30.04.11
08:55
Моля препоръчайте ми нещо , с което мога да махна тези тръни от дланите.
30.04.11
09:11
Един мой приятел има същия проблем.Той ходи при личния си лекар,а той му даде направление всеки ден да ходи да му изгарят кокошия трън с азот (нз. защо точно азот) и е много доволен,каза,че почти се е махнал. Аз също съм имал кокоши трън на кракът,но се махна след като ходих всеки ден бос на село :Д
Мажи ги със смокиново млечице и след някое време омекват и падат.Местото постепенно заздравява без да остава белег.Чупиш листи и мажеш със сока.
30.04.11
19:35
Горелка :D
Мисля че в аптеките има такива специални лепенки.. провери :)
Тези лепенки от аптеката дето се продават за кокоши трън са временно решение.
Може да опиташ, като си вземеш едно парченце от средата на бял хляб и я направиш на топченце, която слагаш върху кокошия трън, а върху него едно резенче с домат. След това правиш една превръзка с бинт и така спиш цяла нощ с нея. Ако го правиш известно време би трябвало да изчезнат.
Отиваш в аптеката и си купуваш на Scholl Corn Removing Liquid и следваш указанието
15.05.11
11:16
Миналото лято имах кокоши трън и майка ми се консултира с една приятелка, значи върху сърцевина на домат се посипва амонячна сода и се прикрепя с марля около мястото на тръна и се преспива. На сутринта няма нищо.
Мнението беше редактирано от Светослав Йорданов на 16.05.11 16:23.
18.05.11
16:54
Моят искрен съвет е да забравиш всички народни лечения и бабини илачи и да се обърнеш към дерматолог.
Защо? Кокошият трън всъщност далеч не е безобиден мазол, а подкожна брадавица, причинена от щам на човешкия папилома вирус.
Т.нар. “трън” всъщност е доброкачествено раково образувание, в което папилома вируса се размножава.
Ако го оставиш без лечение или решиш да се мажеш с домати, краставици и други салати, рискуваш да се размножи и от един трън, да се получат 5-6-10…
Преди година имах този проблем на дясното си стъпало и бях стигнал дотам, че не можех да вървя нормално. Посетих дерматолог, който след като ми постави диагнозата ми изписа рецепта за специален мехлем, който ми направиха в аптеката. Допълнително ми изписа и имуностимулатор (Биозин доколкото помня), за да може да се атакува самия причинител на проблема - вируса.
Надявам се да си разбрал сериозността на проблема си и да не се занимаваш с глупости.