Нужно е най-вече желание и знание... другото в по-голяма степен са оправдания ...
Чувал съм че - “Човек като иска да направи нещо - намира начин, а когато човек НЕ иска да направи нещо - намира причина”.
20.03.05
03:48
зависи
аз съм активен спортист, от скоро тринирам и фитнес с личен треньор. мога да ти кажа че във абсолютно всяка тренировка съм имала
-15 минс кардио
- крака 3-4 серии с голяма тежест малко повторения
-ръце 3-4 серии с голяма тежест малко повторения
-корем - 3 серия с п 20 повторения
-15 минс кардио
в момента се чистя, от 19% го докарах до 14% мазнини за 12 тренировки, 3 пъти в седмицата
храня се от 4 години по НВД
смъкна ли мазнините до 12% вече започвам да работя за релеф
но за жените които правят кво ли не по колко ли не, и 1 час кардио - това е друга тема на разговор, а може би просто имат други цели, които ти и аз не разбираме примерно
[quote author=“some”]Просто трябва да започнат да ИСКАТ да спортуват, а не да го правят само за да поддържат външен вид.
Хм... Мога да кажа само, че адски съжалявам поради факта, че жените/младите момичета ги мързи да спортуват. Просто е много жалко. За тях спорта не е здраве, красота и удоволствие от живота, а някакво нечовешко бреме. И ако случайно се пробват да тренират, то след това казват : “о размазана съм, повече няма да тренирам, НИКОГА” КАто не си дават сметка, че се размазват ИМЕННО защото НЕ тренират. :(
Незнам за останалите мъже, но на мен лично ми е много жалко това... И още по-жалкото е, че с новите моди и т.н. са на почит РАЗЛОЖЕНИЕТЕ тела. Коя с атрофирала муск. система, коя с 5 кг наднормено, коя с обла и клъощава ръка, нямаща сила да се държи в автобуса даже... Ама на никой не му пука. И като кажеш: “Добре де, защо не се хванеш малко със спорт/фитнес/” Отговора е: “аа, така ми е добре, чувствам се добре” Следва бъркане в дамската чантичка и лапане на 1 шепа хапове зе незнам си какви работи и гадории, само от имената на които ми призлява... Супер простотия...
И ако не виждате възка с по-горното което казах с темата.... Връзката е: Нека първо жените/момичетата започнат да тренират, съвсем малко дори, пък тогава вече да се мисли по кои точно системи да го правят. :)
Поздрави.
сьгласявам се с tpd
примерно приятелките викат ти не си добре да да тренираш толкова да не ядеш тва и тва (сладките неща-е аз пак си хапвам ама по малко :D )а
на следващия ден се оплакват че са се позакрьглили и искат да поотслабнат ама не ставало
Е, на сега се сещам друг пример за женския мироглед по повод тренировкиет...
Загрявам аз на открито. И едно момиченце ми вика: “Недей така да не си повредиш нещо!” А аз си мятам ръцете-лакти, рамене за загрявка. После почвам да вдигам за трапец, с тежест дето даже ми е малка и тя пак: “Лелее, ама ти защо ги вдигаш тези неща!? Стига си се мъчил, хайде да си ходим!” :shock: Е, просто немам думи. :shock:
Извинявам се, че се намесвам, но не мога да разбера защо се опитвате да направите от жените мъже? За мен жената трябва да си е жена и като такава да си изглежда като такава, което разбира се не изключва допре поддържано и достатъчно релефно тяло, а пък мъжа си е мъж. Щом жените са преценили, че не искат да приличат на културистки ( за което аз лично нямам нищо против), нормално е да се ориентират към по-различен начин на тренировка. Разбира се, който иска да изпада в крайности, това си зависи от него/нея и никoй не би трайбвало да роптае срещу личното право. Но все пак човек би трябвало да тренира и за добро здравословно състояние, а не само за външен вид (не че и двете не се припокриват до някаква степен, но често и бихме могли да направиме разлика).Обаче тук намесвате и един друг въпрос, а именно мързела, непостоянството, несериозността, мотаенето, не достатъчата заинтересованост, предимно краткосрочните цели (в чести случаи невъзможни) и т.н. Тия неща се срещат не само при жените като цяло, но и при мъжете. Така, че дали жените ни били разпуснати или не, и в противовес на това какви са ни мъжете...може да си спориме до утре, но според мен не би трябвало да ги делиме на мъже и жени, а да говориме като цяло, че масово хората не обръщат достатъчно внимание на спорта, а и по принцип на здравословния начин на живот, било поради мързел, или некомпетентност, или недостатъчни възможности, или каквото и да било, но е факт!
По въпроса за сравнението на българките с останалите западноевропейки, ще кажа само, че според мен българките генетично са по-добре заложени, но според последните статистики почти половината от БГ население е с наднормено тегло. Това за какво ви говори?
Пожелавам усмивки на всички... :P :P :P
Май ставаше въпрос за това, че ако жените тренират като мъжете, няма да заприличат тях, а ще станат още по стройни и красиви. Тази разлика се обуславя от различните хормонални нива при двата пола :wink:
Съгласявам се и те подкрепям. Но какво значи жените да тренират като мъжете? Да използват същите уреди, или пък да тичат, плуват и пр. - да, прав си. Да тренират всичките части на телата си, а не, както в повечето случаи само крака и дупе и то докато отслабнат (за после забрави) - съгласна съм. Ми аз дотук разлика в това какво правят жените и какво правят мъжете не намирам. Но съгласете се, че жените по принцип физически не са в състояние (за повечето говоря, че има и изключения)да вдигат същите тежести, каквито се вдигат от мъжете, например. А и на едно добре оформено и поддържано женско тяло не му е нужен толкова дълбок релеф, колкото на Арнолд (дори естетически според мен не би изглеждало толкова привлекателно). Не говоря за културистките, а за нормалните стройни и красиви жени по улиците (като под стройна и красива не разбирам слаба и отпусната). Предполагам ще ми кажеш, че заради хормоните, тя и да се скъса от тренировки не би заприличала на... ама не мооогат да вдигат толкова. По-слабички са. А и кому е нужно да се скъсва от тренировки (мъже или жени)? Пак повтарям, не говоря за професионалистите... А и изключвам мързела, че той много често се среща не само при жените, но това е друг въпрос...
Извинявам се, но това си е просто моето скромно мнение, не искам да обидя никого.... Лек ден.
:P :P :P
Да, да използват всички уреди които ползват и мъжете, освен това ако вземеш един начинаещ на лежанката може да му се сторят и 40кг много, докато за друг 100кг ще са нищо, но за да стигнеш например от 40кг до 140кг се изискват много усилия и желание, правилна стратегия, хранене, почивка и т.н. докато повечето жени ако напраят един път лежанка, след това чак след 1 месец решават да праят отново или пък дори и да правят всеки ден нямат никакво, ама абсолютно никакво желание да качват тежестите на горе, дори и от 3 месеца да са на една и съща тежест. Един мъж от друга страна се стреми едва ли не всеки път да качва тежестта. Т.е. това е основната разлика, амбицията на един мъж да покачва силата, а иначе е ясно, че за 1 година например 1 мъж може например да качи 50-60кг сила, а една жена може да е само 10-15кг. Това се има в предвид да тренират по един и същи начин.. да влагат воля, да не бягат от силовите постижения..
Няма начин и аз да не се включа в тази тема ....жалко не не съм я забелязала по-рано...
1-во бих искала да кажа 4е дааааааааааа младите момичета ги мързи...
уча в математичрска гимназия.. и мисля от самосебе си се подразбира че мочметата преобладават...поне в някой паралелки...и ...от всички момичета... не познавам..повече от 10 момичета на випуск,които наиситна да спортуват...Жалко но факт...радвам се че в моя клас им 18 момчета защото... това ми помогна по-клесно да се освободя от предрасудъците относно тренировката и заедно с тях да влезна за първи път в залата...сега съм доволна..
2-то..българските жени са красиви..НО не са поддържани не ми говорете моля ви само за чалгата..защото чалга мацките..не са жени да ме извинявате много..те по цял ден какво правят.... наместват балконите... и се мацат..за да натроят гласните стуни които и без това нямат... била съм много пъти в чужбина....и пример мога да ви дам от италия... можете ли да ставните един магазин за най-елемнентарна козметика в италия с този в българия....отговоря е НЕ..там те са “родно” за тях рпоизводство на ....жулти стотинки..жените които се поддържат в българия са изключения..също както и момичетата които тренират....
и 3-то напълно подкрепям твърдението че..жените тряба да тренират като мъжете...сама от личен опит се обедих 4е нямам шанс да получа муслукна маса като моите връстници мочета и причината е една ЕСТРОГЕНА И ТЕСТОСТЕРОНА..с една дума ХОРМОНИТЕ... :lol:
но за сметка на това.. разбрах че поради типичната ми структур на тялото не мога да направя крака клечки и за да изглежда по пропорционално.. направих и все още правя гръб..и гърди....(освен всичко останало) единствената мускулна група която не тренирам е трапец...но не съм още обедена напълно дали ми трябва....
и макар тежестите които използвам да са лекички за големите билдъри мисля че не е нужно да наблягам на масата...(мускулната) макар и нейното количество да се повишава..... а на релефа....и кардиото е нужно....но напълно съм съгласна че всички онези жени които ходят на фитнес за да потичкат 100 200 метра..... или да повъртят няколко педала.....си губят както времето така и парите....само кардио не става.....всъщност може и да стане нещо но не е ясно какво.... :roll:
Май за едно и също нещо говориме... Разбира се, че трябва да тренират като мъжете, как иначе? Но както казах вече няколко пъти, мързела, или липсата на амбиция или воля (както и да го наречеме) е друг въпрос. Но при положение, че изключиме това и една жена тренира с амбиция и желание, не мисля че нейната тренировка се различава от тая за мъжете. Но все пак, както казах и аз и вие, жените са в състояние да работят предимно с по-малко тежести, а има и нещо друго, че всеки (мъж или жена) си тренира по различен начин в зависимост от това какви са му целите. Относно Италия, незнам какво въобще да говориме, щото поддръжката на едно тяло не се изразява само в козметиката. Навсякъде има и такива, и такива жени. И в Италия се разхождат разпуснати жени, и в БГ-също. Тъжното за мен е, че все повече възрастовата граница на такива жени намалява и те нехаят за външния си вид, най-много да изнамерят някоя тъпа диета, с която правят едно голямо нищо. (Мъже, що не се опитате да ги стегнете малко да си обърнат повечко внимание? Как може вие да блъскате в залата, за да изглеждате прилично и да доставите естетическо удоволствие на околните, а някоя “цуцолана”, хабер си нямаща, нехаеща по принцип (най-много да мрънка от време на време, че трябва да направи нещо-ама не!), пък на всичкото отгоре и да се подиграва...да се разхожда до вас?!....sorry за отклонението).
Само да вметна, че с изказването, че само с кардио не става...не съм съгласна. Аз например си тренирах както си му реда (по мъжки :) ), но поради проблеми с единия бъбрек сега ми е забранено да вдигам тежко, което означава, че не мога да влезна в зала, освен на колело, пътечка и такива работи, които според мен биха ми загубили парите, нищо повече :) Та сега тичам, яко и трябва да те уверя, че с кардио става! Просто не можеш да наложиш еднотипна тренировка на всеки. С подобни еднотипни, бихме могли само да започнеме като начинаещи...
Не ми се сърдете - лично мнение.
Усмивки и здраве на всички! :P :P :P
P.S. Уважавам хора пддържащи себе си не само с козметика...:)
Да съглсна съм че в моят пост не се уточних много добре но вече беше към края и не ми се обясняваше...
От кардиото има ефект...в това спор няма защото и аз от личен опит бих могла да потвърдя....но говорим за истинско кардио...Интензивна тренировка.... при която натоварването на съцето е съобразен с всички изисквания пол възраст и с съответната продължителност...защото една истинска кардио тренировка... все пак най-важноот е сърцето.....не случайно е и кардио.. това за което може би не можах да се изкажа съвсем правилно беше,че.... по принцип онези жени ,които определихме като нехайни и мързеливи за външния си вид...но по някава случайност решат да посетят фитнес залата....... за да могат после спокойно да твърдят че те “СПОРТУВАТ” са точно този тип жени,при които постоянно се оплакват как се потят по цял ден в залата а не отслават и точно тези,при които кардиот не действа защото просот не знаят какво точно представлява...замисляли ли сте се колко от жените които тренират само кардио( изключвам онези жени и момичета които си тренират сериозно както кардио така и силови тренировки) или си мислят че тренират кардио знаят колко процента точно от максимума от пулса трябва да постигнат ...колко време да поддържат този пулс.....и тн.... според мен отговора е ...........жалко ,но МАЛКО :roll:
А що се отнася до поддържанаите жени..... да наистина всякакви жени има навсякъде... но към поддържането според мен влизат няколко основни момента - хранене,спорт и козметични продукти с които да поддържат по какъвто и да е начин външния си вид... искам този път за да не бъда разбранан погрешно не говоря за козметиката в смисъл на червила и други подобни мацила...говоря за антицилулитни малса,кремове,лосиони...кремове и др против стрии... лосиони за с колаген за стягане ..и всичко това е ..каквото и да си говорим нужно за една кожа ..особено ако е предразположена към стрии... отделно... подходящщ вид... витамини или поне хранителни добавки.... и всичко това да стане част от ежедненивето на една нормална жена...и сега нека сравним критерийте коит споменах-
1. хранене.. мисля че Image в една друга тема някъде беше споменал..колко струват 100г протеини и 100 гр бъглехидрати в бг... продове зеленчуци.. да има ги на пазара ..да достъпни са... но сметне си колко ви излиза едно истинско здравословно хранене...по всички правила... не е малко.. и повече си предпочитат по-евтиното.. а в другите страни при които ...икономическото положение е малко по различно... храненето може и да е проблем но на определении групи от населението..и зависи вече не от парите а от... личното виждане... което е различно както там така и тук...
2. спорт... достигнахме до общия извод.. че мъзела цари...и процъфтява безпощадно в българия...ако пак сравним...ами може би едва ли ще се намерят мнго други запшадни страни с толкова много кафенета на кв.м или на човек.... а защо има толкова много кръчмета и барчета защото има кои да ги пълни..и денем и вечер....така че това е вече малко въпрос на манталитет..
и 3-то.. макар и да не е от съществено значение козметиката също играе.... не маловажна част от процеса на поддържане.. така че тук.... отново жените с по прилични доходи и добро финансово положение са облагодетелствани защото всичко това са пари..
и изводът от цялта работата е ..... в България има много мързел.... и за голяма част от жените - финансови проблеми... следователно колкокто и да ни се иска... единствено упоити жени(момичета),които много стрикно следят външния си вид с амбиция и желание... са поддържани в българия... а те не са много...
Хехе...дългичък постинг... оценявам!:)
Права си. Само ще ти кажа, че ключето най-вече е желание и постоянство. Поддържането, в смисъла за които ти говориш (храна, спорт, козметика) трябва да се превърне в ежедневие. А не да се сърдиме на козметиката и дрехите, че не са достатъчно ефективни, за да ни променят да изглеждаме по начина по които бихме искали, или да караме на ябълки 2 дена преди среща, за да се вмъкнеме в дънките. Може и да съм малко крайна, ама повечето бленуват пред списанията, а не си обръщат никакво внимание, освен да мрънкат и въпреки това, търсеики оправдания за всичко. Много си права за залите, за съжаление картинката е подобна. Трябва си постоянство..месеци, години...цял живот! Относно поддържането от финансова гледна точка, за която ти говориш...моето мнение е, че при желание големите суми (за които останах с впечатление) биха могли значително да се намалят и пак да изглеждаме добре. Там има много възможности за избор, много от които строго индивидуални, така че не е толкова страшно. Нека не забравяме и че никoй не е идеален. Просто си трябва постоянство и в храната, и в тренировките. Не става иначе...:)
Поздрави.
13.05.05
11:50
Съгласна съм с момичетата тук, искам само да допълня нещо, което ми се струва важно:
КУЛТУРА
Използвам думата “Култура”=”Информация, знание, традиции”.
Някой от вас случайно да е научил в училище как да живее най-здравословно? На колко от вас родителите, бабите, лелите, каките и пр. спортуват активно? Ей такива неща имам предвид...
А иначе за вида тренировка - всеки с целите си. Важното е да се спортува сериозно, а пък какво - всеки решава сам.
:)
Ани Илиева - напълно си права! Улучи в десятката просто! Вярно е за да имаме хъс и воля за спорт нещо или някой трябва да ни подтикне към това. Като с училището, да не би децата сами доброволно да стават сутрин в 7ч за да идат да си напрягат сънените мозъчета ;) Има кой да ги накар, за тяхното благо! Така трябва да е и с спорта, но доста родители го пренебрегват или избират едно от двете - учене или спорт и наблягат там, а то си трябва и двете.
А по отношение на тренировките жените наистина са ужасно фриволни в залата. По цял ден ги гледам как се мятат хаотично от уред на уред като атоми. И накрая си тръгват задъхани с мисълта, че са постигнали много. Обаче проблема им е друг - те имат воля да направят нещо, но не знаят как и няма да попитат как защото си мислят че знаят всичко!! И когато опитам да им кажа, че правят нещо грешно ме гледат с едно недоверие... аз обяснявам - тя ме слуша, след което пак си прави каквото си знае. Еми аз вече изобщо не се наемам да ги поправям, нека си трошат главите. И после защо няма ефект?! :roll:
[quote author=“tory_”]Ани Илиева - напълно си права! Улучи в десятката просто! Вярно е за да имаме хъс и воля за спорт нещо или някой трябва да ни подтикне към това. Като с училището, да не би децата сами доброволно да стават сутрин в 7ч за да идат да си напрягат сънените мозъчета ;) Има кой да ги накар, за тяхното благо! Така трябва да е и с спорта, но доста родители го пренебрегват или избират едно от двете - учене или спорт и наблягат там, а то си трябва и двете.
А по отношение на тренировките жените наистина са ужасно фриволни в залата. По цял ден ги гледам как се мятат хаотично от уред на уред като атоми. И накрая си тръгват задъхани с мисълта, че са постигнали много. Обаче проблема им е друг - те имат воля да направят нещо, но не знаят как и няма да попитат как защото си мислят че знаят всичко!! И когато опитам да им кажа, че правят нещо грешно ме гледат с едно недоверие... аз обяснявам - тя ме слуша, след което пак си прави каквото си знае. Еми аз вече изобщо не се наемам да ги поправям, нека си трошат главите. И после защо няма ефект?! :roll:
По отношение на родителската намеса вчера забелязах интересно явление, докато тренирах. Двама мъже бяха дошли с децата си в залата и докато единият го беше взел просто за компания, то другият водеше малката си дъщеричка от уред на уред, обясняваше, показваше, въобще учеше я. А за момичетата в залата...просто без коментар, те една хиперекстензия не могат да направят като хората, и вчера едни кльощи ми се разтичали по 30мин. на пътеката, друга една пък щеше да заспи на адуктора, толкова меланхолично и с отегчение тренираше, ако може да се каже въобще, че е тренирала...абе, мани.
Ай, ай, ай.. много ме кефите.. продължавайте да си говорите.. от отдавна не бях слушал толкова интересни и задълбочени женски разговори :lol:
Наистина, изпълвате ми сърцето с радост като ви слушам за тренировки, желание, амбиции, решителност.. наясно сте с изпълняваните упражнения, продължителност и процент на натоварването при кардиото, диети.. ала, бала..
Продължавайте да си лафите, аз няма да ви преча :wink:
Мисля че проблема е доста дълбок и комплексен.
Едно от нещата които липсват на българките това е култура на трениране и хранене. Абсолютна липса на информация. Повечето момичета не знаят как да тренират но на голяма част не им и пука. Просто си махат в залата на адуктор машината за да кажат че са ходили на фитнес. Всички жени ги е страх от големите мускули. Аз самия познавам само 2-3 момичета които бих казал че имат мускули. А всяка втора си мисли “аз качвам мускули лесно”. Това е пълен абсурд. Мисля че като за начало момичетата трябва да се поинтересуват от това как влияе тренировката с тежести на човешкото тяло. Да разберат що е то фитнес, има ли смисъл от упражнения с тежести и т.н...
Когато една жена си купува нови обувки тя обикаля всички магазини дни наред, ако така се интересуваше и от фитнеса преди да започне тренировки би било супер.
Много момичета отиват в залата без никаква идея какво ще правят там, ако след това попаднат и на някой “добър” инструктор които може да ги откаже завинаги от фитнеса (с голямо натоварване, лошо поведение, обиди и мн мн други неща) те загубват интерес завинаги.
Иначе определено материалното положение на БГ момичета е пречка но все пак начини има...
Поздрави на всичките потребителки на форума :wink:
Искам по повод на последния пост да вметна,че около месец преди да вленза в залата... съм чела. сайтове... списание и всичко въможно,което успях да намеря за фитенес....упражнения програми и когаот влезнах за първи път в залата макра,че бях с приятели имах вече изградена програма..естестено много проемни имаше оттогава насам..но все пак мисля... че има хора които се интересуват предварително..имам предвид момичета и жени..
Но не можем да изключим и мопмчетата,които също влизат по този начин.... без никаква идея с едничката надежда да попаднат на добър инструктор.. така че това е малко субективно... :wink:
От постовете ти виждам че правилно се ориентираш, но за съжаление не всички девойки са като теб :) А да се рачита че ще попаднеш на кадърен и съвестен инструктор не винаги е много добра идея :)
То не е така само с инструктори де... лекари, авто майстори. гсм сервизи, всеки гледа да ти свали кожата без да ти свърши работата но ...кофти. Иначе евала че се интересуваш и не правиш упражненията на сляпо и само някой да ти казва направи това направи онова :wink:
[quote author=“kaloiancho”]Мисля че проблема е доста дълбок и комплексен.
Едно от нещата които липсват на българките това е култура на трениране и хранене. Абсолютна липса на информация. Повечето момичета не знаят как да тренират но на голяма част не им и пука. Просто си махат в залата на адуктор машината за да кажат че са ходили на фитнес. Всички жени ги е страх от големите мускули. Аз самия познавам само 2-3 момичета които бих казал че имат мускули. А всяка втора си мисли “аз качвам мускули лесно”. Това е пълен абсурд. Мисля че като за начало момичетата трябва да се поинтересуват от това как влияе тренировката с тежести на човешкото тяло. Да разберат що е то фитнес, има ли смисъл от упражнения с тежести и т.н...
Когато една жена си купува нови обувки тя обикаля всички магазини дни наред, ако така се интересуваше и от фитнеса преди да започне тренировки би било супер.
Много момичета отиват в залата без никаква идея какво ще правят там, ако след това попаднат и на някой “добър” инструктор които може да ги откаже завинаги от фитнеса (с голямо натоварване, лошо поведение, обиди и мн мн други неща) те загубват интерес завинаги.
Иначе определено материалното положение на БГ момичета е пречка но все пак начини има...
Поздрави на всичките потребителки на форума :wink:
Много готино и точно си го написал, браво.
Човек иска ли, ще намери начин, не иска ли ... чао. :)
А дали ще поиска едно момиче, зависи от това дали има потенциал или е поредното забатачено девойче, което ще крачи по улицата с привидно хубавите си дрешки, прическа, грим, но когато махне всичката тази “повърхностност”, а това става, повярвайте ми ходя по плажовете редовно, лъсва голата и недотам лицеприятна истина. И ще добавя, че тук не говоря за физика, колкото за психика. Двете са взаимосвързани./не откривам топлата вода :D /
Искам да поздравя всичко момичета/и жени :D / които се занимават и “правят нещо за себе си”!!! :D
това че момичетата ги е страх да не направят мускули е ясно,но познавам и таива,които просто не искат,защото резултатите не са кой знае колко забележими,може би и аз ще съм на тяхното мнение :cry:
вярно е че има наистина промяна в едно трениращо момиче - отслабва,става по-стегнато и т.н.но без да пипнеш много трудно ще познаеш,не е като при мъжете,да изкараш оня релеф и да лъснат ония бицепси
Не е така... зависи изцяло от волята която имаш...
Най-лесно е да се каже.. “не се получава нищо”.. “не работи за мен”.. “каквото и да правя не се получава”..
Ами да ви кажа честно и аз когато започнах се срахувах да не направя някакви муслуки.... нещо от сорта,но въпреки това тренирах така както си е писано казано..един вид доверих се и останових че е ..абсолютно невъзможно по естесвтен път да постигна това (говорейки за мускулна маса) което постигат и моите връстници момчета.... по едно и също време започнахме аз и едно мои съученици... обаче при тях се забелязва вече а ... при мен мускулите едва едва ....се появяват... просто тестостерона си казва думата..
Така,че мисля че всичко опира до това да се доверим на по-опитните от нас и да не се притесняваме безпричинно.. :)
17.05.05
08:20
Не разбирам само защо всички са така концентрирани върху външния вид... отслабване, стягане, релеф, мускули... Излиза едва ли не, че единствената цел на това да се потиш редовно в залата и да полагаш сериозни усилия е в крайна сметка да се поперчиш малко на плажа пред противоположния пол :shock: !
:D Ама хайде, моля ви се, гаджета се свалят с чар, не с мускули! :D
Това, че мнозинството българки (и българи, ама сега нали за нежния пол си говорим) са отпуснати и занемарени на външен вид не е болка за умирачка... По-лошото е, че все по-болни ставаме. И се сещаме, че здравето ни е било важно едва когато прехвърлим 50-те и чукнем първия инфаркт.
Вярно е. Трябва да се трфенира и за добро здравословно състояние, а не само за маса и релефен външен вид. (но не е лошо и да се “поперчиш” понякога :) )
Не разбирам само защо всички са така концентрирани върху външния вид... отслабване, стягане, релеф, мускули... Излиза едва ли не, че единствената цел на това да се потиш редовно в залата и да полагаш сериозни усилия е в крайна сметка да се поперчиш малко на плажа пред противоположния пол !
ами нали форума е за това за фитнес за красиви тела и т.н...
Разбира се че “вътрешната” красота е на първо място ;)
Всеки си има причина в залата, някой се чувстват добре други заради комплекси. Не виждам как ще свалиш някое гадже с чар ако не си поддържаш тялото. Външният вид си е външен вид няма кво да спорим. Дори да имаш пари,чар или да си ужасно умен, нищо не мисля че може да замени усещането да се чувстваш добре в собственото си тяли и да го харесваш. Надали има човек за който не е от значение как изглежда тялото му. Всеки иска да има хубаво и тренирано тяло
Това, че мнозинството българки (и българи, ама сега нали за нежния пол си говорим) са отпуснати и занемарени на външен вид не е болка за умирачка...
Абе болка си е според мен... особено при момичетата - всякакво желание за спорт и движение, само рестриктивни диети - кафета ябълки и т.н...
Отново искам да поздравя всички трениращи момичета и потребителките ни разбира се!!
17.05.05
23:53
Надали има човек за който не е от значение как изглежда тялото му. Всеки иска да има хубаво и тренирано тяло
Аз познавам такъв човек.Налива се само с кола,яде чипс и по една пица,спи по около 14-16 часа.Висок е 1.75 см(някъде там)тежи 50-55 кг,няма нищо по ръцете-само кост и отстрани кожа,краката,предмишницата и т.н са същите.Той се разхожда лятото по тениска без ръкави,с къси гащи над коляното и се радва.Не му пука въобще.Даже сигурно не се замисля върху това (той е малко странен и не мисли за такива неща като външния си вид :shock: )
Ходи си на плаж и т.н абе не му пука въобще на човека.
Така че има и такива хора.
[quote author=“ezrolit”]
Надали има човек за който не е от значение как изглежда тялото му. Всеки иска да има хубаво и тренирано тяло
Аз познавам такъв човек.Налива се само с кола,яде чипс и по една пица,спи по около 14-16 часа.Висок е 1.75 см(някъде там)тежи 50-55 кг,няма нищо по ръцете-само кост и отстрани кожа,краката,предмишницата и т.н са същите.Той се разхожда лятото по тениска без ръкави,с къси гащи над коляното и се радва.Не му пука въобще.Даже сигурно не се замисля върху това (той е малко странен и не мисли за такива неща като външния си вид :shock: )
Ем, че така и трябва да е, човек не трябва да се вживява във външния вид. Това е което забравяме понякога. :)
Обаче тук идва и другите 2 въпроса:
- “Здрав дув в здраво тяло”
- Има ли здраво тяло без достатъчно мускули.
Тоест примерно този човек 1.75- 50-55кг. Според мен просто не е физически здрав, което води и до психическа обремененост.
п.п. *е сори за оффтопика :) Но това което го казвам конкретно за момчето, важи и за момичетата, естествено.
18.05.05
00:30
[quote author=“tpd”][quote author=“ezrolit”]
Ем, че така и трябва да е, човек не трябва да се вживява във външния вид. Това е което забравяме понякога. :)
Обаче тук идва и другите 2 въпроса:
- “Здрав дув в здраво тяло”
- Има ли здраво тяло без достатъчно мускули.
Тоест примерно този човек 1.75- 50-55кг. Според мен просто не е физически здрав, което води и до психическа обремененост.
п.п. *е сори за оффтопика :) Но това което го казвам конкретно за момчето, важи и за момичетата, естествено.
Добре е че не се вживява за външния вид ама чак пък толкова..
Човека си мисли че е добре и няма смисъл да прави нищо за тялото си.То е ясно че въобще не е здрав.буквално мускулите му са АТРОФИРАЛИ.Лично за мен не е здравословно човек да си ляга около 23:30-00:30 да става в 13:00-14:00 часа да “хапне” нещо и пак да легне за около 4-5 часа.Това е лятната ваканция ама и сега като сме на училище се получава горе долу същото.Нали наистина най важното е ти да се харесваш ама то вече отстрани е грозно(той даже не мисли да почне поне да яде като хората за да качи поне малко килограми-разбирам да беше малък и да има още време да се доразвива,но той е на 18 даже сега октомври прави 19 години)
П.С
сори за офтопика ама това е перфектен пример какво не трябва да се прави.
[quote author=“kaloiancho”]
Абе болка си е според мен... особено при момичетата - всякакво желание за спорт и движение, само рестриктивни диети - кафета ябълки и т.н...
Отново искам да поздравя всички трениращи момичета и потребителките ни разбира се!!
Абе прав е Калоянчо, колкото момичета познавам всичките ги мързи да си мръднат задника, диетите са с глад, някакви марули ябълки, оплакват се че не отслабват, а не вярват на моите съвети защото: “как така ще ядеш месо и ще отслабваш, пък и ме мързи, трудно е, по хубаво на липосукция”! :evil: Даже видях в един американски филм обида от сорта на: “майка ти ходи на фитнес, вместо на липосукция”! :shock: :shock: :shock: :shock: Това ако е обида.....
БТВ: Всички искат по лесния начин, но по трудния победата е най-сладка! Пък и е по-здравословна (същото важи и за стероидите)!!!
[quote author=“YODA”]видях в един американски филм обида от сорта на: “майка ти ходи на фитнес, вместо на липосукция”! Това ако е обида.....
Е разбира се, че е обида :twisted:
Това значи, че е толкова дебела, че само липосукция ще и помогне.. Фитнеса не е за лечение на 3-4.. степен на затлъстяване, а е по скоро за профилактика.. :lol: :lol:
Иначе... аз бях около 55кг с ръст ~ 170… преди да започна с фитнес-а. Бях много “слаб” (поне така изглеждаше на пръв поглед), не защото съм бил болнав или пък защото не съм имал мускулна маса.. - това е много голяма заблуда и много погрешно мислене. При мен ситуацията беше точно обратната - спортувах толкова много, че не можех да си осигурявам положителен калориен баланс (случавало се е много често в един ден да играя 7 ЧАСА футбол) и съвсем нормално поддържах възможно най-малкото тегло което е в състояние да покрива физическите ми натоварвания.... По физическо.. покривах 90% от всички нормативи най-добре спрямо съучениците си!
Така, че по-леко с предразсъдаците :twisted:
18.05.05
07:22
[quote author=“perlsite”][quote author=“YODA”]видях в един американски филм обида от сорта на: “майка ти ходи на фитнес, вместо на липосукция”! Това ако е обида.....
Е разбира се, че е обида :twisted:
Това значи, че е толкова дебела, че само липосукция ще и помогне.. Фитнеса не е за лечение на 3-4.. степен на затлъстяване, а е по скоро за профилактика.. :lol: :lol:
Иначе... аз бях около 55кг с ръст ~ 170… преди да започна с фитнес-а. Бях много “слаб” (поне така изглеждаше на пръв поглед), не защото съм бил болнав или пък защото не съм имал мускулна маса.. - това е много голяма заблуда и много погрешно мислене. При мен ситуацията беше точно обратната - спортувах толкова много, че не можех да си осигурявам положителен калориен баланс (случавало се е много често в един ден да играя 7 ЧАСА футбол) и съвсем нормално поддържах възможно най-малкото тегло което е в състояние да покрива физическите ми натоварвания.... По физическо.. покривах 90% от всички нормативи най-добре спрямо съучениците си!
Така, че по-леко с предразсъдаците :twisted:
да ама поне си спортувал футбол.Ти трябва да му видиш начина на живот за да разбереш че не е наред.Приятеля ми взема една камера(от тия най малките и леките) и почва да снима,но ръката му трепери ненормално.Казвам му подпри се на коляното и снимай,той прави това и няма почти никаква тежест към ръката и ми вика тежко ми е.
Отиват на екскурзия с техните и той носи една раница с шише вода и няколко сандвича и след 10 мин не може да мръдне-преуморен е.Вижадл съм още доста такива случки с него.
Наистина perlsite ти при минимално тегло си тренирал футбол и си имал развити мускули(може да не са били чак толкова големи ама си ги имал)а таой при минимално тегло не яде-не че не може просто се тъпче с боклуци и спи адски много и не може да яде както трябва.
18.05.05
09:25
[quote author=“kaloiancho”]
Кафета, ябълки, марули. Репичка, айрянче. Глад, ябълка. Кафе, кафе, ШОКОЛАД, ПАСТА, ТОРТА!!! Очистително. Чай, ябълка. Кисела краставичка. Кафе, ШОКОЛАД, СЛАДОЛЕД, СПАГЕТИ, ПИЦА! Драйфане. Чай с мед, ябълки, ПЪРЖЕНИ КАРТОФКИ, драйфане.
Или:
Глад, глад, чай.
Чай, чай, глад.
Глад, чай, глад.
Чай, глад, Бърза помощ.
Та какво казваше, значи, за важността на външния вид? :) :) :)
Поздрави! :D
Мисля че малко май се отклонихте от темата ...ЗАщо не направите тема приятелят на ezrolit ..... :roll:
а иначе относно строгите безсмислени диети... напълно съм съгласна че има такива образи..които само това и нищо друго ...толкова вманиачено че чак им се чудя... кажете сега каква е тази диета.... цял ден 1 кг череши и 3 литра вода.... дай по добре направо да не пием и ядем че по бързо да се стопим и....да хвърлим топа... това е направо престъпление..жалкото е обаче че има сумати списания женски..някакви откачени неопределеени които пишат безумици.... и карат отчаяните момичета да не ядат за да слабеят а то така не ставя трябва да се яде...... колкото и парадоксално да звучи.... трябва да ядеш за да слабееш... :lol:
18.05.05
12:20
Привет, нека и аз като Фитнес инструктор и собственник на Дамски Фифнес да кажа нещо по вьпроса .Според мен трябва да се направи разграничаване между мьжката и женска тренировка.Тренировката за жени е малко по специфична , кьм нея трябва да се подходи по малко по различен начин .Или според мен формулата за постигане на стегнато , приятно оформено женско тяло е правилна тренировка , лека корекция в диетата и индивидуален подход кьм всеки.
SERGIO GYM ако можеш да бъдеш и малко по-конкретен би било още по-полезно.... :?
18.05.05
12:44
Няма проблем , само кажи какво по конкретно те интересува , или на коя проблемна зона искаш да наблегнеш или да корегираш.
Ами това което имах предвид беше да бъдеш по конкретен в обобщенията си ..Вярно че са обобщения все пак... но примерно при какви случай какво.. нещо такова
А иначе на мен лично проблемните зоани са краката и талията... проблема в краката е структурата им ..освен проблема с свалянето и тн... 8)
[quote author=“SERGIO GYM”]Според мен трябва да се направи разграничаване между мьжката и женска тренировка.
Зависи изцяло от целите,които си поставя дамата !Аз например като искам големи мускули и сила нали не мислиш,че трябва да правя нещо по-различно от мъжете ?