Мненията ви за хардкор продуктите?

30.04.11
17:49

Здравейте! Напишете по подробно какво знаете като цяло за тези добавки..

30.04.11
17:56

Оо.. аз не съм пробвал такива до сега. Знам, че трябва повечко стаж, за да ги ползваш, иначе ползва йок. Чел съм из дневника на Крали Марко за тях, но до там.. та и аз нищо незнам за тях, освен че влияят някак си на тест., инсулина и GH. Твърдо ЗА съм.. чакам и чакам :D

30.04.11
18:15

казано от Пепи Петков на 30.04.11, 17:49:

Здравейте! Напишете по подробно какво знаете като цяло за тези добавки..

А теб какво точно те интересува? Нали не смяташ, че някой ще седне да пише и синтезира информация събирана с години и безброй часове прекарани в търсенето и, просто ей така? Задай конкретен въпрос, така е много по-вероятно да получиш отговор.

30.04.11
18:26

Интересува ме какво се постига с тях и кои са най изпозваните за покачване на мускулна маса, сила и топене на мазнини..странични ефекти имат ли и за какви хора са създадени..

Мнението беше редактирано от Петков на 30.04.11 18:26.

30.04.11
18:35

Ами ефективни са, стига да избереш подходящата за твоя случай и твоите цели. Мисля, че отговора подхожда на въпроса ти. ;)

30.04.11
19:04

От раздела хардкор продукти във онлайн магазините у нас единственото което си струва според мен е X-factor advanced и може би mass fx, но не съм го опитвал

30.04.11
19:08

Със сигурност от тях някой имат ефект, но само името им е хард... това са си просто добавки.

30.04.11
19:12

Нека да се вклучат тези за които не представлява трудност да дадът 1 ясен отг. За сила, маса и същевременно топене на мазнини кои са най използваните и дали имат странични ефекти тези продукти.. както и дали стават за хора които са взимали само съвсем малко протеин глутамин и креатин (по 1 кутия) да не избързвам ли с тези продукти

30.04.11
19:15

казано от Миsh0 на 30.04.11, 19:08:

Със сигурност от тях някой имат ефект, но само името им е хард... това са си просто добавки.

Ами на някои пише че съдържат и от другите вещества но в малки количества..

30.04.11
19:46

А желаете ли да коментираме различните, кой какви е взимал, как и с какви впечатления е останал, както и кои хора не трябва да ги приемат.. каквато беше първоначалната ми идея за темата..темата е пусната не само заради мен а и за всички които търсят повече информация за тези добавки..

30.04.11
20:27

Понятието хардкор продукти съществува само в България, в чуждестранните Интернет магазини се делят на тестостерон стимулатори GH стимулатори, IGF и прохормони, новите формули на първите  обикновено включват стимулатори на тестостерона или на ЛХ в комбинация с естроген блокери и ДХТ блокери, IGF - (добавки наподобяващи инсулино-подобния фактор на растежа) и GH стимулаторите са със спорен ефект, прохормоните са забранени за обсъждане във форума а и за тяхната употреба са необходими доста знания, така че личната ми препоръка е да седиш далеч от тях. Дори един естроген блокер или SERM - Selective estrogen receptor modulator, могат да бъдат окачествени като хардкор добавки, прост пример и Gaspari Novedex чиято активна съставка ATD вече е в листата на забранените вещества. В мрежата има много информация и вярвай ми ако се разровиш ще научиш много повече, от това да задаваш общи въпроси тук.

30.04.11
21:34

Ясно..Благодаря ти за информацията! За сега ще се въздържам да приемам тези неща..

KR

30.04.11
23:57

Аз лично пробвах следните-mass fh+hard fx + x-faktor + animal test.С правилен режим и отдадени тренировки за 2 месеца преспокойно можеш да качиш 7-8 дори 10 кг - зависи от натурата.Общите впечетления,които имам от тези добавки са-повишено либидо,много добро възстановяване,качване на силата драстично,по-малко умора по време на тренировка!Странични ефекти не сам усетил,но това незначи,че при тебе ще са изключени.

01.05.11
19:26

Тези добавки , които си ги опсал за 2 месеца струват 1000 лв. А и 7-10кг. е доста относително понятие. Аз съм на мнение , че по-добре 5-6 супер чисти килограма , които наистина си личат, отколкото 10-12 кг. смесица мускули,вода и мас.
И ефекта им е доста спорен - при мен примерно анимал тест не работи, не усетих нищо. Според мен е по-добре тези пари да се инвестират в скъпи креатинови матрици, бустери и протеин - така поне ще има ефект, който няма да изчезне след спирането им.
Стака на анаболик екстрийм много (hard fx И mass fx)  го хвалят, но още не съм го пробвал.

Мнението беше редактирано от Caleb на 01.05.11 19:28.

KR

01.05.11
19:49

ми някъде толкова струваха не си спомням.Никой не е казал,че задължително ще качиш килограми.Мисля,че ясно казах с добра балансирана диета и отдаденост в тренировките-после хард добавките!По скоро от креатина би задържал вода отколкото тези добавки.Те просто стимулират собственото производство на тестостерон .Ефект има,но не трябва да се разчита само на тях.Ако ти е добре балансирана диетата омазняваш малко!

01.05.11
20:49

за мен, истински хардкор добавки са дизайнерските стероиди и прохормони (който са все още легални за ползване от спортисти). останалите са просто добавки (тест бустъри, натурално “стимулиращите” GH и IGF и тнт) ... отделен е въпроса коя колко работи ;)

02.05.11
17:34

За да стане по-ясно, първо накратко ще се опитам да резюмирам някои процеси в тялото, върху които би могло да се повлияе, чрез т. нар. „хардкор” продукти.

Можем да кажем, че всичко започва в хипоталамуса. Това е онзи дял от мозъка, който управлява вегетативната (автономната) нервна система, т.е. тази система, която се грижи за всички несъзнателни процеси протичащи в тялото и „ръководи” работата на всички вътрешни органи. Вегетативната нервна система е тази, която „ръководи” и всички анаболни и катаболни процеси в тялото.

В хипоталамуса и в мускулните клетки има андрогенни рецептори (с които се свързва тестостерона) и естрогенни рецептори (с които се свързва естрогена).

За ролята на рецепторите ще използвам обяснението в листовката на AX Mass FX. Тестостеронът е ключът, а андрогенният рецептор е ключалката към вратата на мускулния растеж. Когато ключът влезе в ключалката, се „подава команда за растеж” на мускулната клетка.

Хипоталамусът може да даде команда за производство на повече тестостерон в два случая:

А. Когато нивата на тестостерон в организма са ниски, хипоталамусът „усеща”, чрез андрогенните си рецептори, че в организма няма достатъчно тестостерон и дава команда да се произведе повече.

Б. Когато нивата на естроген в организма са ниски, хипоталамусът „усеща”, чрез естрогенните си рецептори, че в организма няма достатъчно естроген и дава команда да се произведе повече тестостерон, който след това под въздействието на ензима ароматаза (това е основният начин за производство на естроген при мъжете) се превръща в естроген.

И в двата случая това става като хипоталамусът „заповяда” на хипофизната жлеза да произведе повече лутеинизиращ хормон.

Лутеинизиращия хормон „дава команда” на клетките на Лайдиг в тестисите да произведат повече тестостерон (около 95% от тестостерона се произвежда там, останалите 5% в надбъбречните жлези).

Произведеният в тестисите тестостерон се нарича „общ” тестостерон.

Както вече казах, част от него се превръща в естроген под действието на ензима ароматаза (в процес наречен ароматизация) за нуждите на организма.
Друга част се свързва със SHBG (Sex Hormone Binding Globulin – Тестостерон Свързващ Глобулин) и преминава в неактивна форма. Несвързаната със SHBG част се нарича „свободен” тестостерон и именно тя е решаваща за анаболните процеси.

Именно свободният тестостерон се свързва с андрогенните рецептори и провокира мускулен растеж.

Колкото по чувствителни към свободния тестостерон са андрогенните рецептори, толкова по-добър е растежа.

Ще завърша с това, че „началната суровина” за производство на тестостерон е холестерола.

Разбира се това е доста обща и опростена картина на нещата, но за целите на упражнението ще ни свърши работа.

„Хардкор” продуктите са рядко едно и в повечето случаи комбинация от две или повече от следните активни вещества:

Стимулатори на общия тестостерон – техният основен механизъм на действие е чрез стимулирането на производството на повече лутеинизиращ хормон и оттам на повече тестостерон. Типичен представител е трибулус терестрис (или по-скоро основната му активна съставка протодиосцин). Напоследък в доста от по-новите продукти за тази цел се ползва Д-аспартова киселина.

Ароматазни инхибитори (или още естрогенни блокери) – подтискат действието на ензима ароматаза, по този начин по-малка част от общия тестостерон се превръща в естроген и нивото на общия тестостерон става по-високо. Твърди се, че например ресвератрола, който се съдържа в червеното вино (и грозде) е натурален ароматазен инхибитор. ATD-то, което Valdis е посочил до едно време беше един от най-използваните такива вещества.

Блокери на  SHBG – тези вещества се свързват със SHBG, и по този начин SHBG не може да се свърже с тестостерона и да го „деактивира”. В крайна сметка в организма остава повече „свободен” тестостерон, който всъщност е важен за мускулния растеж. Най-типичният представител, който се ползва широко е диванила – екстракт от корените на коприва.

Вещества подобряващи чувствителността на андрогенните рецептори към тестостерона – тук идеята е да се улесни процеса на свързване на тестостерона с андрогенните рецептори в мускулните клетки. За тази цел например в Mass FX (Athletic Xtreme) се ползва 25-R-diol. Най-ефективното за тази цел, според мен, е арахидоновата киселина, но нейният механизъм на действие все още не е напълно ясен (или поне на мен не ми е).

САРМ (селективни андрогенни рецепторни модулатори) – те действат като се свързват селективно с андрогенните рецептори в хипоталамуса и ги блокират, но не се свързват с андрогенните рецептори в мускулните клетки. По този начин хипоталамусът „си мисли”, че в организма няма достатъчно тестостерон и „дава команда” да се произведе още, но андрогенните рецептори в мускулните клетки „остават отворени” за по-високото количество тестостерон в кръвта. Такова е например веществото диандрон (Diandrone) в продукта SARM – X на MHP. (Някои САРМ се ползват за лечение на рака на простатата, като блокират андрогенните рецептори в простатата).

СЕРМ (селективни естрогенни рецепторни модулатори) – както личи от името им блокират естрогенните рецептори не в цялото тяло, а на определени места. Използват се широко при лечението на рака на гърдата като блокират естрогенните рецептори в гърдата. Някои трениращи ги ползват при определени ситуации, които не можем да коментираме тук. Аз лично не съм чувал за някакъв конкретен „хардкор” продукт, който да съдържа СЕРМ, но може и да има. Той най-вероятно би бил комбинация с много силен ароматазен инхибитор.

Според мен трениращите под 18 години едва ли биха имали някаква реална полза от тези продукти, а може дори и да има някакъв потенциален риск защото тогава се оформя хормоналната система и не е много добре човек да се меси в естественото и развитие.

За хората 18 – 25 години мисля, че от полза ще бъдат преди всичко натурални блокери на SHBG и натурални ароматазни инхибитори, защото организма произвежда доста общ тестостерон, андрогенните рецептори все още са доста чувствителни, но тук може да се търси увеличение на свободния тестостерон и по-малко естроген.

След 30-така обаче хормоналното производство започва да намалява, което оказва влияние върху всички горепосочени процеси и тогава тези продукти могат да свършат наистина добра работа.

Под добра работа разбирам 1-2 кг. чиста мускулна маса за период от около 2 месеца (имам предвид мускулна маса, а не наддаване на тегло, чрез повече гликоген, водна задръжка и увеличен процент мазнини), което за човек над 30 год. и с повече от 10 год. стаж не е толкова зле.

Или подобни неща е най-добре да се ползват от хора с повече години и повече стаж, а освен това са и доста скъпи.

Аз до момента съм пробвал ZMA, трибулус, Universal Animal Test (1 път), Gaspari Novedex XT (1 път), Mass FX, Mass FX + Hard FX (2 пъти), Mass FX + Hard FX + HGHup (1 път).

Планирам да пробвам Pink Magic + PRIME + PoweFULL – на USPLabs, FreeTest + HGHup - на Applied Nutriceuticals и Viridex XT - на Gaspari, но чак следващия сезон. Сега ме чакат 2 OxyELITE Pro + 1 Recreate.

02.05.11
18:54

Такова понятие като “hardcore продукти” в бодибилдинга не съществува. Беше измислено от предприемчиви български търговци, с цел по-агресивна реклама на отдавна наложени продукти в САЩ, за които никой не беше чувал в България.  Един вид: Купете си от “коравите продукти”, с трикратно завишена цена, та да може по-бързо да постигнете мечтаната плажна форма.
Всъщност, за един 14 годишен, който е виждал фитнес зала само по телевизия, протеина е супер хардкор продукт. За креатина да не говорим (справка - безбройните теми за креатин във форума).

Предполагам, че под хардкор продукти имаш предвид различните вещества, които модулират нивата на анаболните хормони в организма (тестостерон, растежен хормон, инсулин...)
Тези  добавки аз най-общо ги деля на две категории:
1. Продукти, комбинация от билкови екстракти - В повечето случаи нямат странични ефекти, но също така, нямат и много силен ефект. За приема им не е нужна специална предварително подготовка и са сравнително подходящи за хора с по-малко познания. (забележи, казвам по-малко, а не с липса на познания!)
2. “Добавки” (с дебели кавички) - тук поставям всички прохормони, простероиди и естроген-модулатори. Въпреки, че много от тези продукти се продават свободно по сайтовете, за успешния и безопасния им прием се изисква МНОГО четене и специална подготовка. Без това да е на лице, при повечето от тях се получават доста hardcore странични ефекти.

Мнението беше редактирано от Владимир8507 на 02.05.11 18:56.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1