Ориз Rizoto въпрос?

29.04.11
21:47

Здравейте, интересува ме мнението ви относно продукта http://www.bb-team.org/hrani/id/803782_krina-rizoto-italiano и останалите продукти на крина ризото. Също ме интересува как и какъв ориз предпочитате и приемате ?
Предпочитам тези продукти защото нямам време да готвя и това ме улеснява.
Мерси.

Малко като една реклама ще звуча, но ... ориз като ориз. :)

Аз предпочитам кафяв, често взимам на същата марка, макар да често да трябва оризът да се чисти от разни примеси. Мисля, че това е проблем при повечето видове кафяв ориз.

Без да претендирам за достоверност, имам спомен, че ризото е по-дълъг и изисква повече варене.

30.04.11
20:20

казано от Димитър Михайлов на 30.04.11, 09:14:

Аз предпочитам кафяв, често взимам на същата марка, макар да често да трябва оризът да се чисти от разни примеси. Мисля, че това е проблем при повечето видове кафяв ориз.

offtopick: Това знам, че се дължи на начина на обработка на ориза, или по-скоро за липсата на такава. Кафявият ориз минава само през 1 вид машина , която маха горната обвивка и го изчиства от по-големите боклуци. После минава през машина която улавя и отстранява черните малки камъчета, както и черните зърна(така се събира и императорският ориз между другото).  Вече при следващите обработки оризът се сортира според големината на зърното, обелва се и добива белия вид.
Иначе аз определено не съм фен на марката Крина, като цяло. Единствено нещо което ми харесва при тях е опаковката.
За ризотото смятам, че е глезотия, която всеки трябва да си позволи от време на време...

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1