Ето го и моя дневник :)

Темата е заключена.
Прескочи до:

15.04.11
10:31

казано от Шопленка на 15.04.11, 10:29:

Абе, чудя се от няколко дни насам нещичко... Като ядете само белтъците, какво се случва с жълтъците? Жал ми е да ги метна в кофата....

На мен затова сърцето не ми дава да ям само белтъците :D Ако случайно оставям жълтък, което се случва, ако яйцата минат 5-6 на ден, оставям един и го давам на кучето :D Но не мога да ги хвърлям...

Мнението беше редактирано от karfi4ka на 15.04.11 10:33.

В кофата не, разтичат се. :)

Ако не са ми необходими в менюто, просто ги отделям и изхвърлям. Не го приемам, че хвърлям храна в този случай. Често се прави паралел с обелките на краставиците, които за някои хора също са доста хранителни.

казано от Шопленка на 15.04.11, 10:29:

Абе, чудя се от няколко дни насам нещичко... Като ядете само белтъците, какво се случва с жълтъците? Жал ми е да ги метна в кофата....

Вкарват се във филми и психясват - затова хвърлят жълтъците...
Независимо от целта на хранителния ми режим, винаги съм хапвал яйцата цели.

15.04.11
11:28

Шопетооо...не ми отговори...:)))

знам аз какво е сед:))...до 240 бях стигнал там...ама много почна да ме боли гръбнака...

пълния клек е “кой, до където може” и “кой, както може”...и това знам...то затова няма мъж в БГ, над 27-28, дето да се състезава сериозно в спринта...айде, ако не броим Данчо машината от Пловдив...

15.04.11
11:34

та...че се сетих да поспамя и аз за жълтъците...нали по едно време се бях замешал в некви НВД-та...варях си по 8-9 яйца на ден и естествено се ядат само белтъците, а жълтъците ги хвърлям...а и понеже ядях само пилешко(свинското е мазно бога ми)...вечер изхвърлях останали кокали от пилето и жълтъците...
та в задния ми двор ставаше панаир...няколко котки и кучета...кучетата ядат костите и другите останали неща от пилето, котаците, понеже са по-слаби стоят отстрани и ближат жълтъците...
НО...след време се смениха ролите...котките наякнаха, загладиха косъма...и почнаха да разгонват песовете за кокалята:))))

ТА...хапвайте жълтъци и влизайте в боя...:)

p.s. споменавам само, че сега същите тези котки ръфат ребра от свиня:)

Славко, това е поста на деня !!!!!!!!!!!!! :))))))))

15.04.11
13:51

и е вярно...вземете 2 пилета и 20 яйца и елате на гости в нас за демонстрации...
а в последно време даже забелязвам, че котките са толкова бързи, че докато песовете пристигнат, всичко е ометено:))))

15.04.11
13:57

Слави не провежда експерименти само с човешки същества! Първо ги изпробва на животни ! :Д

16.04.11
21:59

Такааа...ето и какво се “случи” днес. Малко ми куца храната, но слаба ми беше организацията..
Закуска: печена тиква с извара, кокосови стърготини и стевия
Обяд: пилешко филе на скара и 3 бр чушки бюрек, без панировката
Вечеря: салата от спанак, пилешко филе на скара

Имам две питания:
Какво мислите за ВМ-НВД и колко трябва да са ми горе-долу мазнините?

Аз съм голям фен на ВМ-НВД!
Калориите приблизително:
60% от манзини
30% от протеин
10% от въглехидрати

19.04.11
08:07

Такааам...Добро утро от мен! :) Малко позачезнах, но лудницата е на макс при мен в последно време.
Манджата ще я опиша малко по-късно днес...сега искам само да “вкарам” моите размисли от последните няколко дни.
Откакто спазвам НВД определено на моменти имам спад в енергията, понякога като изкачвам стълби си чувствам мускулите на краката като “изпити”, кухи...Иначе всичко друго е ок - не съм гладна, даже и сладко не ми се яде. Позамислих се да променя нещо в режима, за да не се чувствам така “убита”,за да имам повече енергия за тренировките/които понякога се проточват по 2ч и половина.../ и реших да пробвам с ВМ -НВД. Ясно, че пак ще съм в отрицателен калориен прием...Само, че някъде бях чела по форумите, че хората спазващи този режим свалят мазнини, пък на кг горе-долу са си същите...Доколко е вярно това твърдение според вас? Ще се радвам, ако споделите вашите мнения по този въпрос. :)
Лек и усмихнат ден :)

19.04.11
09:49

ти продължаваш да не казваш на какви дисциплини се подгатвяш...

19.04.11
15:52

Честит дневник, ще помагаме с каквто можем :)

19.04.11
21:50

казано от slavko на 19.04.11, 09:49:

ти продължаваш да не казваш на какви дисциплини се подгатвяш...

хахах е не бъди толкова упорит дее ;) мисля, че няма значение  на какви дисциплини съм...важното е сега да оправим режима! :D

А, сега и манджата днес:
Закуска: извара с една супена лъжица заквасена сметана, стевия и 10 гр орехи
50 грама бадеми
Обяд: 2 пилешки шишчета със салата домати и краставици
2 кюфтета на скара
Вечеря: 100 гр филе от пангасиус + салата домати и краставици
Вода: до момента 2л и половина, но мисля че докато легна ще стане 3л

От вчера започнах и да пия рибено масло. Прочетох доста добри неща за него, та реших да го пробвам

Мнението беше редактирано от Шопленка на 19.04.11 21:55.

20.04.11
10:48

хапването е ОК...
мед нямаш ли, ми с тази стевия се мъчиш...

какво рибено масло си взе?

20.04.11
13:05

казано от slavko на 20.04.11, 10:48:

хапването е ОК...
мед нямаш ли, ми с тази стевия се мъчиш...

какво рибено масло си взе?

имам мед, даже е домашен...но нали е с висок ГИ и не е за препоръчване...
рибеното масло е “Omega 3” на Fortex

20.04.11
15:35

Медът е продукт с по-нисък гликемичен индекс в сравнение с други подсладители (т.е. повишава нивото на кръвната захар в по-ниска степен) Принципно не се води като нисък ГИ но за прост въглехидрат е добре :) сутрин меда е перфектен по една супена лъжица :)

П.С. Тоя домашния мед дето го имаш, и не го ядеш да ти дам адрес къде да го пратиш :D:D:D

Мнението беше редактирано от Bojidar Stefchev на 20.04.11 15:38.

20.04.11
21:00

казано от Bojidar Stefchev на 20.04.11, 15:35:

П.С. Тоя домашния мед дето го имаш, и не го ядеш да ти дам адрес къде да го пратиш :D:D:D

хахахах еее, не, не...не си го давам медеца :P
Айде и манджата за днес:
Закуска: 150гр извара+2 супени лъжици заквасена сметана+кокосови стърготини+какао
50гр кашкавал
обяд: пилешко бутче+салата
кисело мляко+50гр извара+какао+кокосови стърготини
Вечеря:салата+пилешко

JK

21.04.11
12:09

Поздравления. Как я хапваш тази елда? Аз нещо не мога да и свикна. Приготвяш ли я по специален начин?

21.04.11
23:07

казано от Jeni Kasabova на 21.04.11, 12:09:

Поздравления. Как я хапваш тази елда? Аз нещо не мога да и свикна. Приготвяш ли я по специален начин?

Елдата си я варя. След това и слагам канела, орехи... може и мед. :)

Сега отчета и за днес:
Закуска: 2 бъркани яйца с малко масло; 200гр кисело мляко + пчелен прашец :)
Обяд: Наденица на скара+ зелева салата
200гр краставица
Вечеря: 2 пилешки кюфтета; малко катък
Това е от мен за днес! Сладки сънища ;)

22.04.11
06:54

Тъкмо щях да пиша да ядеш яйца по-добре за закуска отколкото тази извара и ето ги в последния ден яйчицата. Аз обаче ги правя 3 броя за щастие :D
Последно минаваш ли на ВМ? Ако нямаш тренировки за издържливост, според мен добре ще ти се отрази. Но наистина трябва да приемаш много мазнини, а не като цяло да орежеш въглехидратите и да останеш на бедна и от въглехидрати, и от мазнини диета.
Взимаш ли аминокиселини?

22.04.11
08:15

казано от Anelia на 22.04.11, 06:54:

Тъкмо щях да пиша да ядеш яйца по-добре за закуска отколкото тази извара и ето ги в последния ден яйчицата. Аз обаче ги правя 3 броя за щастие :D
Последно минаваш ли на ВМ? Ако нямаш тренировки за издържливост, според мен добре ще ти се отрази. Но наистина трябва да приемаш много мазнини, а не като цяло да орежеш въглехидратите и да останеш на бедна и от въглехидрати, и от мазнини диета.
Взимаш ли аминокиселини?

Привет!
Последно мисля да мина на ВМ. Мисля, че при всички положения ще имам повече енергия на тренировка отколкото само на НВД... То мазнините хубаво трябва да са много, но КОЛКО МНОГО? При 50-60%? Въглехидратите ги държа под 60гр на ден. Мислиш ли, че са добре?
Аминокиселините са ми BCAA.

22.04.11
10:04

важно е все пак и какви са мазнините...
въглехидратите на минимум...но с твоя спорт наистина ще е малко трудно без тях...

иначе поздравления за избора на ВМ:)

Шопленка, забелзвам ,че на обед ядеш месото само със зеленчуци, по-добре добави и някакви мазнини или смени месото с някакво по-мазно, за да ти се усвояват както трябва хр. вещества от него. Като цяло ядеш малко мазнини, направи ги към 60%. Подкрепям Анелия, че тази извара няма място сутринта, пък и въобще не съм  фен  на казеина, който се съдържа в нея, много затлачва храносмилането и може да доведе до проблеми.

22.04.11
14:32

казано от slavko на 22.04.11, 10:04:

важно е все пак и какви са мазнините...
въглехидратите на минимум...но с твоя спорт наистина ще е малко трудно без тях...

иначе поздравления за избора на ВМ:)

Ами мазнините са ми от млечните, маслото, ядките, месото...Въглехидратите - гледам да ги държа максимално ниски, но когато усетя спад в силата леко ги качвам, но не повече от 70гр на ден.

22.04.11
14:37

казано от Freelancer на 22.04.11, 10:19:

Шопленка, забелзвам ,че на обед ядеш месото само със зеленчуци, по-добре добави и някакви мазнини или смени месото с някакво по-мазно, за да ти се усвояват както трябва хр. вещества от него. Като цяло ядеш малко мазнини, направи ги към 60%. Подкрепям Анелия, че тази извара няма място сутринта, пък и въобще не съм  фен  на казеина, който се съдържа в нея, много затлачва храносмилането и може да доведе до проблеми.

На обяд често ям каквото има в стола. Сега покрай Великден с това агнешко мисля, че ще понаваксам с мазнинките :D
Иначе всичко, което ям се записва във Fitday и следя % мазнини, които приемам на ден. Точно около 60% се въртя.
Относно изварата - еми много ми харесва като си я подсладя и и сложа сметанка...мммм убиец! Общо взето с това си залъгвам глада за сладко. Моето храносмилане по принцип си е затлачено...

Прави ми впечатление, че в доматите има доста въглехидрати...дали да ги избягвам или..?

22.04.11
20:43

Храната днес
Закуска: извара+заквасена сметана+кисело мляко+какао+кокосови стърготини+стевия (късно прочетох поста за изварата...утре ще приготвя яйчица :) )
Обяд: 100гр телешки кюфтенца+салата краставици; катък
2-3 ролца от раци
Вечеря: салата домати+краставици+маруля; пилешки кюфтета; сирене
Може и преди лягане да хапна малко извара с какао... (wasntme)

22.04.11
21:39

казано от Шопленка на 22.04.11, 14:37:

Прави ми впечатление, че в доматите има доста въглехидрати...дали да ги избягвам или..?

Въобще не смятай калориите от зеленчуците това са фибри. Даже според мен по-добре не ги вписвай във фитдей,защото ще ти ги смята като въглехидрати и така ще те залъже,че уж ядеш много въглени.
Яж зелено на корем колкото повече толкова по-добре :)

22.04.11
22:00

казано от Hiya на 22.04.11, 21:39:

Въобще не смятай калориите от зеленчуците това са фибри. Даже според мен по-добре не ги вписвай във фитдей,защото ще ти ги смята като въглехидрати и така ще те залъже,че уж ядеш много въглени.

Ама изобщо всички зеленчуци ли да изключа от сметките?

23.04.11
22:55

Привет! Днес прекарах 3часа  на стадиона, изгорях, слънчасах и така ме цепи главата, че 2 не виждам...
Закуска: 2 бъркани яйца с масло
100гр цедено кисело мляко + 50 гр заквасена сметана
Обяд:100гр задушено телешко, печени чушки, около 60гр грах
100 гр извара + 50гр кисело мляко+какао+стевия; 20 гр орехи
Вечеря - зелена салата; малко сирене; 30гр рокфор
Днес ми е малко храната, но не ми се ядеше...дали от слънчасването или от нещо друго - не знам, но реших да не се насилвам.
Вода: 2.5л
Как ви се струват така % ?

Мнението беше редактирано от Шопленка на 23.04.11 22:58.

23.04.11
23:24

казано от Шопленка на 22.04.11, 22:00:

казано от Hiya на 22.04.11, 21:39:

Ама изобщо всички зеленчуци ли да изключа от сметките?

Според мен дааа. Аз лично не смятам калориите от зеленчуците. Нека по-компетентните да се изкажат.

fire.is.my.nature

23.04.11
23:35

Абе що не ги смятате зеленчуците ? Вярно са фибри , но пък като се замислим някои хора си живеят на фибри . Изкарайте един ден само на зеленчуци и един на вода и да видим дали ще се чувствате еднакво сити и през двата :D Отговорът - не точно :) . Колкото и да са незначителни , зеленчуците си имат калории и неотчитането им като енергия може да е ГОЛЯМА ( добре де , не баш голяма , 1 кило зеле има сигурно 300 кал. , малко сме хората , способни да унищожим зелка в компанията на 5 домата примерно :D )  пречка в отслабването . Няма храна, която да няма калории /да не засища по някакъв начин  .
А и като се има в предвид , че отслабването е главно резултат от намалено КОЛИЧЕСТВО храна ( като калориен баланс ) , макар да се влияе и от качеството , е разумно да се включат и зеленчуците в сметките :)
Лично мнение ;)

Мнението беше редактирано от fire.is.my.nature на 23.04.11 23:39.

24.04.11
00:11

Ще почваш ВМ-НВД ли?Или се бъркам поне като гледам схемата от снимката която си постанала :)

24.04.11
02:06

http://www.t-nation.com/free_online_article/most_recent/bad_fruits_evil_veggies

24.04.11
22:25

Христос Воскресе!
Бъдете живи, здрави и много щастливи!
Сега по същество:
Да, на ВМ-НВД минах... и като, че ли се чувствам по-добре. Не знам само какъв ще е резултата.... :|
Ясно...зеленчуците се теглят, както до сега :)
Сега и храната за днес: да се похваля, че козунак хапнах точно, ама точно 2 хапки! Не мисля, че се равнява на повече от 15 грама...
Закуска: бъркани яйца - 2бр
Обяд: агнешко, разбира се! + салата домати, ктраставици, малко краве сирене
сурови орехи - 20 гр
Вечеря: еее..пак агнешко - 100гр + зелена салата-200 гр
Това е от мен за днес! Лека вечер :)
Ще се радвам мнения, било то и критични!

25.04.11
08:25

И аз като бях на ВМ си броях зеленчуците. То други въглехидрати при мазните и без това няма. Калориите ти ми изглеждат малко, стигат ли ти толкова? Ще отслабнеш по този начин, сигурно е, но дали няма да загубиш и малко сила? Как ти се отразява липсата на въглехидрати? Главоболие или отпадналост имаш ли?

25.04.11
21:11

казано от Anelia на 25.04.11, 08:25:

И аз като бях на ВМ си броях зеленчуците. То други въглехидрати при мазните и без това няма. Калориите ти ми изглеждат малко, стигат ли ти толкова? Ще отслабнеш по този начин, сигурно е, но дали няма да загубиш и малко сила? Как ти се отразява липсата на въглехидрати? Главоболие или отпадналост имаш ли?

Не знам дали калориите са ми малко...имам малко изкривена представа за тях покрай цялото това отслабване... :D Слабост усещам на моменти само, а главоболие имах в последните 3 дни...днес нещо поразмина...

26.04.11
20:14

Охх, имам чувството не само, че не отслабвам, ами и че надебелявам. Депресирам се! Нямам апетит, нищо не ми се яде... Ето и какво натъпках днес: 100гр печена тиква с 2 супени лъжици заквасена сметана, 1 варено яйце, салата домати(200гр.) с печени чушки(160гр), телешко филе - 110гр, агнешки дреболии 100гр, зелена салата(200гр), пушена сьомга(100гр)
Въведено във Фитдей изглежда така: 1151 калории, мазнини 69гр (59%), въглехидрати 30гр(10%), протеин 87гр (31%)
От утре окончателно спиран млечните!!!!!!

28.04.11
22:10

Само набързо мятам храната за последните дни:
27.04
2 бъркани яйца с сирене, шунка и масло
Агнешки дреболии
Орехи
Зелева салата + 2 кюфтета на скара
1309 ккал, 56% мазнини, 3% въглехидрати, 33 % протеин

28.04
2 бъркани яйца с масло и шунка
Шницел със зелева салата
1 варено яйце + 1 кюфте
свински джолан със зелена салата; 40гр бекон; зелени маслини
1674ккал 64% мазнини, 12% въглехидрати, 22% протеин

01.05.11
18:44

Напоследък хич нямам време да влизам и да пиша в дневника...нагънаха ни в университета и е веселба!
Менютата за последните дни в цифри:
29.04 - 1514 ккал, 71% мазнини, 23% протеин и 5% въглехидрати
30.04 - 1436 ккал, 75% мазнини, 19% протеин, 7% въглехидрати
Това е засега :) Лека вечер
EDIT
Забравих да кажа, че се чувствам много добре на тренировка...няма и спомен от периодите на изтощение, които имах преди 2 седмици.

Мнението беше редактирано от Шопленка на 01.05.11 18:48.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1