29.04.11
16:09
Тренировка в зареждашият ден от НВД.Каква трябва да бъде обемна и тежка или интезивна и тежка :)
Темата беше редактирана от Кольо Пияндето на 29.04.11 16:11.
По - добре без тренировка,или само кардио сутринта на гладно или след лека закуска от 2-3 белтъка.
Глупости кардио... най-добре е крака/гръб или ако не тренираш по сплит, тренировка, в която има тежка тяга/клек ще е най-добре.
Аз мислех, че в зареждащия ден изовщо не се тренира т.е. ти се пада почивка (think) :?
29.04.11
20:05
И моите скромни познания се разпростират до това заключение.
НВД в тоя смисъл, в който има “зареждащ ден” е такова безумно издевателство, че тоя ден е единствения, в който може да се направи смислена тренировка. Да го сложиш почивен е доста нерационално по принцип - по-скоро тежка и с висока интензивност бих я сложил тренировката, защото ако е обемна и на другия ден се почне пак тормоза ще си умре човек от невъзстановяване след 2-3 дена.
29.04.11
21:56
Целта на зареждащия ден е да се запълнят гликогеновите запаси и по правило тогава не се тренира!
30.04.11
14:12
Малко се обърках от тези различни мнения !Последно някои да каже трябва или не трябва да се тренира в зареждащият ден от НВД ?
казано от Brute на 29.04.11, 21:56:
Целта на зареждащия ден е да се запълнят гликогеновите запаси и по правило тогава не се тренира!
Не виждам нищо лошо в това да се тренира, стига след тренировката да има бърз въглехидрат и поне едно хранене с комплексни въглехидрати :)
казано от Preslav Naskov на 30.04.11, 14:12:
Малко се обърках от тези различни мнения !Последно някои да каже трябва или не трябва да се тренира в зареждащият ден от НВД ?
Е при положение, че абсолютна истина няма какво искаш? Да ти кажем какво да правиш ли, що ли?
Както е видно, всеки си каза мнението, сега остава ти да пробваш и да видиш кое как става при тебе. Аз лично никога не бих карал НВД, но теоретично ако съм на такова със сигурност в тоя зареждащ ден ще се скъсам на тренировката, защото следващия шанс да имам сила в залата ще е на следващия такъв ден. Както е видно има хора, които бих почивали. Просто пробвай и виж как е.