Тренировка за гърди

DE

01.05.11
11:59

Здравейте на всички!Понеже горната част на гърдите ми куца и искам да налея малко месо там реших да правя 2 упражнения за тази област.Горна лежанка с лост/дъмбели и на чест машина съответно 4 и 3 серии,но въпроса е друг.Проблем ли ще се окаже за развитието им ако не правя права лежанка ами правя кофички вместо това,макар че така се пада,че съм натоварил целите гърди.

Ръст  1.73
Тегло 70кг
Стаж  1 година

01.05.11
12:34

И на мен ми изоставаше горната, но започнах да я тренирам с дъмбели по добре усещам разпъването ! И също така флайс пак на горна. Започнаха да си дърпат нормално ! Но задължително си прави лег можеш да добавиш и кофички те са повече за долната част !

DE

01.05.11
12:39

Досега си тренирах така.
1.Полулег 4 серии
2.Флайс Горен
3.Лег и рядко добавях кофи като 4-то упражнение ;)

чак пък да е задължителен лег-а не мисля :) ако ще правиш лег може да е с дъмбели.. не е лоша идея според мен

1.Полулег с щанга - 3-4серии
2.Лег с дъмбели - 3серии
3.Кофички - 3серии
4.Флайс от полулег - 3серии

и мен ме интересува да се дадът повече мнения за тази тема, защото и аз искам да напредне горната част на гърдите и повече мнения ще са от полза

Мнението беше редактирано от Кристиянчо на 01.05.11 12:56.

DE

01.05.11
13:07

kristiancho досега тренирах по този начин ефект няма пък и не ми се изпада в специализации.Просто мисълта ми е дали ще е проблем за развитието на гърдите ако не правя права лежанка ;) Пък и наистина не намерих в форума за горна част на гърди нещо различно от 10х10 специализации и тем подобни :P

01.05.11
13:50

Много пъти съм изказвал моето мнение по този въпрос ,но нека се “повторя” аз имам същия проблем и решението беше малко необичайно ,Изгледайте това клипче http://www.bodybuilding.com/fun/video-anatomy-of-the-chest.htm на истина действа метода изпробвал съм го специално програмата дадена в тази статия се отразява много добре на гърдите и конкретно на горна част :)

АЧ

01.05.11
14:04

Интересно ми е каква е разликата между лег с лост и лег с дъмбел ?  Освен, че с дъмбела е по-леко. ,, ?? За какво вместо лост, правите някои път с дъмбел ?

Мнението беше редактирано от Ачо на 01.05.11 14:05.

01.05.11
14:17

казано от Ачо на 01.05.11, 14:04:

Интересно ми е каква е разликата между лег с лост и лег с дъмбел ?  Освен, че с дъмбела е по-леко. ,, ?? За какво вместо лост, правите някои път с дъмбел ?

с дъмбели амплитудата на движение е по-голяма и се получава по-голямо разтягане на Пекторалиса(гърдите) което води до накъсване на повече мускулни влакна ,недостатъка разбира се при лег-а с дъмбели е че не можеш да използваш голяма тежест ,но е хубаво да се редуват лег с щанга и лег с дъмбели :)

Филип Буцев - съгласен съм с мнението ти но не съм съгласен само с едно...защо използването на по-малка тежест за сметка на амплитудата, усещането и по-изолираното действие трябва да е недостатък... освен на егото на нищо друго не пречи използването на дъмбели... дали ще фалираш при 150кг лежанка с щанга или при 2х60кг с дъмбели... каква е разликата и в двата случая си натоварил гърдите на макс ( при дъмбелите дори по оптимално )..  мускула не знае какви тежести му слагаш ( разбира се по-голямата тежест е по-полезна от по-малката но не това имах предвид )

01.05.11
14:56

Не е лошо и да се заменя понякога стандартния полулег с щанга,с гилотината на Жиронда - много добре се усеща в горната част.

01.05.11
15:07

Оле майко.... с дъмбели било по-лесно........ с дъмбели се вдигат по-малко кг, защото просто е по-трудно. 100кг на лежанка не са 2х50кг дъмбели....

казано от Миsh0 на 01.05.11, 15:07:

Оле майко.... с дъмбели било по-лесно........ с дъмбели се вдигат по-малко кг, защото просто е по-трудно. 100кг на лежанка не са 2х50кг дъмбели....

кой е казал, че е по-лесно ? (think)

DE

01.05.11
15:22

Виж...това е интересено.Не бях се сетил за гилотината на Жиронда :)

01.05.11
17:23

Привет и от мен,
аз редувам тренировка с лост и тренировка изцяло с дъмбели..и действа добре/поне за мен/....!
и да ви кажа честно с дъмбел повече се товари мускулатурата..!

Георги.

01.05.11
17:28

казано от kristiancho на 01.05.11, 15:16:

казано от Миsh0 на 01.05.11, 15:07:

кой е казал, че е по-лесно ? (think)

Ачо

01.05.11
17:35

Гилотина преса на Жиронда. Е нема такова упражнение.. само в горните гърди го усещам. И внимавай с контузиите да не замине рамото ;-) Примерно прави 3 серий на Жиронда пресата, 3 серий горен лег с дъмбели.. 3 нормален лег, 3 флайс от горна лежанка пак, или кофи

DE

01.05.11
18:18

Благодаря на отзовалите се ще пробвам гилотината,ще пробвам и това,което колегата Буцев предложи и ще видим кое най-добре действа :) Благодаря ви отново :P

а отностно гилотината - пак ли от полулег я правите момчета или от лег ?

DE

01.05.11
20:06

Преди малко прочетох,че трудно се пазило равновесие ако е от полулег затова най-добре било от прав лег :P

01.05.11
21:38

Само от лег,с около 50% от обичайните работни тежести,поне на мен така ми е най-добре,но е хубаво килограмите да са такива,че да имате максимален контрол над щангата.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1