Въпрос за програмата ми, хранителния режим и добавки

30.04.11
07:58

Здравейте,на 17 години съм 178 висок и тежа 68 кг. Целите ми са-минимално количество мазнини,да съм с дълбок релеф(тука ще кажете на тея кила,какъв релеф бе момче ? ). Аз съм от хората,които не искат да стават огромни,никога ми е харесвало първо да качвам и след това да чистя мазнини.Така,че моля ви не бъдете толкова дръзки с нападките към мен.Та да се върна на въпроса.Спрял съм се на тренировките на Винс Жиронда 8x8(много интензивни и предполагам много измарящи) :
Избрал съм 4 упражнения за голяма мускулна група и 3 за малка,като почивките м-ду сериите са 30-35 секунди,тъй като съм начинаещ в тази програма,имам намерение да не я правя повече от месец.Започвам я,за да провокирам мускулите си,тъй като има застой в тях.Решил съм да тренирам в 4 дневен сплит,отделил съм специален ден за ръце тъй като са ми изоставаща мускулна група:
1 ден- Гърди и бицепс + корем
2 ден- почивка
3 ден- Гръб и трицепс + корем
4 ден- почивка
5 ден- Крака и рамо + корем
6 ден- бицепс + трицепс+предмишници
7 ден- почивка.
Всеки тренировъчен ден имам намерение да правя кардио по 15-20 мин.Знам,че ще кажете,че тази програма не е за мен тъй като съм малък,килата ми са малко,няма да мога да се възтановявам бързо и др. За това съм се насочил да си взема Кре-алкалин + БЦАА. И от тук следват моите въпроси:
1.Какви упражнения да включа в тренировките си за рамо,трицепс и бицепс(изоставащи групи) ?
2.Какво изобщо да променя в програмата си,като се има предвид,че съм свикнал всеки път да правя корем ?
3.Как да комбинирам приема на Кре-алкалин и БЦАА или можеби към какви други добавки трябва да се насоча за тази програма ?
4.Към какъв хранителен режим да се придържам ? Насочил съм се към ВВД (тук сигурно ще кажете “релеф иска,а по ВВД ще кара”) ? Избрал съм я,за да имам по-голяма енергия,защото НВД много ме измаря психически и с нея не мога да тренирам интензивно.
5. Общо взето помогнете ми да осъваршенствам програмата,която съм избрал,насочете ме към хранителен режим за нея и добавки.Благодаря предварително !

Темата беше редактирана от Hristo Panayotov на 30.04.11 08:26.

ВИНС Жиронда. Не Стив.
4 упражнения за големите и 3 за малките е за доста напреднали. Т.е. не е за някой, който е 68кг на 178см.
Аз не съм огромен, с дрехи даже не ми личи, че тренирам. И пак си докарвам килограмите на ръста - 100.
Кардиото, освен ако не е предписано от лекар за здравословен проблем, в случая е голяма безумица. Все едно девойка да дойде у вас в оскъдно облекло..., а ти да се обадиш на приятел да й каже, че я обичаш и да я пита иска ли да идете на кафе... Просто ултра късите почивки са много по-подходящ метод за изгаряне на мазнини от кардиото, но не са за нетренираните.
Правенето на корем може да си го правиш всеки ден. Рискът да претренираш или да попречиш на програмата си е много малък. Но още по-малък ще е ефектът от това за пресата ти... Само не забравяй, че по-големите мускули на пресата я карат да изпъква повече, а пък мускулите не растат, ако ги товариш всеки ден ;)
Не знам къс или дълъг бицепс имаш. Не знаем къси или дълги ръце имаш. Не знаем коя част на рамото ти иска повече внимание. Не знаем как ще тренираш останалите мускулни групи, защото рамото активно участва в много упражнения. Даже не знаем в залата, където тренираш, какви уреди има. Т.е. - няма как да ти кажем кои упражнения да правиш за рамо и ръце.
БЦАА се пият по предписание, както и кре-алкалинът. Т.е. не мислиш как да ги комбинираш, те не си “пречат”.
Без да знаем как си се хранил, как усвояваш храната, инсулиновите ти чувствителност и резистентност и т.н. - как да ти кажем как да се храниш?
Без да знаем колко пари си готов да отделиш - как да ти кажем какви добавки и каква храна?

Мнението беше редактирано от Юлиян Тодоров на 30.04.11 08:15.

30.04.11
08:24

Мерси за обобщителния отговор,явно кардио няма да правя :) . Бицепса ми е къс,ръцете ми не са много дълги. Задното ми рамо изостава доста сравнение с предното. Попринцип в момента се храня с доста въглехидрати,като във всяко хранене има месо или сирене,или яйца.Поемам много млечни продукти.При мен странното е,че колкото лесно качвам,толкова и лесно свалям,лесно се орефлявам с две думи.А за фитнеса,мисля че ще мога да правя почти всички упражнения,които ми предложите.За хранителни добавки съм готов да отделя до 40 лева,все пак съм ученик,сиромах човек ;) .

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1