Комбиниране на ВСАА със суроватка

27.04.11
11:02

Добър ден. Първо малко информация за мен - 19год, 190см, 102кг, стаж- 3.5 год. От година и половина приемам суроватъчен протеин (Голд Стандарт на Он) + казеин пак на Он преди лягане (допълнително приемам рибено масло и витамини). Наскоро ми дойде идея в главата да комбинирам суроватката с БЦАА или да променя малко приема на суроватката така че да приемам БЦАА (сутрин суроватка, преди и след тренировка Бцаа). Интересуват ме мнения дали според вас си заслужава при все че по принцип приемам по 220 - 250 грама белтък на ден и + това в голд стандарт има БЦАА. Има ли разлика между времетраенето нужно за усвояването на БЦАА в суроватката и нормалните си БЦАА и изобщо заслужава ли си от ценова гледна точка? Наясно съм че протеина първо трябва да мине през стомаха и да се разгради, но все пак във чужди форуми чета че при поемането на достатъчно протеин през деня няма много файда от БЦАА и един вид си хвърляш парите на вятъра. А ако ги комбинирам как би било най добре - 10 грама БЦАА преди и 10 след тренировка преди бързия въглехидрат и чак след това суроватка или без суроватка? Предварително да кажа че съм минал през търсачката и не намерих случай идентичен на моя а прекалено объркващи мнения на много “разбирачи”. Интересуват ме мнения предимно на хора комбинирали двата продукта. Мерси предварително и моля без спам.

Темата беше редактирана от Кольо Пияндето на 27.04.11 11:06.

27.04.11
11:38

Тук сме дискутирали точно това: http://www.bb-team.org/forums/viewthread/48758 така, че вероятно не си търсил достатъчно.

27.04.11
12:02

Аз лично не го правя,приемам отделно БСА като интра и пре продукт,и вечер преди казеина заедно с глутамин.
Някой хора твърдят че приемането им заедно забавя действието на свободните БСАА,но не и според ББ ком.... ето според тях,перфектина прием на суплементите.
Upon Rising (First Thing In The Morning):

30g Serving of Whey Protein
5g of Creatine
1 Serving of BCAAs
With Breakfast:

1 Multivitamin Tablet
5g Serving of L-Glutamine
1 tsp (or Serving) of Fish Oil
With Lunch:

1 tsp (or Serving) of Fish Oil
Before Training:

5g of Creatine
5g of L-Glutamine
Directly After Training:

5g of L-Glutamine
30g of Whey Protein
Before Bed:

30g of Whey Protein
5g of Glutamine
1 Serving of BCAAs

Отделно,и във форума,и чрез опцията попитай треньора за 250$ на час :),съм питал преди време,те твърдят че това е правилния прием

Мнението беше редактирано от Dean Petrov на 27.04.11 12:03.

27.04.11
12:38

Само дето ако сега го видят този начин на прием ще се изредят 100 поста да кажат , че глутамина не действа и че няма смисъл от него :D иначе бцаа преди и повреме на тренировка е най-удачно според мен

27.04.11
16:04

ВСАА, суроватка и глутамин (+креатин) си е класика. Пил съм ги в какви ли не комбинации и общо взето няма най-правилна такава. Ако сега си взема, бих ги пил така - преи и по време на тренировка ще пия ВСАА (примерно Purple wraath/X-tend), а веднага след тренировка - протеин + 5гр глутамин. Преди лягане пак доза глутамин - 10гр. В нетренировъчен може да караш и само на протеиновата пудра и преди лягане 10гр глутамин, но ако не пестиш, може и ВСАА да удариш примерно 2 пъти. Тези продукти трудно се предозират, така че смело :)

28.04.11
00:52

Validis - в търсачката 90 процента от темите бяха нещо подобно на “Кое да избера?”. Иначе изчетох темата и добра дискусия се е образувала.

Dean Petrov - Интересно суплементиране предлагат от бб.ком. Аз по принцип нямам голямо доверие на дистрибутори и продавачи и мисля че предлагат малко много суплементиране най малкото за да купуваме продуктите им. Във програмата интересно е че БЦАА липсват точно тогава когато според мен са най-желани а то е точно по-време-на и след тренировката. Все пак нали предимството им е по-бързото навлизане в кръвта защо точно когато са най-нужни те препоръчват суроватка.

Стоянчо -  На мен в главата ми се поради идеята за суплементиране подобно на:

Събуждане - 30 гр суроватка
Закуска + Оптимен
Обяд + рибено масло
Следобедно хранене + лъжичка фибри
Тренировка - по време на тренировката БЦАА ( в xtend има глутамин)
След-тренировка - банан 15 минути след това суроватка
Вечеря
30 гр казеин и заспиване

Не мисля, че имам нужда от глутамин най-малкото защото и 4те ми храненета са с по около 30-35 грама белтък + 100 грама пудра а и в Xtend има глутамине. Не съм фен и на креатина. В крайна сметка ще взема да пробвам може да махна суровтката от сутринта и да сложа аминокиселини вместо нея. А впрочем между Purple wrath и Xtend кое от двете би предпочел. Питам просто за личен опит да споделиш ясно ми е че всеки има различно тяло и различно мнение.

28.04.11
09:31

Xeeu3

Е нали след тренировката пиеш суроватка?За колко време мислиш се разгражда тя?Особено качествената?А и,след като цял ден си зареждал с химия,много вероятно е така и да не ти привърши гликогена по време на тренировка,много хора не приемат нищо по време на тренировка.

Както споменах,самият аз не спазвам този режим,въпреки че ми е подобен.

Относно върроса ти....собствено,това са ми интра фаворитите,аз ги редувам,пурпурно,екстенд
Трудно е да се каже кое е по добро,може би пурпурния,въпреки че от Л аргинина полза никаква няма,и по този начин ,заедно с другите аминота,7те грама чисти БСАА в екстенда са по добре от микса от 7гр в ПР

29.04.11
01:25

Dean Petrov

Аз никога не съм приемал аминокиселини никакви ( нито Бцаа нито нормални) просто имам идея да започна и се чудя дали да махна суроватката или да комбинирам суроватката с БЦАА. Също така не съм приемал нищо по време на тренировка само суроватка след. Ясно ми е че качествената суроватка се възприема сравнително бързо но така и така по принцип след тренировка взимам по лъжичка и половина мисля че би било по добре да взема само лъжичка а по време на тренировката да съм приел Бцаа-то (като гледам ЕКстенд ще е). Зареждането с химиите ми напомни на приказките на наще които впрочем възприемат протеините но нещо не харесват аминките :Д

29.04.11
10:22

Аз експериментирах с бцаа-та и в крайна сметка съм най-доволен от следнтата комбинация:
1) доза PW 20-30 мин преди тренировки + 10-15 гр бцаа-та(8:1:1 в момента) по време на тренировка
или
2) доза PW + 10 гр бцаа ги комбинирам и си ги пия докато тренирам.

В началото ми беше дискомфортно да пия нещо различно от вода по време на тренировка, но свикнах.
Пробвах различни варианти на прием, но единствено по време на тренировка ‘усещам’ бцаа-тата да работят за мен.

Поздрави.

29.04.11
10:23

казано от Xeeu3 на 29.04.11, 01:25:

Dean Petrov

Аз никога не съм приемал аминокиселини никакви ( нито Бцаа нито нормални) просто имам идея да започна и се чудя дали да махна суроватката или да комбинирам суроватката с БЦАА. Също така не съм приемал нищо по време на тренировка само суроватка след. Ясно ми е че качествената суроватка се възприема сравнително бързо но така и така по принцип след тренировка взимам по лъжичка и половина мисля че би било по добре да взема само лъжичка а по време на тренировката да съм приел Бцаа-то (като гледам ЕКстенд ще е). Зареждането с химиите ми напомни на приказките на наще които впрочем възприемат протеините но нещо не харесват аминките :Д

Трябва да ти кажа че аз преди БСА не ги признавах,и открих ползата им точно с екстенд,най вече като възтановяване,шибвайки 2 дози дневно ми позволява без проблем да бачкам,да си гледам семейството и да тренирам,понякога даже по 3,пия го вместо вода,свободно през деня,просто режима ми е доста активен

Иначе,не давай на вашите да четат за БСА в ББ ком примерно :) там преди 2-3 години се вихреше много сериозна тема от какво се правят,и някой хора дадоха доста солидни аргументи че суровината иде от китайска човешка коса,незнам дали са градки легенди но темата беше интересна,хехе

Апропо,Атомик 7 беше най добрия подобен продукт,но незнам защо и къде зачезна в БГ

Мнението беше редактирано от Dean Petrov на 29.04.11 10:28.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1