13.04.11
07:51
Комплексът:
Максимален брой рундове и повторения за 10 минути от:
60 х бърпи срещу щанга
30 х клек с щангата над главата
10 х силово на халки
Тежестта на щангата е:
Мъже и ветерани в категориите 45г-49г, 50г-54г: 120lbs / 55кг
Ветерани в категориите 55г-59г, 60+г: 110lbs / 50кг
Жени и ветеранки в категорията 45г-54: 90lbs / 40кг
Ветеранки в категориите 55г-59г, 60+г: 75lbs / 35кг
Ето видео с инструкциите за комплекса.
Резултати от комплекса на топ кросфитъри:
Cherie Chan: 0 рунда + 5 силови (90lbs / 40кг, 95 повторения общо)
Rory McKernan: 0 рунда + 4 силови (94 повторения).
19.04.11
11:10
Здравейте,
Опитах се да направя комплекса. Резултат: 60 бърпета и 18 клека.
Впечатления:
Бърпета- ми беше неудобен,правя го за пръв път и не го чувствах мой :) Има осезаема разлика със стандартния,
това обръщане те обърква и накъсва ритъма,не случайно е избран в квалификацията.
OHS - в нормална тренировка 55 кг. не биха представлявали трудно достижима бройка,но тук след предходното движение са много трудни. Беше ми тежко в началото докато координирам тялото , ясно се вижда и на филма.
Общо впечатление: труден комплекс, Вик беше прав, че може и да не се стигне до Силови .......
Лично за мен: Надцених се и Подцених комплекса. Принципно бърпетите са ми силни и си падам по комплекси в които са включени,но тази комбинация е размазваща. Започвам да работя по-новият вариант, може би до месец ще пусна поправителен където ще гоня изкарването на 11.4 докрай независимо от времето. Виждам,че трябва да наблягам и на техниката на OHS, Важна е :) И най-вече ако предният ден ми е бил за почивка по график да не се правя на мъж и да ходя да тренирам :)
П.С. Благодаря на Orange за моралната подкрепа
Видео : Срам не Срам ще го пусна :) http://www.youtube.com/watch?v=8IMzCEY1NzE
казано от ISB на 19.04.11, 11:10:
Здравейте,
Опитах се да направя комплекса. Резултат: 60 бърпета и 18 клека.
...
Поздравления, Иво!
Изглеждаш доста здрав, а и техниката на клековете не е толкова лоша, колкото я описваш, само малко дълбочина липсваше на някои. Вероятно щеше да събереш повече повторения, ако правеше примерно по 3 OHS и по-малки почивки между тях, но това са само предположения.
Гледам, че нямаше лост или халки наблизо - ако ги беше свършил клековете навреме, как щеше да продължиш комплекса ;) ?
19.04.11
12:49
казано от Vic на 19.04.11, 12:45:
... а и техниката на клековете не е толкова лоша, колкото я описваш, само малко дълбочина липсваше на някои...
Гледам, че нямаше лост или халки наблизо - ако ги беше свършил клековете навреме, как щеше да продължиш комплекса ;) ?
Халките висяха зад камерата самотни като нещастно влюбен под прозореца на любимата. А клековете му бяха всичко по стандарта, макар наистина отпред да не изглежда така.
Мнението беше редактирано от Юлиян Тодоров на 19.04.11 12:49.
Браво, Иво! Комбинацията е чудовищна и няма нищо общо, като да си започнеш клековете спокоен, с спокойно дишане и пр... Обратното би било значително по-лесно, според мен. Стискаме палци за 2рия опит!
19.04.11
16:51
Най-интересното е, че докато правиш движението ти се струва, че всичко е ОК, а като се гледаш отстрани се оказва нещо съвсем различно :) Прав си Вик, може би трябваше , като гледам клиповете на елитните за 11.4 не видях някой да пуска серия от повече от 7 повторения. За поправката ще се подготвя мноого сериозно.
погледни как лоста те мачка на овърхед-а...държиш я на рамене, без никакъв трапец, никакво заключване...просто си я осатвил да виси над теб...много ясно,че ще натежи и ще ти изгорят раменете...
иначе евала за опита...скоро ще пробвам и аз...
20.04.11
07:27
погледни как лоста те мачка на овърхед-а...държиш я на рамене, без никакъв трапец, никакво заключване...просто си я осатвил да виси над теб...много ясно,че ще натежи и ще ти изгорят раменете...
иначе евала за опита...скоро ще пробвам и аз...
ИИх бре Славко, като мойта даскалица от училище си:) Прав си така е. Още работа ни чака... да му ...
Ама снощи правих OHS и напипах движението тялото го пуснах нод наклон пред щангата,така, че тя остана зад главата ми. Така беше доста по-дълбок клека и по-леко на раменете. Щангата просто си стоеше като закачена, а аз стабилизирах с корема и си кляках, кляках,кляках :)
http://www.facebook.com/#!/photo.php?fbid=1655971641376&set=t.1299645201&type=1&theater;
така също не трябва да става, но с бате Вики е малко по-различен случая...
http://www.google.bg/imgres?imgurl=http://www.projectswole.com/wp-content/uploads/2010/06/how-to-overhead-squat.jpg&imgrefurl=http://www.projectswole.com/weight-training/how-to-overhead-squat/&h=294&w=221&sz=33&tbnid=_8G2siBgDMFk0M:&tbnh=115&tbnw=86&prev;=/search?q=overhead+squat&tbm=isch&tbo=u&zoom=1&q=overhead+squat&hl=bg&usg=__QN4T3cViJ03nwWx2dPgN0jg7Blw=&sa=X&ei=tYOuTZMFx8SyBtyA_dcM&ved=0CDcQ9QEwBg
това е хубаво изпълнение...
0 рунда + 8 възлизания(на лост)....
5:42 - 60 бърпита
8:40 - 30 овърхед-а...НИКОГА, ама НИКОГА не съм клякал по-разкривен...4 серии...2х8 и 2х7
бях закачил и халките, но не бях уверен, че ще направя и един мъсъл ъп на тях....после се оказа, че пак си ги правя спокойно...
най-вероятно ще повторя....
Мнението беше редактирано от slavko на 27.04.11 22:09.