Мускулна треска на бицепсите - липсва.

28.04.11
13:37

Здравейте,доста време четох сайта преди да се регистрирам във форума и да започна да пиша.
Въпросът ми е свързан с липсата на мускулна треска на бицепсите...Знам,че това не е показател за растеж,но свикнах да имам някаква треска след 90% от тренировките,и заради това ми е неспокойно,ако ме разбирате.
Тренирам 3 пъти седмично:
Понеделник - Гръб с бицепс,Сряда - гърди с трицепс, Петък - Рамо с крака.В последно време започнах да вкарвам бицепс в петъчната тренировка,тъй като го индикирах като изоставащ.Постоянно сменям упражненията,може да се каже,че всяка седмица правя нови и различни,като редувам базови с кабели и машини,тренирам до отказ,не правя определен брой повторения!Изцеждам го зверски на тренировката,на другия ден имам само слаби наченки на мускулна треска,все едно не е работил...докато с останалите групи не е така(с тях същоправя споменатото редуване,нямам точна програма за упражнения и серии,влизам,пия си кафето докато обмислям как съм тренирал предната тренировка си съставям план за предстоящата,и действам) но почти винаги имам доста осезаема мускулна треска на всички групи.Тренирал съм общо 1.5 г с няколко прекъсвания,та имам известен опит,но бицепса имам чувството,че не върви...един приятел от залата казва,че е въпрос на внушение,но не знам...предложете нещо!Аз не знам какво да правя,освен да вкарам чийтинг друго не ми идва на ум.
Ако има значение : на 26 г съм,195 см 115 кг тренирал съм борба,там само силови и базови правихме едно време,но към фитнеса отскоро се запалих.

28.04.11
13:49

Aко това ще ви успокои колега, аз съм същата работа. Почти не знам какво е мускулна треска на бицепса. Ако тренирам кой да е друг мускул така, то на другия ден няма да мога да се разгъна. Дано някой по-компетентен обясни.

АЧ

28.04.11
14:10

И аз рядко имам мускулна треска на бицепса, но все пак за бицепс само се набирам.. Сигурно се дължи на това, че са по-малка мускулна група и сигурно по-бързо се изморяват. Чел съм тук, че за бицепс 2-3 упражнения са достатъчни по 3-4 серии.. :)

Забелязал съм, че много хора не обръщат никакво внимание на ексцентричната част от движението. Особено при тренировките за бицепс. Винаги се стремят само да вдигат тежестта, а я пускат обратно като камък без никакво съпротивление. Ексцентричната част на движението е също толкова важна както концентричната и изометричната. Счита се, че именно ексцентричната част има най-голяма заслуга и води до DOMS (мускулна треска). Пример за това винаги се дава това, че примерно не изкачването по баир, а слизането по него предизвиква мускулна треска на краката. Та...опитайте по този начин и може да се обърнат нещата.

Естествено, има и много други фактори, но на мен ми се струва, че гореописаното от мен е най-честата причина. Другото е, че бицепса е малък двуглав мускул и се възстановява много бързо. Пробвайте да не се храните след тренировка и вижте дали на другия ден ще имате треска. Ако имате - значи мускула се възстановява прекалено бързо и няма време за треска. :)

Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 28.04.11 14:24.

28.04.11
14:21

Ще го пробвам това с нехраненето.Интересно е.А иначе гледам да спазвам някакъв режим,и метаболизма ми е привикнал така,че час след тренировка съм гладен,въпреки простия въглехидрат,който съм приел веднага след нея!

KK

28.04.11
14:48

Предлагам ти следната програма:
Понеделник:
-Сгъване с прав лост 1х12 и 3х6-10
суперсерия
-На срипец за трицепс 1х12 и 2х8-12

-Сгъване с гири седнал 2х6-10
суперсерия
-пуловър с щанга
съчетан с тесен хват 1х8 и 2х6

Петък
-Сгъване с крив лост 1х12 и обратна пирамида 1х4-6, 1х6-8, 1х8-10
суперсерия
-На срипец за трицепс 1х12 и 2х8-12

-Сгъване с гири от наклон 2х6-10
суперсерия
-пуловър с щанга
съчетан с тесен хват 1х8 и 2х6

Работи с максимални тежести(читийнг) но контролирай тежеста
Успех

АЧ

28.04.11
14:54

Моя съвет е пък да работиш с тежест, която ти позволява да правиш чисти 8-10 повторения ;)

28.04.11
14:55

Конкретен съвет е трудно да се даде - основният ми е - прави промени и гледай за резултата (което и май го правиш :) ).
Други по-конкретни - дай повече почивка на бицепса, пробвай да увеличиш повторения, пускай тежестта бавно, сменяй упражнения, тежести и т.н.

28.04.11
15:01

Нямаш МТ? Добре, а самият мускул расте ли ? Защото може и да нямаш МТ, пък ако бицепса си расте..., още по-добре че не те боли

KK

28.04.11
16:17

Няма как ако си чист да не работиш с максимални тежести
за маса
Без обаче да губиш контрол над тежеста
Без болка няма успех

28.04.11
16:22

И аз имам същият проблем за съжаление!Моят съвет е да намалиш тежестите драстично и да правиш чисти повторения 8-10 трябва в края на серията да ти се иска да хвърлиш лоста и бицепсите да те болят от натоварването,съшо така лактите трябва да за залепени за тялото и леко назад на мен тези неща горе доло ми помагат и на следващият ден горе доло се чувства мускула.

KK

28.04.11
16:42

Искам да ви кажа момчета че никога
не съм вземал химия(анаболи,амино,протеин и т.н.)
мускула се нуждае от тежест за да расте
друг път няма ако тренирате на чисто

28.04.11
17:12

8-10 чисти повторения, 6-9 серий, хубава храна, растеж.. Обърни внимание на мнението на прокс

28.04.11
17:16

Ами аз това казвам,че извършвам движенията чисто,според което подбирам тежестта,и евентуално може да пусна чийтинг и да увелича тежестите за някакъв резултат(става въпрос че търся мускулна треска) а иначе растеж има,но като че ли не е като на другите мускули!И постоянно сменям упражненията.А за  маса- тя не ми трябва за този момент,115 кила съм,имам възможност що годе да хапвам хубава храна както и времето да си я приготвям,със силата и енергията съм ОК,не взимам никакви добавки.Може пък там да е ключа за палатката,но засега мисля да използвам ресурса единствено на тялото си.

Мнението беше редактирано от Jikata на 28.04.11 17:19.

28.04.11
17:51

Ами щом казваш че си расте, какво искаш тогава.... може би пък просто ти е слаба мускулна група и за това да е така :)
Но пак казвам, щом си расте, не ти трябва МТ

28.04.11
20:47

Това е нормално за бицепсите, те се натоварват сравнително трудно и бързо се възтановяват. Пробвай се да го стресираш в супер серии ;)

абе защо трябва да го мъчи мъчи тоя бицепс само и само за едната мускулна треска ?! щом има прогрес с МТ или без какво значение има ;) ...

28.04.11
21:33

Аз също нямам мускулна треска на бицепса. По време на упражненията последните повторения ме боли, а на следващият ден нямам МТ, но расте! :)

Мнението беше редактирано от Toni Ivanov на 28.04.11 21:34.

P&

29.04.11
15:07

Подкрепям ProXxX. Старай се да вдигаш щангата експлозивно, а да я връщаш в стартова позиция бавно и контролирано. Няма да е зле да НЕ използваш инерцията, ако го правиш, защото натоварването върху бицепса намалява. За тази цел трябва да използваш по-малки тежести, а не да се напъваш :)

29.04.11
18:35

казано от Krasi Krustef на 28.04.11, 16:17:

Няма как ако си чист да не работиш с максимални тежести
за маса
Без обаче да губиш контрол над тежеста

Едно от свестните мнения,тези които си мислите,че със напомпване и леко ще постигнете нещо ,само на добавки,успех!

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1