30.04.11
17:49
Здравейте! Напишете по подробно какво знаете като цяло за тези добавки..
30.04.11
17:56
Оо.. аз не съм пробвал такива до сега. Знам, че трябва повечко стаж, за да ги ползваш, иначе ползва йок. Чел съм из дневника на Крали Марко за тях, но до там.. та и аз нищо незнам за тях, освен че влияят някак си на тест., инсулина и GH. Твърдо ЗА съм.. чакам и чакам :D
казано от Пепи Петков на 30.04.11, 17:49:
Здравейте! Напишете по подробно какво знаете като цяло за тези добавки..
А теб какво точно те интересува? Нали не смяташ, че някой ще седне да пише и синтезира информация събирана с години и безброй часове прекарани в търсенето и, просто ей така? Задай конкретен въпрос, така е много по-вероятно да получиш отговор.
Интересува ме какво се постига с тях и кои са най изпозваните за покачване на мускулна маса, сила и топене на мазнини..странични ефекти имат ли и за какви хора са създадени..
Мнението беше редактирано от Петков на 30.04.11 18:26.
Ами ефективни са, стига да избереш подходящата за твоя случай и твоите цели. Мисля, че отговора подхожда на въпроса ти. ;)
От раздела хардкор продукти във онлайн магазините у нас единственото което си струва според мен е X-factor advanced и може би mass fx, но не съм го опитвал
Със сигурност от тях някой имат ефект, но само името им е хард... това са си просто добавки.
Нека да се вклучат тези за които не представлява трудност да дадът 1 ясен отг. За сила, маса и същевременно топене на мазнини кои са най използваните и дали имат странични ефекти тези продукти.. както и дали стават за хора които са взимали само съвсем малко протеин глутамин и креатин (по 1 кутия) да не избързвам ли с тези продукти
казано от Миsh0 на 30.04.11, 19:08:
Със сигурност от тях някой имат ефект, но само името им е хард... това са си просто добавки.
Ами на някои пише че съдържат и от другите вещества но в малки количества..
А желаете ли да коментираме различните, кой какви е взимал, как и с какви впечатления е останал, както и кои хора не трябва да ги приемат.. каквато беше първоначалната ми идея за темата..темата е пусната не само заради мен а и за всички които търсят повече информация за тези добавки..
Понятието хардкор продукти съществува само в България, в чуждестранните Интернет магазини се делят на тестостерон стимулатори GH стимулатори, IGF и прохормони, новите формули на първите обикновено включват стимулатори на тестостерона или на ЛХ в комбинация с естроген блокери и ДХТ блокери, IGF - (добавки наподобяващи инсулино-подобния фактор на растежа) и GH стимулаторите са със спорен ефект, прохормоните са забранени за обсъждане във форума а и за тяхната употреба са необходими доста знания, така че личната ми препоръка е да седиш далеч от тях. Дори един естроген блокер или SERM - Selective estrogen receptor modulator, могат да бъдат окачествени като хардкор добавки, прост пример и Gaspari Novedex чиято активна съставка ATD вече е в листата на забранените вещества. В мрежата има много информация и вярвай ми ако се разровиш ще научиш много повече, от това да задаваш общи въпроси тук.
Ясно..Благодаря ти за информацията! За сега ще се въздържам да приемам тези неща..
30.04.11
23:57
Аз лично пробвах следните-mass fh+hard fx + x-faktor + animal test.С правилен режим и отдадени тренировки за 2 месеца преспокойно можеш да качиш 7-8 дори 10 кг - зависи от натурата.Общите впечетления,които имам от тези добавки са-повишено либидо,много добро възстановяване,качване на силата драстично,по-малко умора по време на тренировка!Странични ефекти не сам усетил,но това незначи,че при тебе ще са изключени.
Тези добавки , които си ги опсал за 2 месеца струват 1000 лв. А и 7-10кг. е доста относително понятие. Аз съм на мнение , че по-добре 5-6 супер чисти килограма , които наистина си личат, отколкото 10-12 кг. смесица мускули,вода и мас.
И ефекта им е доста спорен - при мен примерно анимал тест не работи, не усетих нищо. Според мен е по-добре тези пари да се инвестират в скъпи креатинови матрици, бустери и протеин - така поне ще има ефект, който няма да изчезне след спирането им.
Стака на анаболик екстрийм много (hard fx И mass fx) го хвалят, но още не съм го пробвал.
Мнението беше редактирано от Caleb на 01.05.11 19:28.
01.05.11
19:49
ми някъде толкова струваха не си спомням.Никой не е казал,че задължително ще качиш килограми.Мисля,че ясно казах с добра балансирана диета и отдаденост в тренировките-после хард добавките!По скоро от креатина би задържал вода отколкото тези добавки.Те просто стимулират собственото производство на тестостерон .Ефект има,но не трябва да се разчита само на тях.Ако ти е добре балансирана диетата омазняваш малко!
за мен, истински хардкор добавки са дизайнерските стероиди и прохормони (който са все още легални за ползване от спортисти). останалите са просто добавки (тест бустъри, натурално “стимулиращите” GH и IGF и тнт) ... отделен е въпроса коя колко работи ;)
За да стане по-ясно, първо накратко ще се опитам да резюмирам някои процеси в тялото, върху които би могло да се повлияе, чрез т. нар. „хардкор” продукти.
Можем да кажем, че всичко започва в хипоталамуса. Това е онзи дял от мозъка, който управлява вегетативната (автономната) нервна система, т.е. тази система, която се грижи за всички несъзнателни процеси протичащи в тялото и „ръководи” работата на всички вътрешни органи. Вегетативната нервна система е тази, която „ръководи” и всички анаболни и катаболни процеси в тялото.
В хипоталамуса и в мускулните клетки има андрогенни рецептори (с които се свързва тестостерона) и естрогенни рецептори (с които се свързва естрогена).
За ролята на рецепторите ще използвам обяснението в листовката на AX Mass FX. Тестостеронът е ключът, а андрогенният рецептор е ключалката към вратата на мускулния растеж. Когато ключът влезе в ключалката, се „подава команда за растеж” на мускулната клетка.
Хипоталамусът може да даде команда за производство на повече тестостерон в два случая:
А. Когато нивата на тестостерон в организма са ниски, хипоталамусът „усеща”, чрез андрогенните си рецептори, че в организма няма достатъчно тестостерон и дава команда да се произведе повече.
Б. Когато нивата на естроген в организма са ниски, хипоталамусът „усеща”, чрез естрогенните си рецептори, че в организма няма достатъчно естроген и дава команда да се произведе повече тестостерон, който след това под въздействието на ензима ароматаза (това е основният начин за производство на естроген при мъжете) се превръща в естроген.
И в двата случая това става като хипоталамусът „заповяда” на хипофизната жлеза да произведе повече лутеинизиращ хормон.
Лутеинизиращия хормон „дава команда” на клетките на Лайдиг в тестисите да произведат повече тестостерон (около 95% от тестостерона се произвежда там, останалите 5% в надбъбречните жлези).
Произведеният в тестисите тестостерон се нарича „общ” тестостерон.
Както вече казах, част от него се превръща в естроген под действието на ензима ароматаза (в процес наречен ароматизация) за нуждите на организма.
Друга част се свързва със SHBG (Sex Hormone Binding Globulin – Тестостерон Свързващ Глобулин) и преминава в неактивна форма. Несвързаната със SHBG част се нарича „свободен” тестостерон и именно тя е решаваща за анаболните процеси.
Именно свободният тестостерон се свързва с андрогенните рецептори и провокира мускулен растеж.
Колкото по чувствителни към свободния тестостерон са андрогенните рецептори, толкова по-добър е растежа.
Ще завърша с това, че „началната суровина” за производство на тестостерон е холестерола.
Разбира се това е доста обща и опростена картина на нещата, но за целите на упражнението ще ни свърши работа.
„Хардкор” продуктите са рядко едно и в повечето случаи комбинация от две или повече от следните активни вещества:
Стимулатори на общия тестостерон – техният основен механизъм на действие е чрез стимулирането на производството на повече лутеинизиращ хормон и оттам на повече тестостерон. Типичен представител е трибулус терестрис (или по-скоро основната му активна съставка протодиосцин). Напоследък в доста от по-новите продукти за тази цел се ползва Д-аспартова киселина.
Ароматазни инхибитори (или още естрогенни блокери) – подтискат действието на ензима ароматаза, по този начин по-малка част от общия тестостерон се превръща в естроген и нивото на общия тестостерон става по-високо. Твърди се, че например ресвератрола, който се съдържа в червеното вино (и грозде) е натурален ароматазен инхибитор. ATD-то, което Valdis е посочил до едно време беше един от най-използваните такива вещества.
Блокери на SHBG – тези вещества се свързват със SHBG, и по този начин SHBG не може да се свърже с тестостерона и да го „деактивира”. В крайна сметка в организма остава повече „свободен” тестостерон, който всъщност е важен за мускулния растеж. Най-типичният представител, който се ползва широко е диванила – екстракт от корените на коприва.
Вещества подобряващи чувствителността на андрогенните рецептори към тестостерона – тук идеята е да се улесни процеса на свързване на тестостерона с андрогенните рецептори в мускулните клетки. За тази цел например в Mass FX (Athletic Xtreme) се ползва 25-R-diol. Най-ефективното за тази цел, според мен, е арахидоновата киселина, но нейният механизъм на действие все още не е напълно ясен (или поне на мен не ми е).
САРМ (селективни андрогенни рецепторни модулатори) – те действат като се свързват селективно с андрогенните рецептори в хипоталамуса и ги блокират, но не се свързват с андрогенните рецептори в мускулните клетки. По този начин хипоталамусът „си мисли”, че в организма няма достатъчно тестостерон и „дава команда” да се произведе още, но андрогенните рецептори в мускулните клетки „остават отворени” за по-високото количество тестостерон в кръвта. Такова е например веществото диандрон (Diandrone) в продукта SARM – X на MHP. (Някои САРМ се ползват за лечение на рака на простатата, като блокират андрогенните рецептори в простатата).
СЕРМ (селективни естрогенни рецепторни модулатори) – както личи от името им блокират естрогенните рецептори не в цялото тяло, а на определени места. Използват се широко при лечението на рака на гърдата като блокират естрогенните рецептори в гърдата. Някои трениращи ги ползват при определени ситуации, които не можем да коментираме тук. Аз лично не съм чувал за някакъв конкретен „хардкор” продукт, който да съдържа СЕРМ, но може и да има. Той най-вероятно би бил комбинация с много силен ароматазен инхибитор.
Според мен трениращите под 18 години едва ли биха имали някаква реална полза от тези продукти, а може дори и да има някакъв потенциален риск защото тогава се оформя хормоналната система и не е много добре човек да се меси в естественото и развитие.
За хората 18 – 25 години мисля, че от полза ще бъдат преди всичко натурални блокери на SHBG и натурални ароматазни инхибитори, защото организма произвежда доста общ тестостерон, андрогенните рецептори все още са доста чувствителни, но тук може да се търси увеличение на свободния тестостерон и по-малко естроген.
След 30-така обаче хормоналното производство започва да намалява, което оказва влияние върху всички горепосочени процеси и тогава тези продукти могат да свършат наистина добра работа.
Под добра работа разбирам 1-2 кг. чиста мускулна маса за период от около 2 месеца (имам предвид мускулна маса, а не наддаване на тегло, чрез повече гликоген, водна задръжка и увеличен процент мазнини), което за човек над 30 год. и с повече от 10 год. стаж не е толкова зле.
Или подобни неща е най-добре да се ползват от хора с повече години и повече стаж, а освен това са и доста скъпи.
Аз до момента съм пробвал ZMA, трибулус, Universal Animal Test (1 път), Gaspari Novedex XT (1 път), Mass FX, Mass FX + Hard FX (2 пъти), Mass FX + Hard FX + HGHup (1 път).
Планирам да пробвам Pink Magic + PRIME + PoweFULL – на USPLabs, FreeTest + HGHup - на Applied Nutriceuticals и Viridex XT - на Gaspari, но чак следващия сезон. Сега ме чакат 2 OxyELITE Pro + 1 Recreate.
02.05.11
18:54
Такова понятие като “hardcore продукти” в бодибилдинга не съществува. Беше измислено от предприемчиви български търговци, с цел по-агресивна реклама на отдавна наложени продукти в САЩ, за които никой не беше чувал в България. Един вид: Купете си от “коравите продукти”, с трикратно завишена цена, та да може по-бързо да постигнете мечтаната плажна форма.
Всъщност, за един 14 годишен, който е виждал фитнес зала само по телевизия, протеина е супер хардкор продукт. За креатина да не говорим (справка - безбройните теми за креатин във форума).
Предполагам, че под хардкор продукти имаш предвид различните вещества, които модулират нивата на анаболните хормони в организма (тестостерон, растежен хормон, инсулин...)
Тези добавки аз най-общо ги деля на две категории:
1. Продукти, комбинация от билкови екстракти - В повечето случаи нямат странични ефекти, но също така, нямат и много силен ефект. За приема им не е нужна специална предварително подготовка и са сравнително подходящи за хора с по-малко познания. (забележи, казвам по-малко, а не с липса на познания!)
2. “Добавки” (с дебели кавички) - тук поставям всички прохормони, простероиди и естроген-модулатори. Въпреки, че много от тези продукти се продават свободно по сайтовете, за успешния и безопасния им прием се изисква МНОГО четене и специална подготовка. Без това да е на лице, при повечето от тях се получават доста hardcore странични ефекти.
Мнението беше редактирано от Владимир8507 на 02.05.11 18:56.