържола ориз бре то тва са две абсолютно противоположни неща ... не става така или ядеш като хората или отслабване нема

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1