29.04.11
17:51
Има ли проблем ако тренирам 7 дни в седмицата.
1ден - гърди и рамо
2ден-гръб и трапец
3ден-бицепс трицепс
4ден-крака
5ден = 1д
6ден= 2д
7ден= 3д
Благодаря предварително и поздрави за сайта !
Темата беше редактирана от Тихомир Велев на 29.04.11 18:37.
Според мен има проблем.Така като те чета си правя извода,че си начинаещ,а с този тип трениране няма да постигнеш кой знае какви резултати...знам,че нямаш търпение да видиш промени в тялото си,всички сме били така.Тази програма е убийствена за теб,и само можеш да направиш някоя беля,която в последствие да те откаже от фитнеса завинаги.Ориентирай се към 3-дневна тенировъчна седмица(аз съм на такава,а се занимавам с тежести от 1.5 г),имай търпение!
29.04.11
18:20
Тренирам от 2 месеца,но програмата е съветвана с иструктор,който твърди,че за постигане на мускулна маса е хубаво да се тренира 2 пъти в седмицата мускулна група.Имай на предвид,че всяка сутрин закусвам пресно мляко с овесени ядки и по няколко белтъка,както и,че наблягам на плодовете,пилешкото,млечните продукти,картофите,ориза и т.н.Между другото тренирам по тази програма от тази седмица.Преди това бях на 5дневен сплит,докато ми се адаптират мускулите.Наясно съм,че хубаво тяло се постига с труд и постоянство и не бързам за никаде,просто ми доставя удоволствие да се бъхтя в залата. :)
Мнението беше редактирано от Боби Велинов на 29.04.11 18:23.
29.04.11
18:30
Мускулите растат докато почиват.Направи си сам извод. ;)
Братле я напиши цялата програма упражнения, серии и повторения. То и така ми се струва много , но ми е интересно да видя каква програма са ти сътворили.
Ако искаш пробвай да тренираш 7дни в седмицата, но после сам ще усетиш, че след 2-та или 3-та тренировка няма да имаш никакви сили. Мускулите растат докато почиват. Това не сам го измислил аз. Това, че от 2 месеца тренираш не те прави напреднал. Все още си начинаещ. Ориентирай се към тренировки 3-4 пъти в седмицата. Много ти е рано да започваш да тренираш мускулите 2 пъти в седмицата. ;)
Всъщност, начинаещите е добре да тренират 2-3 пъти седмично мускулна група, и чак като напреднат по веднъж ;)
Значи, ако толкова те кефи, може и по 14 пъти седмично да тренираш, няма проблеми. Вече дали ще има ефект от цялата работа, това е отделен въпрос.
За да тренираш 2 пъти седмично мускулните групи ти стигат 2 до 4 тренировки. С 2 месеца стаж не си за 4 дневен сплит и за всекидневни тренировки, а че си почнал директно с 5 дневен сплит изобщо няма да го коментирам. С една дума, трябва да си смениш инструктора с някой, който разбира.
29.04.11
19:08
1ден гърди рамо:
Лег 3х8
Полулег 3х8
Дъмбели от полулег 3х8
Пек-дек 3х10
Кофички 3х10
Раменна преса 3х8
Повдигане на дъмбели встрани 3х8
Трапецовидно повдигане с щанга 3х8
2ден гръб трапец
Набирания 3хколкото мога :D
Гребане с щанга 3х8
Пулоувър 3х8
2 упражнения на скрипците 3х8
3ден бицепс трицепс
бицепсово сгъване с щанга от стоеж 3х8
бицепсово сгъване с дъмбели 3х8
концентрично сгъване 3х8
лег тесен хват 3х8
френска преса 3х8
трицепсово разгъване на скрипец 3х8
4ден крака
Клек 3х8
Бедрено сгъване 3х8
Лек екстензия 3х8
Кростренажор
Горе долу е това и за сега не чувствам умора като се храня хубаво и спя добре.Но все пак както казах наскоро почнах тая програма,и като цяло 4ден когато правя крака мускулите от кръста нагоре почиват,поне според мен.А инструктора просто ми каза,че е хубаво мускулна група да се тренира 2 пъти седмично,програмата си я направих аз като се съветвах от сайта.
Мнението беше редактирано от Боби Велинов на 29.04.11 19:11.
29.04.11
19:09
маафака къде са краката ?!
29.04.11
19:12
Добавих.
29.04.11
19:15
то хубаво ти е казал, че тренирането на мускул 2пъти седмично е добра идея но все пак трябва да има почивка.... в твоя случай 3почивни дни в седмицата минимум !
Пек-дек го сложи след кофичките, демек като последно упражнениe. Ако можеш да правиш ПРАВИЛНО мъртва тяга, добави я в тренировката за гръб. И аз смятам , че поне 3 дена трябва да почиваш. За първи път чувам такова нещо каквото Петко К казва, че начинаещите трябва да тренират 2-3 пъти седмично даден мускул :D
Мнението беше редактирано от cchapo на 29.04.11 19:23.
Ми незнам може наистина да е така, може аз да съм в грешка, ама ми е некфо странно некав начинаещ отива в залата и почва да тренира 2-3пъти седмично всеки мускул (think). Невиждам смисъл. Още на 3тия ден ще се е изморил. То култористите даже с техните химии и добавки и незнам си още кво нетренират така (think). Дори Jay Cutler на скоро четох некво интервиу с него, където казва, че ако тренира 2пъти седмично един мускул ще претренира.
Мнението беше редактирано от cchapo на 29.04.11 19:50.
29.04.11
19:52
cchapo не разсъждаваш правилно. Един начинаещ няма как да се натовари толкова, че на мускула да му трябват 7 дни почивка. Просто, защото е начинаещ няма да успее. Отделно, че тялото на човек, който тепърва стъпва в залата или има 1-2 месеца стаж няма как да реагира адекватно на свръх натоварване. А културистите...тях не ги гледай. И те са започнали като начинаещи и са минали през кръгови. А те тренират мускул веднъж на 7 дни, защото се натоварват достатъчно. Повечето (ако не и всички) тренират по няколко пъти на ден. И тях ги наблюдават и напътстват големи мозъци, а ний обикновените хора се налага да играем по правилата ако искаме да имаме продължителни резултати. :)
29.04.11
19:52
:D малко си в грешка за нещата пич...
1во - начинаещите тренират всеки мускул с 1-2упражнения 2 или 3 пъти в седмицата в 1-3серии за могат да свикнат с натоварването, техниката и други фактори
2ро - Джей Кътлър, Рони Колман, Декстър, Джони, Бренч, Кай и прочие тренират всеки мускул с 4-5-6-7 упражнения с по 4-5-6 серии и при наличието на втора такава тренировка ще претренират
виждаш ли разликата ;) в единия случай тренираш мускула 2 или 3 пъти с 1-2упражнения базови .... в втория го тренираш веднъж но го тренираш много яко с много упражнения и серии
Еми да аз казах, че може и аз да съм в грешка :) Сега вече ми е ясно, МЕРСИ ;)
30.04.11
00:22
Благодаря за съветите,мисля да се върна на 5днивния сплит,като ще тренирам като за последно всяка тренировка :)
И най-вероятно някоя от тях наистина ще ти е последната. Защо искаш съвети, като въобще не мислиш да ги спазваш?
30.04.11
08:58
Поисках различни мнения - получих ги.От там на там дали ще се повлиая е мой проблем :) Както виждаш разбрах,че трябва почивка и
при :
1ден-гърди
2ден-рамо,трапец
3ден-крака
4ден-гръб
5ден-бицепс,трицепс
6,7ден-почивка
... мисля,че организма има достатъчно време да се възстановява,като се храня хубаво и спя достатъчно.
Мисля, че разбирам какво има предвид Петко К: Мускул на начинаещ ще извърши по-малко работа отколкото на напреднал, тоест по-малък сбор повдигнати килограми и по-малка умора, по-малко мускулни влакна които се натоварват => по-кратък период за регенерация. Друг е въпросът, че би трябвало да се почне с кръгови общи тренировки, а не с разделяне на групи. И не мога да си обясня тренера защо му е направил такава зверска тренировка на човека. Той му тупнал стандартния сплит, сетил се, че “трябваше начинаещите да тренират всеки ден” добавил в останалите дни същите неща и юруш. Личното ми мнение е, че сплита не струва. По-добре чети от сайтовете, отколкото да се довериш точно на този “тренер”
30.04.11
14:14
Модерация: Без излишен спам, моля! Нарушена точка 2.1 от Условията за ползване.
Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 30.04.11 14:17.
30.04.11
14:38
Поне за мен, да правиш рамо след гърди и ръце след гръб, още повече имайки само 2 месеца стаж е убийствено. Според мен е хубаво да се насочиш към 3, в краен случай 4-дневен сплит, или защо не някоя кръгова (дърпащи/бутащи примерно). Но все пак ако си инат и си твърдо решил 5-дневен, за мен е по-удачно:
Понеделник:Гърди
Вторник:Крака
Сряда: Гръб
Четвъртък: Рамо
Петък:Ръце