27.04.11
21:48
Здравейте, дойде време за заплануваната от мен едномесечна програма с цел намаляване на мазнините.
Засега мерките са ми : 170см. 65-67кг. Тренировъчен стаж в зала 3месеца - с цел ММ.За повече информация - дневника ми.
Програмата ще я изпълнявам от 15 Май до 15 Юни - след това започвам 5х5.
Колкото до хранителния режим - смятам да намаля въглехидратите ( хляб и сладко) и да увелича Протеина и Мазнините (масло, ядки, маслини, зехтин и т.н.).Като постепенно ще започна от 1 Май до 15 да ми свиква тялото :).
Тренировката - мисля да се състой от 2 дни(Понеделник и Петък) - високо интензивно и 1ден (Сряда) - Тренировка за цялото тяло - Клек, Тяга, Лег, Раменни преси и Гребане.
Мисля да е нещо такова:
- 1,30 мин. - средно темпо на кардио уред
- 0,30 мин, - спринт
- Пулоувър 1х15
- Раменна преса 1х15
- Лег 1х15
- Корем(вис, римско столче) 1х15
- Набирания 1х max
- Кофички 1х max
- Клек със собствено тегло 1х20
Повичките са с продължителност - от единия уред до другия - тоест почти минимални.
И това е един цикъл повтаря се 3-4 пъти - нямам представа колко ще издържа ...Като почиваката между рундовете е 4-5 мин.
Мислил съм и върху друг вариант - 2 упражнения 2мин.кардио, 2 упражнения - 2 мин. кардио, и т.н.
Какво мислите? Не съм сложил упражнения на машини - защото те са изолиращи и така няма да се натоварвам толкова много ... :)
Целта ми е да сваля 1-3 килограма.
Какъв процент от макса предлагате да изпозлвам като тежест ?
Темата беше редактирана от mitkoDimitrov на 28.04.11 19:39.
Здрасти, не съм чувала за смесване на кардио с тежести, ти ли си го измисли? Кристиан Тиби...както там му се чете името съветва да се разделят тренировките да са възможно по-често, по-кратки и по-интензивни. Така че кардиото го отдели самостоятелно. Може 5 дни седмично кардио по половин час + 3 пъти тежести, като съответно някои от дните ти се пада по 2 пъти тренировка, но това не трябва да те притеснява.
Когато беше моята трансформация, цялото ми внимание беше насочено към горене на енергия. Използвах всяка възможност да се движа, да вдигам нещо, да мърдам някакви мускули в ежедневието. Когато видех стъпала, ги бягах. Когато видех нещо тежко, се втурвах да го нося/преместя. Като видех по-високо място (бордюр например), го скачах високо с два крака няколко пъти. Все такива дребни неща, които ти забързават метаболизма много.
27.04.11
22:19
Anelia, тези неща съм ги пресметнал така да се каже :) ... - аз съм ученик - имам време - играя футбол често, ходя пеша на училище и фитнес (общо 6 километра), живея на 7мия етаж в блока - стъпалата са доста, но не трябва ли и едно по-яко натоварване за да се получи както трябва. Пък и без това искам да пробвам този метод на трениране.Не съм фен на сплит от рода на Гърди -трицепс и т.н. и след него 20 минутно кардио...
П.С. УФФ сега забелязах, че съм забравил да добавя корема в тренировките :D :D ...
Именно, аз не съм ти препоръчвала сплитове да правиш. Но просто не съм сигурна в успеха на смесване на кардио с тежести. То и самите тежести щом са с 20 повторения, пак ще има аеробна работа.
Стъпалата и другите заигравки са ОТДЕЛНО от 8-те тренировки, които ти предложих. Но след като си изчислил всичко, то няма смисъл да пиша.
28.04.11
13:58
казано от Anelia на 27.04.11, 22:38:
Именно, аз не съм ти препоръчвала сплитове да правиш. Но просто не съм сигурна в успеха на смесване на кардио с тежести. То и самите тежести щом са с 20 повторения, пак ще има аеробна работа.
Стъпалата и другите заигравки са ОТДЕЛНО от 8-те тренировки, които ти предложих. Но след като си изчислил всичко, то няма смисъл да пиша.
Ако бях изчислил нещата нямаше да питам .. :) Просто ме интересува на какво мнение сте вие. За това пускам темата 2 седмици преди да започна, за да разбера дали съм на прав път ..
Благодаря все пак ! Ще потърся информация за “Кристиан Тиби” и ще проуча неговите методи :)
28.04.11
19:05
Защо без стероиди? Защото има 3м. стаж? Защото е 94 набор? Да, но какво? Той си решава :)
Мнението беше редактирано от Калоян Цонев на 28.04.11 19:06.
28.04.11
19:17
казано от Калоян Цонев на 28.04.11, 19:05:
Защо без стероиди? Защото има 3м. стаж? Защото е 94 набор? Да, но какво? Той си решава :)
Добавих “Анаболи”, за да стане по-преглеждана темата - та аз разликата между стероиди и анаболи незнам (въобще ако има такава) :D :D ... :)
28.04.11
19:22
Тогава мога да кажа само, че си меко казано тъп :) А разликата между стероиди и анаболи е, че понятие като анаболи не съществува ;) Казва се анаболни стероиди. Айде до тук с тях.
28.04.11
19:28
казано от Калоян Цонев на 28.04.11, 19:22:
Тогава мога да кажа само, че си меко казано тъп :) А разликата между стероиди и анаболи е, че понятие като анаболи не съществува ;) Казва се анаболни стероиди. Айде до тук с тях.
Ако бях тъп нямаше да пусна темата, следователно нямаше да науча че се казва анаболни стероиди :) .... ;]
Някъде бях чел, че за да станеш умен първо трябва да си бил тъп .. :)
28.04.11
19:29
това ли ти е начина да предизивкаш интерес... малко как да кажа отчаяно ми се струва ( а и темата можеше да бъда заключена от модератор само при прочита на първата дума така, че внимавай с рекламните заглавия за напред ) ....
отностно темата: упражненията са хаотични имаш ли идея защо това упражнение си го сложил на 1во място а онова на 4то място ?! клке със собственото тегло ( wtf.. ) корема е посредата на цялата работа незнайно защо...
28.04.11
19:34
казано от m1tak1 на 28.04.11, 19:17:
Добавих “Анаболи”, за да стане по-преглеждана темата - та аз разликата между стероиди и анаболи незнам (въобще ако има такава) :D :D ... :)
Аз пък леших да те препсувам на цялата ти женска рода! Ей така щото си сложил подвеждащо заглавие и няма да ти пиша по жалката тема, а само минавам да те нахраня подобаващо!
Мнението беше редактирано от head_hunter на 28.04.11 19:35.
28.04.11
19:38
казано от kristiancho на 28.04.11, 19:29:
това ли ти е начина да предизивкаш интерес... малко как да кажа отчаяно ми се струва ( а и темата можеше да бъда заключена от модератор само при прочита на първата дума така, че внимавай с рекламните заглавия за напред ) ....
отностно темата: упражненията са хаотични имаш ли идея защо това упражнение си го сложил на 1во място а онова на 4то място ?! клке със собственото тегло ( wtf.. ) корема е посредата на цялата работа незнайно защо...
Добре - аз ли не съм разбрал или форума е за това да питаме и да ни отговарят ? Няма ли да е по-добре вместо да карате с тоя тон да обясните защо клека да е там, корема другаде и т.н. .... ?
Незнаех колко натоварен ще съм след спринта и затова сложих клека като последен - от там ми дойде .. но явно е грешно :(
28.04.11
19:42
Имаш добри цели, но не е това подходът - с “атрактивни” заглавия. Архивирам този дневник и предлагам да направиш нов такъв, без излишно окичване на темата. Хората ще ти помогнат и без ефекти.
28.04.11
19:42
спокойно никой не ти се кара... :D погледни в сайта има кръгови програми много :) няма лошо да тренираш цялото тяло в един ден... просто трябва да направиш :
1. махаш кардио и всякакви такива
2. тренираш както ти се тренира ( в случая цялото тяло в един ден дали кръгова програма ил еднодневен сплит няма значение )
3. храниш се яко при положение, че бягаш на мачове и т.н. трябва яко хранене
4. възстановяваш и растеж
5. щом видиш, че имаш прогрес в огледалото ще се амбицираш повече и повече.... ако амбицията ти не е в главата трябва да е в огледалото