НВД - хранене + комбиниране на добавки (малко съвети)

29.04.11
22:54

Здравейте имам няколко въпросчета ,нуждая се от съвети .Искам да си изясня в една тема няколко въпроси, от колкото да пускам ненужен брой теми!

На 16 години съм , занимавам се с фитнес от 1 година и тренирах 5 пъти седмично,обаче от както тренирам не съм спирал да взимам добавки... Позвал съм протейн ( 6-7 месеца) , креатин Кре-алкалин (1 месец) само преди тренировка , глутамин си взимам по 1 дозичка от залата , аминокиселини (2 месеца) и от 2 месеца фет бърн  пия. Повечето хора в залата ме съветват да ползвам Л-карнитин ,защото фет бърна бил за по дебелите.Защо да взимам Л-карнитин , като фет бърна има по-засилен ефект ? Трябва ли да направя почивка от добавките ?

Калориеният ми баланс е 2957,892. Правилно ли е умножен е по 1.725 (спорт 6-7 пъти седмично)  ? Тренирам 4 пъти седмично на фитнес и 3 пъти седмично Винг Чун, въпросът ми е дали ВТ се счита за физическо натоварване :D , или да го умножа по 1,55 (спорт 3-5 седмично)  ??

104,4/5 (хранения) = 20,88гр. въглехидрати на хранене
181,48/5 (хранения) = 36,296 гр. протейн на хранене
83,52/5 (хранения) = 16,704 гр. мазнини на хранене

Хранителния ми режим + добавките ( които имам възможност да позлвам) - Протейн суроватъчен , фет бърн “липо 6Х” и БЦА на Оптиум 400 хапчета.

6:30 - Нествита ядките в пакетче + 1 банан
10:00 - Айрян + 100 гр бадеми или 1 пилешко шишче + 100гр. сварени зеленчуци
12:30 или 1:30 - Нещо домашно приготвено от предишната вечер или омлет с 2 жълтъка и 3 белтъка,като добавям 30-40 гр прясно мляко към разбърканите яйца , овесени ядки и 1 люта чушка.Омлета си го правя със сиренце :)
Когато не съм на фитнес приемам от 14:20 суроватъчното протейнче и лягам да поспя до 16:45.
17:00 - хапвам или овесени ядки, или от най-черното хлебче  1 филийка ,намазана с горчица и от горе кашкавал. И след хапването приемам 2 хапчета от БЦА. и 1 хапче от фет бърна.
- фитнес тренировката + кардио
19:00 - Суроватъчен протейн + Бца
20:20 - Жалтък + 5 белтъка  и  месце + зелена салатка ,направена с зехтин.
00:00 - 50гр. орехи + 50-70гр. кисело мляко , след което лягам.

За Винг Чун
Когато съм на Винг Чун , приемам суроватъчния протейн към 14:20 след което заспивам.Също така , приемам 2 хапчета Бца преди тренировката и след тренировката.

Как ви се струва режима ? Моля ви , ако съм казал нещо нередно ,не го критикувайте.Малък съм и се нуждая от информация , бъдете ми полезни ! Направо се изморих от писане...Благодаря ви , предварително ! :)

Темата беше редактирана от Кольо Пияндето на 02.05.11 06:41.

BB-Team е задръстен от информация, но явно си изпуснал доста голяма част от нея. Така...да започна, че има някакво много жестоко объркване в сметките ти за калорийния ти баланс. Ако наистина имаш физическо натоварване 6-7 дни в седмицата, то 1,72 коефициент е добре.
Обаче...
104,4/5 (хранения) = 20,88гр. въглехидрати на хранене
181,48/5 (хранения) = 36,296 гр. протейн на хранене
83,52/5 (хранения) = 16,704 гр. мазнини на хранене

Общо: 1800 калории!!! Дори не е близко до 3000. Вземи го под внимание! Отделно при това натоварване си избери от къде ще черпиш енергия - от въглехидрати или от мазнини. Защото гледам, че и двете са в нищожни количества.

В менюто също има да се правят доста корекции.
06:30 - въглехидрати + мазнини = това не е закуска. Закуска = въглехидрати + протеин.
10:00 - първото не става, но шишчето и зеленчуците е супер
12:30 - “нещо домашно сготвено” може да означава и пилешка супа или таратор, което не струва за основно ядене. Омлета обаче е супер.
17:00 - овесените ядки са ок, но филийка с горчица и кашкавалче не струва.
19:00 - добави микс от прости и сложни въглехидрати, за да превключиш от катаболно в анаболно състояние и да пощадиш голяма част от протеина, който при липса на въглехидрати ще бъде преобразуван в глюкоза, а главната му цел е протеинов синтез.
20:20 - супер
00:00 - добави и 50-100гр. извара или друг протеинов източник.

Забелязвам и само 6 часа сън, което е крайно недостатъчно за човек, който спортува 6-7 дни.

Доста глупости избълвах, а забравих да попитам - каква е целта ти всъщност? :)

01.05.11
14:30

Мерси , невероятен си ! :) Целта ми е , да съм с плочки и големи мускули с вени по тях , но докъто съм на НВД незнам дали това е възможно.

01.05.11
23:26

По принцип подрекпям ProXxX, но имам само малко забележки. Спрямо филийката (пълнозърнеста предполагам) с кашкавалче аз лично бих си я хапнал без притеснения дори на НВД, най-малкото за да имам енергия по време на тренировка. След тренировката преди суроватката, бих ти препоръчал банан или плод и чак 15 минути след това суроватката пак въпреки че си на НВД. На 4 дни прави зареждащ ден в който приемай повече сложни въглехидрати. Иначе целта ти като цяло е целта на един голям процент от хората в този форум. Успех. :)

02.05.11
01:05

ProXxX искам да те попитам , кога трябва да пия суроватъчното протейнче , щом след тренировка , трябва да премина от катаболно в анаболно състояние ? В почивните дни , кога мога да го пия освен сутрин ?

Принципно нищо не ти пречи да го пиеш по което и да е време, но най-оферта е сутрин веднага след ставане или след тренировка. През останалото време си на храна и сурватката е излишна. :)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1